Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Διέλυσε τον Απόλλωνα παρά τις απουσίες (1974)

Σαν σήμερα στις 12/5/1974, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης με 4-0,  σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1973-1974...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (4.940 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με το ευρύ 4-0, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, ως το 70', όταν και κατέβασε ταχύτητα...
Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του εκείνη τη σεζόν, παρά τις απουσίες των Κούδα, Φουντουκίδη, Παρίδη, εντυπωσιάζοντας με την απόδοσή του.

Το σκορ άνοιξε στο 5' ο Αποστολίδης μετά από συρτή σέντρα του Ιωσηφίδη.
Στο 21', ο Τερζανίδης έβγαλε την παράλληλη σέντρα, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκε ο Ασλανίδης και με παλικαρίσια κεφαλιά διπλασίασε τα γκολ του ΠΑΟΚ.
Ο Απόλλωνας απείλησε μόνο στο 32', όταν ο Παθιακάκης βγήκε τετ α τετ με τον Στέφα, αλλά ο τερματοφύλακάς μας, σταμάτησε το σουτ του μετέπειτα παίκτη μας!
Λίγο πριν ολοκληρωθεί το ημίχρονο, ο Αποστολίδης βρήκε τον Ασλανίδη και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε για τρίτη φορά τον Συγγελάκη, κάνοντας στο 43΄το 3-0 (αρχική εικόνα), σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Βουράκη.

Στο 67' γράφτηκε το τελικό 4-0, όταν ο Ασλανίδης έβγαλε τη σέντρα και ο Κερμανίδης με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 4-0 (το πανηγυρίζει στη διπλανή εικόνα).

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ασλανίδης, Σαράφης, Τερζανίδης και από την αθηναϊκή ομάδα οι Παθιακάκης, Συγγελάκης

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Στέφας, Γούναρης, Πέλλιος, Τσιλιγκιρίδης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Τερζανίδης, Σαράφης (77' Τσακιρόπουλος), Αναστασιάδης, Ασλανίδης (68' Παναγής), Κερμανίδης.

Απόλλων Σμύρνης: Συγγελάκης, Σασσάνης, Κωρονέλος, Τριανταφυλλίδης, Οικονόμου, Θεοδωρόπουλος, Καραγιώργος, Ζιάκος, Αρδίζογλου, Παθιακάκης, Υφαντής (61' Σερβατάς).

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ης αγωνιστικής
Ο Παναθηναϊκός είχε 46 βαθμούς και όχι 66 όπως φαίνεται στη βαθμολογία.
* Ο ΠΑΟΚ τερμάτισε τη σεζόν 1973-74 στην 4η θέση με 16 νίκες, 11 ισοπαλίες, 7 ήττες σε 34 ματς (όλα με τον Σάνον στον πάγκο του), συγκέντρωσε 43 βαθμούς (62-32 τα τέρματα), σε μια σεζόν που σημαδεύτηκε από μεγάλη ευρωπαϊκή πορεία στο Κύπελλο Κυπελλούχων (Λέγκια - Λυών - Μίλαν) και κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας στον ιστορικό τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4