Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Οκτωβρίου 2018

Νίκη με λυτρωτή τον Μαυρομάτη στο 83' (1985)


Σαν σήμερα στις 6/10/1985, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή σε παιχνίδι της αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986...
 

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό τεχνικό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 18.000 θεατές (16.153 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 1-0, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Σωτήρης Μαυρομάτης στο 83' της αναμέτρησης.



Ο ΠΑΟΚ χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Γκεοργκίεφ, ήταν σαφώς καλύτερος από τους φιλοξενούμενους που δεν φάνηκαν στην επίθεση, με εξαίρεση ένα σουτ του Καραΐκου στο 12' και κεφαλιά του Αδάμου στο 43'.

Ο Πίττας στο 13' και ο Βασιλάκος στο 32' βρέθηκαν πολύ κοντά στο 1-0, όμως τα τελειώματά τους δεν ήταν αυτά που έπρεπε, με τον Γκεοργκίεφ να αποκρούει και στις δύο περιπτώσεις τις προσπάθειες των παικτών μας.

Στο 50', ο Σκαρτάδος έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Ορφανό, ο τερματοφύλακας του Ηρακλή όμως πρόλαβε και αποσόβησε τον κίνδυνο.

Στο 54' ο Χατζηπαναγής από ελεγχόμενη θέση οφ σάιντ σούταρε, αλλά ο Στεργιούδας απέκρουσε, στο 65' η κεφαλιά του Μαυρομάτη από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 67΄ ο Σκαρτάδος σούταρε πάνω στον Γκεοργκίεφ που ήταν εκτός θέσης!
 
Η λύτρωση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 83', όταν ο Βασιλάκος πέρασε δύο αντιπάλους, γύρισε στον Καρασαββίδη που σούταρε με τη μία, όμως ο Γκεοργκίεφ απέκρουσε προσωρινά, ο Μαυρομάτης μπήκε στη φάση και σημείωσε το γκολ που έδωσε τη νίκη στον ΠΑΟΚ (αρχική εικόνα)!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Πίττας, Βασιλάκος, Σκαρτάδος και από τον Ηρακλή οι Καραΐσκος, Ξανθόπουλος, Μαλουμίδης.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στεργιούδας, Σίγγας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς (68' Αλεξανδρίδης), Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Μαυρομάτης, Βασιλάκος, Ορφανός (81' Καρασαββίδης), Πίττας, Κωστίκος.

Ηρακλής: Γκεοργκίεφ, Ζήφκας (30' Μαυρίδης), Φοιρός, Βακαλόπουλος, Ξανθόπουλος, Κωφίδης, Αδάμου, Παπαϊωάννου, Καραΐσκος, Χατζηπαναγής, Μαλουμίδης (85' Παπαδόπουλος Δαν.).


* Ο πρωταθλητής της περιόδου 1984-1985 ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο, εκείνη τη σεζόν (1985-1986) πήγαινε από το κακό στο χειρότερο!

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

* Τη σεζόν 1985-1986 ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 10η θέση (!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4