Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Νοεμβρίου 2019

Ισοπαλία με τον Ηρακλή το 1958 ...

Σαν σήμερα στις 9/11/1958, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο Σιντριβάνι τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης της περιόδου 1958-1959…

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, μπροστά σε χιλιάδες θεατές, αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1 με τον συμπολίτη, αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 16ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Ραπτόπουλος. 

Οι φιλοξενούμενοι ως εκείνο το χρονικό σημείο πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως ο ΠΑΟΚ τους αιφνιδίασε. 

Η φάση ξεκίνησε από βαθιά μπαλιά του Κεμανίδη, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Κιουρτζή και αυτός βρήκε με τη μία τον Ραπτόπουλο που με σουτ από τα 30 μέτρα αιφνιδίασε τον Καραπατή, ανοίγοντας το σκορ. 

Στο 24’ ο βοηθός υπέδειξε σε θέση οφ σάιντ τον Λιάρο, ο διαιτητής Γραμματικόπουλος είπε «παίζετε» και χρειάστηκε η σωτήρια επέμβαση του Πρόγιου για να αποφευχθεί η ισοφάριση! 

Στο 29’ ο Κιουρτζής με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα να περάσει σύρριζα άουτ, ενώ στο 40’ ο Πρόγιος μπλόκαρε το σουτ του Τσίγκου. 

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ηρακλής ισοφάρισε με τον Σεραφείδη, σε μια φάση που δε μύριζε γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και να βγει στην επίθεση, χωρίς να καταφέρει όμως να βρει δίχτυα ως το σφύριγμα της λήξης και έτσι μοιραία έμεινε στην ισοπαλία. 

Η τελευταία επικίνδυνη φάση στο ματς ανήκε στους φιλοξενούμενους όταν ο Τσίγκος στο 79’ μόνος προ του Πρόγιου, σούταρε άουτ! 

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Κεμανίδης, Πετρίδης, Καρατζάς, Γεντζής, Ραπτόπουλος, Κατηκαρίδης, Κιουρτζής, Τσίντογλου, Χαβανίδης, Νικολαΐδης.

Ηρακλής: Καραπατής, Λεμονής, Μπερεδήμας, Ιερεμιάδης, Ράμμος, Μπινόπουλος, Παπαδόπουλος, Τσίγκος, Σεραφείδης, Χασεκίδης, Λιάρος.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια. 
* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής: 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης 

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης 

Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου) 

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας. 

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός. 

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. 
Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης. 

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπρόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4