Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις (1965)

Σαν σήμερα στις 9/5/1965, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1964-1965...

Ο Δικέφαλος με τον Ούγγρο τεχνικό Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, μπροστά σε 10.000 θεατές (8.791 τα εισιτήρια), έμεινε στο ισόπαλο 0-0, ένα αποτέλεσμα που χαρακτηρίστηκε από τον τύπο της εποχής, δίκαιο...
Το πρώτο 45λεπτό της αναμέτρησης άγγιξε τα όρια του ανιαρού, με τον Μουσελεμίδη πάντως να σταματάει στο 40' την καρφωτή κεφαλιά του Αλεξιάδη, σε ένα διάστημα στο οποίο ο ΠΑΟΚ είχε ανούσια εδαφική υπεροχή και στο παιχνίδι κυριάρχησαν οι πολλές προσωπικές μονομαχίες κυρίως στη μεσαία γραμμή.


Νωρίτερα στο 21', ο Αποστολίδης έπιασε δυνατό, μακρινό σουτ, αλλά ο Παντελάκος απέκρουσε δύσκολα, ενώ στο 36' ο Γιακουμής από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 66' ο Αλεξιάδης έφτασε κοντά στην εστία μας, η μπάλα ξέφυγε από την κατοχή του, επιχείρησε να την βρει με το κεφάλι, όμως χτύπησε στο κάθετο δοκάρι μας και ο Μουρατίδης απομάκρυνε!

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο 82', όταν μετά από σέντρα του Αποστολίδη, ο Γιακουμής βρέθηκε προ του Παντελάκου, που έπεσε στα πόδια του και απέκρουσε.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νικολαΐδης, Μουσελεμίδης, Κούδας και από τον Άρη οι Δεμίρης, Αλεξιάδης, Αθανασιάδης.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Παντελάκος, Καμπουρλάζος, Σεμερτζής, Αθανασιάδης, Χατζηκώστας, Γριμπελάκος, Κωνσταντινίδης, Σπανόπουλος, Δεμίρης, Ψηφίδης, Αλεξιάδης.

ΠΑΟΚ: Μουσελεμίδης, Μακρής, Λιτόπουλος, Βαλτσάνης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Αποστολίδης, Κούδας, Γιακουμής, Μουρατίδης, Βασιλειάδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 25ης αγωνιστικής
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Ούγγρο τεχνικό Γκιόργκι Μπαμπολτσάι. Συγκέντρωσε 58 βαθμούς, τερματίζοντας στην 8η θέση με τέρματα 29-33.

Πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο (τότε Κύπελλο Εκθέσεων, νυν Europa League), καθώς σε αυτό είχαν δικαίωμα συμμετοχής μόνο σωματεία από πόλεις που φιλοξενούσαν εμπορικές εκθέσεις, χωρίς να παίζει ρόλο σε ποια θέση είχαν τερματίσει στο εθνικό τους πρωτάθλημα (ΔΕΘ).
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1964-1965.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4