Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαΐου 2018

Πτήση Ευρώπης στην Ελευσίνα με τετράμπαλο (1999)

Σαν σήμερα στις 1/5/1999, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Πανελευσινιακό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.065 τα εισιτήρια), πήρε εντυπωσιακό διπλό στο γήπεδο της Ελευσίνας, επικρατώντας με 0-4.
Απέναντι σε έναν αντίπαλο που προσπαθούσε να αποφύγει τον υποβιβασμό, ο ΠΑΟΚ πέρασε εκείνο το Σάββατο, από το Θριάσιο πεδίο, έχοντας κορυφαίο παίκτη του και σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων του τον Κώστα Φραντζέσκο...
Οι γηπεδούχοι μπήκαν απειλητικά στο ματς, όμως όσο περνούσε ο χρόνος ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και στο 24' μετά από σέντρα του Νάγκμπε από τα αριστερά, ο Θεοδωρίδης προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα που κατέληξε στα πόδια του Φραντζέσκου και αυτός με ... τριπλή προσπάθεια νίκησε τον Ράντο!

Στο 59', Φραντζέσκος με υποδειγματική εκτέλεση φάουλ (ως γνωστό ήταν σπεσιαλίστας), σημείωσε το 2-0, παρά την προσπάθεια του Ράντου να αποσοβήσει το γκολ!

Στο 76' ο Φραντζέσκος έβγαλε τον Κρισμάρεβιτς σε θέση βολής, αυτός ανατράπηκε από τον Τσιρώνη (είδε 2η κίτρινη και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Καλύβα), δόθηκε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο παθών, ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0!

Στο 85' ο Ράντος απέκρουσε αρχικά το σουτ του Βαλέντσια, αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Τουρσουνίδης από κοντά σημείωσε το τελικό 4-0...

Στο 86' ο Κακλαμάνος βγήκε τετ α τετ με τον Μιχόπουλο μετά από μπαλιά του Κριτσέσκου, με τον τερματοφύλακά μας να αποκρούει.


Στο επόμενο λεπτό (87') το δυνατό γυριστό σουτ του Κατσιαμπή τράνταξε το αριστερό κάθετο δοκάρι του εξαιρετικού εκείνη τη μέρα Ράντου! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φραντζέσκος, Κατσιαμπής, Νάγκμπε, Κωνσταντινίδης, Καφές, χωρίς να υστερήσουν οι υπόλοιποι, ενώ από τον Πανελευσινιακό οι Ράντος, Καλύκας, Τσιρώνης...
Οι συνθέσεις:

Πανελευσινιακός (Σταθόπουλος): Ράντος, Ρούσος (69' Κριστέσκου), Μούτας, Κακλαμάνος, Σάραμπα, Καλύκας (18' Καλύκας), Τζιβελέκης (Στεβάνοβιτς), Τσιρώνης, Ψωμμάς, Δημητριάδης, Θεοδωρίδης.

ΠΑΟΚ (Άρι Χάαν): Μιχόπουλος, Κατσιαμπής, Ζαφειρίου, Κουλακιώτης, Ολιβάρες, Νάγκμπε (60' Καπετανόπουλος), Κωνσταντινίδης, Βαλέντσια, Κρισμάρεβιτς (84' Κρισμάρεβιτς), Φραντζέσκος (77' Βρύζας), Καφές.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 28ης αγωνιστικής.
Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Για μας αυτό το παιχνίδι είναι αυτό που λέμε κλειδί! Ήταν σημαντικό που πετύχαμε πρώτοι γκολ παρά το γεγονός ότι ήμασταν νευρικοί στο πρώτο ημίχρονο. 

Στην επανάληψη ήμασταν καλύτεροι και το αποτέλεσμα κρίνεται δίκαιο. Ήταν σίγουρα κρείμα που κάποια στιγμή ο αντίπαλος έμεινε με δύο παίκτες λιγότερους (αποβολή Τσιρώνη στο 76', τραυματισμός Μούτα στο 75'), από εκείνο το σημείο και μετά δεν υπήρχε αγώνας. 

Πάντως θέλω να πω μπράβο στα παιδιά, αφού παρά το γεγονός ότι προηγηθήκαμε με 2-0, δε σταμάτησαν να παίζουν για να πετύχουν κι άλλα τέρματα. Δείξαμε ότι έχουμε ομάδα με μέλλον. 

Τέλος εύχομαι στην Ελευσίνα και στον προπονητή της να πετύχει στον δύσκολο αγώνα που κάνει για να παραμείνει στην κατηγορία».

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Φραντζέσκος να ανοίγει το σκορ, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Ψωμμάς – Δημητριάδης.

* Τη σεζόν 1998-1999, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση με 62 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες και τέρματα 52-31.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ουκρανό Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (2 ματς - 2 ήττες απομακρύνθηκε κακήν κακώς!), ακολούθησε ο Άγγελος Αναστασιάδης για 16 αγώνες (11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και τελείωσε με τον Άρι Χάαν, ο οποίος παρέμεινε στον πάγκο μας ως το τέλος της σεζόν, για 16 παιχνίδια (8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4