Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Μαΐου 2018

Ήττα σοκ στο Ηράκλειο στο 94' (1999)

Σαν σήμερα στις 12/5/1999, ημέρα Τετάρτη, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 30ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.507 τα εισιτήρια), γνώρισε την ήττα με 3-2, δεχόμενος το γκολ που έκρινε το μας στο 94'...

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, μια πραγματική διαφήμιση του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο ματς, έλεγξε τον ρυθμό και στο 14' πήρε κεφάλι στο σκορ με κεφαλιά του Βρύζα μετά από σέντρα του Ολιβάρες.

Ο ΟΦΗ είχε μια καλή στιγμή στο 22', όταν το σουτ του Ιορδανίδη πέρασε ελάχιστα εκατοστά άουτ.

Πέντε λεπτά αργότερα (27') ήταν η σειρά του ΠΑΟΚ να απειλήσει, όταν ο Κρισμάρεβιτς ανακόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Κουτσουπιά, πριν βρεθεί τετ α τετ με τον Μπεκιάι.

Στο 40' με κεφαλιά ψαράκι του Κουτσουπιά μετά από σέντρα του Μίτιτς έγινε το 1-1.

Στο 51' ο Παυλόπουλος βρήκε τον Ιορδανίδη που πλάσαρε τον Μιχόπουλο, περνώντας την μπάλα κάτω από τα πόδια του τερματοφύλακά μας κάνοντας το 2-1

Στο 55' ο Βρύζας ανατράπηκε από τον Σταυρακάκη, ο Πειραιώτης διαιτητής Κωνσταντινίδης έδωσε το πέναλτι, αλλά Μπεκιάι μπλόκαρε την εκτέλεση του Κρισμάρεβιτς! 

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να πιέζει για την ισοφάρισε, αλλά τόσο η κεφαλιά του Βαλέντσια στο 58', όσο και το σουτ του Βρύζα στο 77' δεν έφεραν την ισοφάριση.

Στο 86' ο Κωνσταντινίδης βρέθηκε μόνος με τον Μπεκιάι, αλλά σούταρε άουτ, για να έρθει ο «σβούρας» στο 88' να ισοφαρίσει με προβολή μετά από σέντρα του Βρύζα σε 2-2.

Και ενώ όλα έδειχναν πως το ματς θα τελειώσει 2-2, στο 4' των καθυστερήσεων, ο Κώτσιος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δερμιτζάκη, έγραψε το 3-2 (κοιμήθηκε η άμυνα και ειδικά ο Μιχόπουλος!). 

Ο ΠΑΟΚ έχασε στην τελευταία φάση του παιχνιδιού στο 95', μοναδική ευκαιρία με τον Αντόλφο Βαλέντσια που μόνος του με τον Μπεκιάι είδε τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να τον σταματάει!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βρύζας, Κουλακιώτης και από τον ΟΦΗ οι Κουτσουπιάς, Νιόμπλιας, Δέδες.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Σταυρακάκης (85' Κώτσιος), Δερμιτζάκης, Παπαδόπουλος, Παυλόπουλος, Κουτσουπιάς, Μαρινάκης (68' Μαρινάκης), Νιόμπλιας, Δέδες, Ιορδανίδης (61' Ντιάρα), Μίτιτς.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Κουλακιώτης, Κατσιαμπής, Νάγκμπε, Μαχαιρίδης, Ζαφειρίου (56' Κωνσταντινίδης), Φραντζέσκος (76' Βελής), Κρισμάρεβιτς (56' Βαλέντσια), Βρύζας.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 30ής αγωνιστικής.
Δηλώσεις Άρι Χάαν: «Είναι πολύ δύσκολο για μένα να μιλήσω! Αν δούμε συνολικά το παιχνίδι δεν έπρεπε να χάσουμε. Έπρεπε να κερδίσουμε. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. 

Εμείς είμαστε πολύ καλύτερη ομάδα και με δικά μας λάθη βάλαμε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι. Δε γίνεται να τρώμε τέτοια γκολ από φάουλ ή κόρνερ! Μετά το 2-1 παίξαμε στο μισό γήπεδο, ισοφαρίσαμε αλλά αντί να κερδίσουμε, χάσαμε τελικά. Είμαι πολύ θυμωμένος με την ομάδα μου! 

Ακόμη δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε στη φάση του 3ου γκολ. Είμαστε υπεύθυνοι που χάσαμε. Όταν πετυχαίνεις δύο γκολ εκτός έδρας και δεν παίρνεις βαθμό πρέπει να προβληματιστείς».

* Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο διαιτητής Κωνσταντινίδης αρνήθηκε να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Πέτρου Βουζουνεράκη, ο οποίος αγωνίστηκε και στις δύο ομάδες, προφασιζόμενος ότι δεν είχε άδεια από την ΕΠΑΕ...

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του ΟΦΗ πανηγυρίζουν το γκολ του Κώτσιου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4