Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Μαΐου 2018

Τριάρα και χειροκρότημα στο φινάλε (1992)

Σαν σήμερα στις 3/5/1992, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1991-1992...

Ο Δικέφαλος με τον Γιάννη Γούναρη στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.104 τα εισιτήρια), πήρε εύκολη νίκη με 3-0 και καταχειροκροτήθηκε μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Μαζαράκη.
Ο ΠΑΟΚ απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και έφτασε δίκαια στη νίκη, πετυχαίνοντας τρία όμορφα γκολ ενώ θα μπορούσε να είχε πετύχει και περισσότερα!

Απέναντι σε έναν αντίπαλο που έπαιξε αμυντικά, ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 19ο λεπτό με ωραία δυνατή κεφαλιά του Λαγωνίδη μετά από κόρνερ που εκτέλεσε ο Στέφανος Μπορμπόκης από τα δεξιά.
Νωρίτερα, στο 5' ο Οικονομίδης σέντραρε και ο Τζούρτζεβιτς έπιασε την κοντινή κεφαλιά, στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Τσακιρίδη!

Οι Σερραίοι απάντησαν 10 λεπτά αργότερα (15') με εκτέλεση φάουλ του Πετρούνοφ που έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι μας.
Στο 53' ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του, όταν ο Μπορμπόκης μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά, πάσαρε στον Σκαρτάδο, αυτός σούταρε, ο Τσακιρίδης απέκρουσε αλλά ο Μίλαν Τζούρτζεβιτς που καιροφυλαχτούσε την έστειλε στα δίχτυα του Πανσερραϊκού.

Το τελικό 3-0 διαμορφώθηκε στο 71', όταν ο Αναστασιάδης μπήκε από τα δεξιά, σέντραρε, η άμυνα ολιγώρησε και ο Τουρσουνίδης με βολέ δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει!
Στο 77' ο Μπορμπόκης βγήκε τετ α τετ αλλά σούταρε άουτ, ενώ στο 81' την καρφωτή του Σκαρτάδου την απέκρουσε ο Τσακιρίδης, σε δύο πολύ καλές ευκαιρίες του ΠΑΟΚ για να ανεβάσει κι άλλο τον δείκτη του σκορ!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Λαγωνίδης, Τουρσουνίδης, Οικονομίδης και από τους φιλοξενούμενους οι Ιωσηφίδης, Αθανασιάδης
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Πλίτσης, Αλεξίου, Μαλιούφας, Μήτογλου, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Τζούρτζεβιτς, Τουρσουνίδης (78' Χιονάς), Οικονομίδης, Αναστασιάδης.

Πανσερραϊκός: Τσακιρίδης, Βατμανίδης, Αθανασιάδης, Μόσχου, Αϊβαζίδης, Ιωσηφίδης, Βουδουρίδης (70' Αλιατίδης), Κιουρπές, Πετρούνοφ, Χάβος, Νεστέροβιτς.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1991-1992, τερμάτισε στην 4η θέση, έχοντας σε 34 ματς, 13 νίκες - 13 ισοπαλίες - 8 ήττες, συγκέντρωσε 39 βαθμούς με τέρματα 44-44!

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Μίροσλαβ Μπλάζεβιτς (25 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Γούναρη (9 παιχνίδια)...
* Στην παραπάνω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1991-1992. Όρθιοι από αριστερά: Λεοντιάδης, Αλεξίου, Σκαρτάδος, Γκάμπριτς, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μπορμπόκης, Τουρσουνίδης, Μαγκντί, Αναστασιάδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4