Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαΐου 2018

Λευκή ισοπαλία με κακή εμφάνιση και δοκάρια (1990)

Σαν σήμερα στις 6/5/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 31ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1989-1990...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.994 τα εισιτήρια), αναδείχθηκε ισόπαλος με 0-0, απέναντι σε μια ομάδα που βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, με τον ΠΑΟΚ να δίνει μάχη για τη 2η θέση.

Το αποτέλεσμα θεωρήθηκε σαν μια από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις εκείνης της σεζόν, και ο κόσμος που βρέθηκε στις εξέδρες της Τούμπας, έφυγε απογοητευμένος όχι μόνο από το αποτέλεσμα αλλά και από την εμφάνιση της ομάδας, που ήταν κατώτερη των προσδοκιών!

Ο ΠΑΟΚ είχε την εδαφική υπεροχή, αλλά αναλώθηκε σε μια φλύαρη κατοχή της μπάλας και επιθετικά ήταν ακίνδυνος. Στην επανάληψη η εικόνα βελτιώθηκε κάπως, όμως έλειψε το καθαρό μυαλό και ο παίκτης που θα έσπρωχνε την μπάλα στα δίχτυα.
Ο Γιάκομπς ανέβασε στο 2ο ημίχρονο προς την περιοχή του Ιωνικού τον Τουρσουνίδη αρχικά και τους Μήτογλου – Μητσιμπόνα στο τελευταίο δεκάλεπτο, χωρίς όμως να έρθει το γκολ. 

Στο 77' ο ΠΑΟΚ ήταν άτυχος, καθώς μετά από σέντρα του Πλίτση, ο Λαγωνίδης πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σκαρτάδος τη δεύτερη, για να σταματήσει η μπάλα στο δοκάρι των φιλοξενούμενων.

Δέκα λεπτά αργότερα (87') ήταν η σειρά του Τουρσουνίδη να σημαδέψει το οριζόντιο (αυτή τη φορά δοκάρι!), με τον ΠΑΟΚ να έχει κι άλλες καλές φάσεις στο δεύτερο 45λεπτο που δεν αξιοποιήθηκαν!
 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Μήτογλου, Καραγεωργίου, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Λαγωνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης (46' Πλίτσης).

Ιωνικός: Δοξάκης, Σοφιανός, Μπεχλιβανίδης, Καλταβερίδης, Μανδραφλής, Παπαδόπουλος Μ., Πίτσο (78' Τσιώλης), Παπαχριστόπουλος, Ψεύτης, Βογιατζής (87' Παπαδόπουλος), Πορφύρης.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1989 - 1990 είχε από την αρχή ως το τέλος στον πάγκο του τον Ρομπ Γιάκομπς, τερματίζοντας στην 3η θέση. Συγκέντρωσε 46 βαθμούς έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 49-26.

* Στην αρχική φωτογραφία, οι παίκτες που αποτελούσαν το ρόστερ του ΠΑΟΚ την περίοδο 1989-1990.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4