Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Μαΐου 2018

Παρά την πίκρα η Τούμπα δίδαξε ήθος! (1982)

Σαν σήμερα στις 9/5/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 17.000 θεατές (15.706 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 1-1, απέναντι σε μια ΑΕΚ που ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη με πολλές και σημαντικές ελλείψεις στη σύνθεσή της!

Η πρώτη επικίνδυνη φάση στην αναμέτρηση ανήκε στην ΑΕΚ, όταν στο 5' ο Μαύρος πέτυχε γκολ το οποίο ακύρωσε ο Πειραιώτης διαιτητής Σταμάτης με υπόδειξη του βοηθού, καταλογίζοντας σε θέση οφ σάιντ τον σκόρερ.
Στο 24' ο Χρηστίδης απέκρουσε το σουτ του Κούδα.

Το σκορ άνοιξε στο 26', όταν ο Σίγγας έκανε βαθιά σέντρα, ο Γεωργόπουλος σούταρε, ο Χρηστίδης απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργόπουλο που από κοντά είχε εύκολη δουλειά και έγραψε το 1-0 (εικόνα που ακολουθεί).
Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή Σταμάτη, θεωρώντας ότι ο σκόρερ στην αρχή της φάσης ήταν σε θέση οφ σάιντ, χωρίς οι διαμαρτυρίες τους να φέρουν αποτέλεσμα.

Στο 36' ο Γεωργαμλής σταμάτησε την τελευταία στιγμή επικίνδυνο συνδυασμό Δημόπουλου – Κούδα - Κωστίκου.

Στην επανάληψη και στο 63' ο Χρηστίδης σταμάτησε το σουτ του Δημόπουλου.

Στο 76' ο Μαύρος πέτυχε το 1-1, όταν πλάσαρε τον Φούρτουλα παρά την πίεση που δέχτηκε από τους Πέλλιο και Γούναρη, όπως μπορείτε να δείτε στην παρακάτω εικόνα!
Ο Μαύρος ισοφαρίζει σε 1-1 στο 76'.

Ένα γκολ που χειροκροτήθηκε από όλη την Τούμπα, με τον κόσμο να διδάσκει ήθος!!!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Γεωργόπουλος, Φούρτουλα και Κούδας, ενώ από την αθηναϊκή ομάδα οι Μαύρος, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης και Μπόνεφ.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Πέλλιος, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος (71' Βασιλάκος).

ΑΕΚ (Τσαϊκόφσκι): Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης, Νικολάου, Ρήγας, Λέτσας, Μουσούρης (70' Αγγελίδης), Μπαλλής (46' Βλάχος), Μπόνεφ, Στυλιανόπουλος, Μαύρος.

Δηλώσεις:

Χάινς Χέερ: «Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν αυτός που περίμεναν να δουν οι οπαδοί του! Πραγματοποιήσαμε την χειρότερη εμφάνιση μέσα στο γήπεδό μας. Είμαι σίγουρος ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί. Στόχος μας είναι τώρα το Κύπελλο και εκεί θα ρίξουμε το βάρος των προσπαθειών μας.»

Ζλάτκο Τσαϊκόφσκι: «Μοναδικός τίτλος τιμής το χειροκρότημα των οπαδών του ΠΑΟΚ, τόσο στην ισοφάριση όσο και μετά τη λήξη του αγώνα! Μελετήσαμε καλά το παιχνίδι των γηπεδούχων και προσπαθήσαμε να εξουδετερώσουμε τα ατού τους. Πιστεύω ότι τα καταφέραμε.»

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής
* Ο ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν είχε στον πάγκο του τον Γερμανό Χανς Χέερ, έναν προπονητή που ήρθε στην ομάδα μετά το καλό του πέρασμα από τον Εθνικό Πειραιώς και την Φορτούνα Ντύσελντορφ την οποία έσωσε από βέβαιο υποβιβασμό!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Γεωργόπουλος να αστοχεί σε κοντινή κεφαλιά πιεζόμενος από τους Ρήγα - Στυλιανόπουλο, ενώ στα δεξιά ο Δημόπουλος παρακολουθεί τη φάση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4