Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Μαΐου 2018

Ήττα στη Νίκαια από την Προοδευτική (1999)

Σαν σήμερα στις 19/5/1999, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την Προοδευτική, σε παιχνίδι της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε μόλις 1.000 θεατές (727 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 2-1, ένα αποτέλεσμα που σήμαινε την παραμονή των γηπεδούχων στη μεγάλη κατηγορία!
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 4ο', όταν μετά από σύγχυση στην περιοχή μας, ο Δήμος με κοντινό σουτ έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, όμως έπεσε πάνω σε έναν εξαιρετικό Καρασάββα ο οποίος σταμάτησε τις διαδοχικές προσπάθειες των Φραντζέσκου (15', 20'), Καπετανόπουλου 23' και Βαλέντσια (24').
Στο 30' ο Ντάγκας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το σουτ του Φραντζέσκου με τον Καρασάββα εξουδετερωμένο, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει αλλά το γκολ δεν ερχόταν καθώς ο Καρασάββας είχε κατεβάσει ρολά!

Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη (Καφές 47', Φραντζέσκος 65', Κρισμάρεβιτς 68', 69'), το γκολ της ισοφάρισης έδειχνε να είναι θέμα χρόνου, αλλά στο 81', ο Γιαννόπουλος έκλεψε την μπάλα από τον Φραντζέσκο, εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια αδράνεια της άμυνάς μας, πλάσαρε τον Μιχόπουλο γράφοντας το 2-0! 
Οι γηπεδούχοι ήταν επικίνδυνοι στην κόντρα, καθώς όλος ο ΠΑΟΚ είχε βγει στην επίθεση και είχαν δύο καλές στιγμές με τους Χουζούρη (53'), Δήμο (80')

Στο 84' ο Βαλέντσια μείωσε σε 2-1, δύο λεπτά αργότερα ο Μιχόπουλος σταμάτησε το σουτ του Πάντου και στο 90' ο Καφές αστόχησε στην τελευταία καλή ευκαιρία μας για να πάρουμε κάτι από το παιχνίδι!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Φραντζέσκος, Ολιβάρες και από τους γηπεδούχους οι Καρασάββας, Ντάγκας, Δήμος, Γιαννόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Προοδευτική: Καρασάββας, Πάντος, Αμπελάς, Ντάγκας, Αγγελόπουλος, Γιαννόπουλος, Χουζούρης, Φούσκας (76' Πολίτης), Αλμανίδης (70' Ζαΐμι), Προτάσοφ (89' Αναστασιάδης), Δήμος.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Καπετανόπουλος (46' Κωνσταντινίδης), Τάκολα, Κατσιαμπής, Μπάντοβιτς (82' Βελής), Ολιβάρες, Μαχαιρίδης, Καφές (87' Κρισμάρεβιτς), Φραντζέσκος, Βρύζας, Βαλέντσια.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 32ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Δε χρειάζεται να πούμε πολλά! Αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε ένα παιχνίδι που το έχουμε τόσο ανάγκη, τότε αυτό είναι άσχημο! Πάνε να κάνουνε ένα καλό και έρχονται 10 στραβά ... 

Έπρεπε να πάρουμε τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας. Το χάσαμε όπως το χάσαμε στο Ηράκλειο με τον ΟΦΗ. Με τόσες επιθέσεις που κάναμε δεν μπορεί να έχουμε μόνον ένα γκολ στο ενεργητικό μας. 

Φτάνουμε έξω από την περιοχή αλλά δεν μπορούμε να ολοκληρώσουμε τις ευκαιρίες που πρέπει. Όσο για την Προοδευτική νομίζω ότι έπαιζε για το πρωτάθλημα, τόσο πείσμα είχε».

* Ένταση δημιουργήθηκε στη συνέντευξη τύπου που τελικά δεν έγινε! Ο συνεργάτης του Αλέφαντου πήρε θέση στην αίθουσα τύπου, αλλά ο Άρι Χάαν θέλησε να στείλει έναν συνεργάτη του, καθώς ο πρώτος προπονητής της γηπεδούχου δεν είχε εμφανιστεί. Ο Σαράφης αρνήθηκε κατηγορηματικά να μιλήσει με τον ... απεσταλμένο του Αλέφαντου και έτσι η συνέντευξη δεν πραγματοποιήθηκε...

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1998-1999.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4