Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2018

Νίκησε τη Βέροια με Κούδα - Σαράφη! (1968)

Σαν σήμερα στις 6/10/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Βέροια, σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.487 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Κούδας στο 14' και Σαράφης στο 63'.

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που είχε την εδαφική υπεροχή και τις ευκαιρίες για ένα μεγαλύτερο σκορ στην αναμέτρηση, απέναντι σε έναν αντίπαλο που παρουσιάστηκε δυνατός μεσοαμυντικά, αλλά δεν υπήρχε στο κομμάτι της δημιουργίας φάσεων για την εστία μας.

Το σκορ άνοιξε στο 14' ο Κούδας με δυνατό σουτ, μετά από μπαλιά του Ασλανίδη, ενώ στο 30' ο Μουρατίδης σέντραρε, ο Σαράφης μόνος με τον Μασσάδη έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας έπεσε στην αριστερή του γωνία και απέκρουσε.
Στο 35', ο Αφεντουλίδης εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της Βέροιας και οχτώ λεπτά αργότερα Σαράφης και Κούδας έπαιξαν το 1-2, η βολίδα του πρώτου όμως τράνταξε το δοκάρι των φιλοξενούμενων!

Στο 50', νέος εντυπωσιακός συνδυασμός Σαράφη – Κούδα, το δυνατό σουτ που επιχείρησε ο «Καίσαρας», εντελώς συμπτωματικά κατέληξε στην αγκαλιά του Μασσάδη!

Στο επόμενο λεπτό η Τούμπα πάγωσε! Η Βέροια σε μια από τιος ελάχιστες επιθέσεις της έφτασε στο 1-1 με κοντινό σουτ του Μιχαηλίδη (αρχική εικόνα).

Ο ΠΑΟΚ βγήκε άμεσα στην επίθεση και αφού έχασε μια πολύ καλή ευκαιρία στο 57' με τον Κούδα, έφτασε στο 2-1 στο 63' με τον Σαράφη!
Η φάση ξεκίνησε με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Κούδα, ο οποίος βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία της Βέροιας, αλλά σε πλάγια θέση, σούταρε, ο Μασσάδης απέκρουσε και ο επερχόμενος Σαράφης σκόραρε.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, η Βέροια είχε μια καλή ευκαιρία με τον Ιωάννου στο 73', όπως και ο ΠΑΟΚ στο 78', όταν η βολίδα του Ασλανίδη έγλειψε το δοκάρι του Μασσάδη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Σαράφης, Παπαχριστούδης και από τη Βέροια ξεχώρισαν οι Κουσουλάκης, Μιχαηλίδης, Παπαδόπουλος Λ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πίρτσος (52' Σαββουλίδης), Μήτρακας, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Μακρής, Μουρατίδης, Σαράφης, Ασλανίδης, Κούδας, Σιάντσης, Αφεντουλίδης.

Βέροια: Μασσάδης, Θεοδωρίδης, Κουσουλάκης, Σβήρκος, Τσιρέλας, Μιχαηλίδης, Παπαφωτίου, Μήττας (31' Ιωάννου), Παπαδόπουλος Θ., Παπαδόπουλος Λ., Κεφαλίδης (66' Θεσσαλονικιός).
* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4