Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Σεπτεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία με Κοζάνη στην Τούμπα (1989)

Σαν σήμερα στις 2/9/1989, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Κοζάνη, για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1989-1990...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε σχετικά λίγους θεατές, αναδείχθηκε ισόπαλος 0-0, παίζοντας μέτριο ποδόσφαιρο και μη αξιοποιώντας τις λίγες καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στο παιχνίδι.

Στο πρώτο 45λεπτο η μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ απείλησε τους φιλοξενούμενους, καταγράφηκε στο 3' με το Μαγκντί να πλασάρει τον Καραγιαννίδη από πολύ καλή θέση άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 49', ο Αιγύπτιος μέσος του ΠΑΟΚ έχασε νέα ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ και δέκα λεπτά αργότερα ο Μάικ Σμολ σημάδεψε το δοκάρι της Κοζάνης. 

Στο 62' οι μαχητικοί φιλοξενούμενοι είχαν τη μία και μοναδική αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια στο ματς, με τον Τερζή να αποκρούει το σουτ του Φίτζιου.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Γιάκομπς): Τερζής, Αλαβάντας (64' Λαγωνίδης), Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Λεοντιάδης, Αλεξούλης, Καραγεωργίου, Σκαρτάδος, Μπορμπόκης, Μαγκντί, Οσβαλντ (56' Σμολ).

Κοζάνη (Κασάπης): Καραγιαννίδης, Χρ. Παντελίδης, Δίντσικος, Τσιάμης, Γκλαβέρης, Αν. Παντελίδης, Καραφύλλης, Καραθανάσης, Φίτζιος, Δολόπικος (67' Μπέλτσος), Κουζιάκης (89' Λέτσιος).
Η Κοζάνη, όπως παρατάχτηκε στο ματς της Τούμπας, εκείνο το Σάββατο. 

* Στην 48η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας μετείχαν συνολικά 76 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 40 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

* O ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων, συμμετείχε στον 4ο όμιλο μαζί με Αιγάλεω, Αναγέννηση Γιαννιτσών, Πανελευσινιακό και Κοζάνη, τερμάτισε 1ος με 6 βαθμούς και πέρασε στον β΄ γύρο του θεσμού.

* Εκεί απέκλεισε στα πέναλτι την Σπάρτη σε διπλά ματς, με το δεύτερο να γίνεται στην πρωτεύουσα της Λακωνίας και ο Γκιτσιούδης να αποκρούσει τέσσερα πέναλτι, χαρίζοντας την πρόκριση στην ομάδα μας, όπως μπορείτε να θυμηθείτε ΕΔΩ.

* Στην αρχική εικόνα, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4