Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2018

Άδικη ήττα στο Χαριλάου και τέλος ο Λες Σάνον! (1974)


Σαν σήμερα στις 6/10/1974, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1974-1975 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον για 119ο παιχνίδι πρωταθλήματος στον πάγκο μας, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.246 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, αν και προηγήθηκε στο 53' με τον Ασλανίδη, σε ένα ματς στο οποίο ήμασταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο κομμάτι του!

Παρόλα αυτά ήρθε μια ανέλπιστη ήττα, η οποία έφερε την απομάκρυνση του Λες Σάνον από τον πάγκο μας, λεπτομέρειες για αυτό το γεγονός μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, ήταν η ομάδα που έπαιξε ποδόσφαιρο και προσπάθησε να προηγηθεί, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Μάλιστα, οι ανύπαρκτοι επιθετικά γηπεδούχοι, παραλίγο να προηγηθούν, όταν ο Γούναρης γύρισε απρόσεκτα την μπάλα στον Ντεκ, στη φάση μπήκε ο Αλεξιάδης, που από πλάγια θέση σούταρε στο δοκάρι μας!

Στο 53' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Ασλανίδη να νικάει τον Παπαφλωράτο από την άσπρη βούλα, με πέναλτι που υπέδειξε ο μέτριος εκείνη τη μέρα Ελβετός διαιτητής Ντούμπαχ, όταν ο Μπαλάφας ανέτρεψε τον Κερμανίδη.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 73' ο Σπυρίδων ισοφάρισε με κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε ο Δράμπης, για να διαμορφωθεί το τελικό 2-1 στο 80' με ανάποδο ψαλίδι του Αλεξιάδη (παραπάνω σκίτσο).



Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Αποστολίδης, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Ασλανίδης, Πέλλιος και από τον Άρη που πήρε μια ανέλπιστη νίκη χωρίς να είναι σε καμία περίπτωση καλύτερος, διακρίθηκαν οι Παπαφλωράτος, Φοιρός, Πάλλας, Σπυρίδων.

Οι συνθέσεις:

Άρης:
Παπαφλωράτος, Πάλλας, Ναλμπάντης, Φοιρός, Σπυρίδων, Κασάπης, Δράμπης, Κουμαριάς (56' Κούης), Αλεξιάδης, Παστερνάκης (46' Μπαλάφας), Παπαϊωάννου.


ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Αποστολίδης, Κούδας, Ασλανίδης (75' Λάζος).






* Στο πρωτάθλημα της σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ, τερμάτισε στη 3η θέση, εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με τον Λες Σάνον (2 ματς -2 ήττες!), στη συνέχεια ανέλαβε για 8 παιχνίδια ο Απόστολος Πρόγιος (6 νίκες, 2 ισοπαλίες), για να τον διαδεχτεί ο Λόραντ (24 παιχνίδια, 13 νίκες - 6 ισοπαλίες - 5 ήττες). Συγκέντρωσε 46 βαθμούς με τέρματα 73-28.

* Ο Ελβετός τερματοφύλακας Ρενέ Ντεκ που διαβάσατε πιο πάνω στη σύνθεση του ΠΑΟΚ, αγωνίστηκε στον Δικέφαλο εκείνη τη σεζόν, παίζοντας σε 31 ματς, δεχόμενος 25 γκολ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4