Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαΐου 2018

Λύτρωση με Γεωργιάδη στο 87' (2012)

Σαν σήμερα στις 2/5/2012, ο μέτριος ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΚ στην Τούμπα με 1-0, κάνοντας την 4η συνεχόμενη νίκη του απέναντί της εκείνη τη σεζόν και μπήκε με το δεξί στα play offs της Super League, της περιόδου 2011-2012...

Λένε ότι αυτό που μετράει σε ένα παιχνίδι είναι το αποτέλεσμα και σε αυτό το κομμάτι ο ΠΑΟΚ πέτυχε αναμφίβολα το σκοπό του. 

Πήρε το σπουδαίο τρίποντο και εκμεταλλευόμενος την ισοπαλία του Παναθηναϊκού μείωσε τη διαφορά από την κορυφή στους 2 βαθμούς. 

Κατά τα άλλα η παρουσία της ομάδας ήταν προβληματική και επιβεβαίωσε τη δυσκολία με την οποία κερδίζει φέτος στην Τούμπα.
Ο Μπόλονι ξεκίνησε το ματς με το Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια και τους Έτο, Μαλεζά, Τσιρίλο, Σταφυλίδη στην άμυνα, στη μεσαία γραμμή ο Γκαρσία με το Λαζάρ σαν κόφτες, μπροστά τους ο Φωτάκης σε ρόλο 10αριού, αριστερά ο Λίνο, δεξιά ο Σαλπιγγίδης και στην κορυφή ο Αθανασιάδης, σε ένα 4-2-3-1. 

Η ΑΕΚ στο πρώτο μισάωρο του παιχνιδιού έδωσε γήπεδο στον ΠΑΟΚ και είχε το νου της στις αντεπιθέσεις κάποιες από τις οποίες ήταν επικίνδυνες.
Παρά την κατοχή της μπάλας ο Δικέφαλος δεν έβγαλε φάσεις με εξαίρεση ένα καλό 5λεπτο στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Αθανασιάδης στο 32' και ο Φωτάκης στο 33' βρέθηκαν μια ανάσα από το 1-0 αλλά δεν τα κατάφεραν.
Η μεσαία γραμμή δε βρέθηκε σε καλή μέρα και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Γκαρσία οι υπόλοιποι δεν απέδωσαν σε καμιά περίπτωση τα αναμενόμενα απέναντι σε έναν αντίπαλο που αγωνίστηκε με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεσή του. 

Η ανάπτυξη του ΠΑΟΚ "πονούσε", ενώ είναι χαρακτηριστικό πως στην επανάληψη δε δημιουργήθηκε ούτε μία ευκαιρία, εκτός βέβαια από τη φάση του γκολ που σημείωσε ο Γεωργιάδης εκμεταλλευόμενος κακή αντίδραση των αμυντικών του Κωστένογλου, αλλά και πολύ καλή προσπάθεια του Σταφυλίδη από τα αριστερά. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε έξαλλα καθώς ήρθε στην εκπνοή...

Ο Μπόλονι βλέποντας τις δυσκολίες της ομάδας πέρασε στο ματς τους Ίβιτς, Γεωργιάδη και Νιμανί με τον δεύτερο να το δικαιώνει καθώς πέτυχε το χρυσό γκολ. 
Όσο για την παρουσία του κόσμου, δεν ήταν γεμάτη η Τούμπα και σήμερα αλλά ο κόσμος που έδωσε το παρόν βοήθησε την ομάδα να φτάσει στη νίκη. 

Καλή αυτή τη φορά η διαιτησία του Κάκου αφού έλειψαν οι αμφισβητούμενες φάσεις...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Ετο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Σταφυλίδης, Γκαρσία, Λάζαρ (67' Ίβιτς), Φωτάκης, Λίνο (74' Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (79' Νιμανί) και Αθανασιάδης.

ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Γεωργέας, Καράμπελας, Μπουγαίδης, Κοντοές, Φούντας, Μάκος (89' Τσίτας), Καφές, Σιαλμάς (82' Λαγός), Λεονάρντο και Λυμπερόπουλος (86' Μπέλεκ).
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ, τόνισε πως ο ΠΑΟΚ δεν ήταν σε καλή μέρα σήμερα, όμως είχε την τύχη με το μέρος του και έφτασε στη νίκη.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος:
«Δεν πιστεύω ότι είδαμε μεγάλο ματς. Είδαμε ένα ματς με πολύ νευρικότητα. Με πολλές μονομαχίες, άγχος και λιγότερο ποδόσφαιρο. Ίσως στο πρώτο μέρος ήμασταν λίγο καλύτεροι μα στο δεύτερο μέρος χάσαμε τη κυριαρχία και η πίεση μας δεν ήταν έντονη προς τους παίκτες της ΑΕΚ, ενώ η αμυντική μας στάση αποδιοργανώθηκε. 

Κάναμε πολλά τακτικά και ατομικά λάθη, και είμαστε τυχεροί που οι αντίπαλοι δεν σκόραραν. Θεωρώ πως σήμερα οι αλλαγές μας βοήθησαν πολύ και σήμερα πραγματικά κέρδισε η ομάδα και όχι ένας ή δυο παίκτες. Σίγουρα έχω κι άλλα συμπεράσματα μα σήμερα θέλω να κρατήσω μόνο τη νίκη».

