Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Σεπτεμβρίου 2018

Διπλό επί της Καλαμαριάς στην ... Τούμπα! (1963)

Σαν σήμερα στις 22/9/1963, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σαν φιλοξενούμενος στην ... Τούμπα τον Απόλλωνα Πόντου, σε παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε αρκετές χιλιάδες θεατές, πήρε τη νίκη με 0-3, σκοράροντας και τα τρία τέρματα στην επανάληψη.

Το 0-1 έγινε στο 49ο λεπτό με ωραία κεφαλιά του Παπαδόπουλου, για να έρθει στο 64' ο Βασιλειάδης να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ με τον ίδιο τρόπο.

Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στο 87ο λεπτό με γκολ που σημείωσε ο Αχιλλέας Σαββίδης, δίνοντας στη νίκη μας διαστάσεις θριάμβου και σκορπίζοντας ενθουσιασμό στον κόσμο που είδε την ομάδα να κάνει το 2Χ2 στο πρωτάθλημα, καθώς είχε προηγηθεί η νίκη επί της ΑΕΚ με 1-0 στις 15/9/1963.

Στα αξιομνημόνευτα της αναμέτρησης, ή παρουσία του Ρουμάνου διαιτητή Στέλιαν Ματάιζερ, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που σφύριξε τον ΠΑΟΚ, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ξένοι διαιτητές ήταν σύνηθες φαινόμενο, στο πρωτάθλημά μας.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Λιτόπουλος, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Μουρατίδης, Σαββίδης, Μαρβάκης, Παπαδόπουλος.

* Η ομάδα μας ολοκλήρωσε τη σεζόν καταλαμβάνοντας την 8η θέση με 56 βαθμούς (και έναν μηδενισμό), έχοντας 10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες και τέρματα 22-30.

* Περί μηδενισμού, για τον οποίον γράψαμε πιο πάνω: Η χρονιά σημαδεύτηκε από την αποχώρηση του ΠΑΟΚ στις 27/11/1963 στο ματς με τον Ολυμπιακό, όταν ο Βούλγαρος διαιτητής Ρομάντσε δεν κατακύρωσε γκολ σε απόκρουση του Σημαντήρη με το χέρι μέσα από γραμμή, αλλά δεν έδωσε και τουλάχιστον το οφθαλμοφανέστατο πέναλτι για να ικανοποιήσει τα κόκκινα αφεντικά του από Πειραιά μεριά, που και τότε έλεγχαν απόλυτα την αμαρτωλή ΕΠΟ!

Το γεγονός προκάλεσε έκρηξη των παικτών μας και με επικεφαλής τον Λέανδρο έφυγαν από το γήπεδο, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά στην ιστορία του ΠΑΟΚ! Τα υπόλοιπα για το συγκεκριμένο ματς στις 27/11/2016.

* Ο Ούγγρος Γκεόργκι Μπαμπολτσάι παρέμεινε στον ασπρόμαυρο πάγκο και την επόμενη χρονιά 1964-1965, με τον Δικέφαλο να τερματίζει και πάλι 8ος!

* Λίγα λόγια για την αρχική photo... Ο προπονητής του ΠΑΟΚ για την αναμέτρηση πρωταθλήματος με τον Εθνικό που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας χρειάστηκε να πάρει μαζί του τέσσερις παίκτες από την ομάδα Νέων επειδή υπήρχαν πολλές απουσίες. 

Ανάμεσα τους ήταν ο άγνωστος τότε Γιώργος Κούδας που στις 21 Δεκεμβρίου 1963 ήταν 17 ετών. Το ταλέντο του φάνηκε από το ντεμπούτο του, αφού ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους της αναμέτρησης σύμφωνα με τις εφημερίδες της εποχής.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4