-Ο αντίπαλος θα ήταν ευχαριστημένος και με το Χ, ίσως αυτό μας έφερε κι άλλη πίεση;
«Αυτό είδα κι εγώ πράγματι, μα εμάς δεν ήταν αυτή η φιλοσοφία μας και όλες οι αλλαγές που κάναμε ήταν προς την αύξηση της επιθετικότητας της ομάδας. Βάλαμε κι άλλο ρίσκο στα χαφ με τις αλλαγές και ίσως γι αυτό το λόγο δικαιωθήκαμε στο τέλος από το Θεό της μπάλας. 

Δεν λέω ότι δεν δουλέψαμε για τη νίκη. Δεν κάναμε συντήρηση σήμερα. Είχαμε κάποιες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος ή και στο β μέρος, ενώ ίσως να υπήρχε και πέναλτι. Προσπαθήσαμε και κερδίσαμε τη νίκη. Αλλά είδαμε κάποια αρνητικά στοιχεία με πρώτο τη νευρικότητα. Επίσης κάποιοι παίκτες μου φάνηκαν κουρασμένοι δε ξέρω το λόγο. Είδαμε επίσης τον Έτο να μην έχει ρυθμό μετά την μεγάλη απουσία του. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

-Μετά την αλλαγή της βαθμολογίας, αλλάζει η ψυχολογία και ο προγραμματισμός;
«Παλιά στα μαθηματικά δεν ήμουν κακός μα τώρα πια σκέφτομαι μόνο το επόμενο ματς».

-Το στραβοπάτημα του ΠΑΟ έφερε άγχος στην ομάδα; Ή μήπως φοβήθηκαν οι παίκτες πως θα είχαμε άσχημο αποτέλεσμα στην Τούμπα;
«Όχι. Ήμασταν νευρικοί γιατί έπρεπε να νικήσουμε, το θέλαμε και το χρωστούσαμε ως απάντηση στους οπαδούς μας μετά την επανεμφάνιση τους στις κερκίδες. Είχαμε δύσκολη σεζόν και υπάρχει κόπωση. Φυσιολογικά έπρεπε να χαρούμε για το αποτέλεσμα στην Αθήνα».

-Μέχρι το 75' ο ΠΑΟΚ δεν έκανε φάσεις ενώ μετά τις αλλαγές ανέβηκε αρκετά και γιατί δεν το έκανε νωρίτερα; Θα βοηθούσαν νωρίτερα οι αλλαγές;
«Όχι δεν το πιστεύω αυτό. Αυτό είναι καθαρά υποθετικό. Δεν μπορώ να την απαντήσω ξεκάθαρα. Κάποιος άλλος στον ουρανό θα μπορούσε ίσως».

-Ο ΠΑΟΚ κέρδισε μετά από μια ωραία προσπάθεια ενός νέου παίκτη. Σημαίνει κάτι ιδιαίτερο για εσάς η κίνηση πρωτοβουλίας του Σταφυλίδη;
«Σίγουρα είναι πολύ καλό να αισθάνεσαι βασικός σε μια ομάδα, αλλά γνωρίζω πως και το να υπάρχει μια καλή λύση στον πάγκο, είναι ωραίο. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, δε θέλω να βλάψω κάποιον, αλλά υπάρχουν στιγμές και στιγμές. Είναι πάντως καλό παράδειγμα για τους ανερχόμενους νέους που θα δουλέψουν στο μέλλον».

-Με δεδομένα τα συχνά ματς, θα υπάρχουν αρκετές αλλαγές λόγω κόπωσης ή όχι;
«Έχουμε τη στρατηγική μας ως προς την ανάρρωση και την αποθεραπεία των παικτών. Δεν μ αρέσει να αλλάζω πολύ τη ομάδα, αλλά αν είναι απαραίτητο θα γίνει. Θα ήθελα όμως να τονίσω και την παρουσία των οπαδών μας οι οποίοι για ακόμα μια φορά έκαναν σπουδαία εμφάνιση. Η στήριξη που δίνουν προσφέρει κι άλλη ενέργεια στην ομάδα, που ίσως βοήθησε και το Σταφυλίδη στο τέλος».
Ο Γιώργος Γεωργιάδης, ο χρυσός σκόρερ του ΠΑΟΚ μίλησε στην κάμερα του συνδρομητικού μετά το τέλος της αναμέτρησης με την ΑΕΚ και χαρακτήρισε τη νίκη του Δικεφάλου δίκαιη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
«Ήταν το πρώτο παιχνίδι σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα, θέλαμε να μπούμε με το δεξί. Είχαμε μια διαφορά τεσσάρων βαθμών από τον Παναθηναϊκό και στόχος μας ήταν η πρώτη θέση. Παίζαμε μέσα στην έδρα μας και στα τελευταία παιχνίδια είχαμε πολλές απώλειες, αλλά σήμερα παίξαμε πάρα πολύ καλό ποδόσφαιρο και στο πρώτο ημίχρονο είχαμε τις ευκαιρίες. Πήραμε μια δίκαιη νίκη».

Σε ερώτηση αν το άγχος επηρέασε την ομάδα απάντησε: «Δεν πιστεύω ότι ήταν το άγχος, η αλήθεια είναι ότι αν εξαιρέσουμε το πρώτο 15λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα η ομάδα ήταν πάρα πολύ καλή, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο που είχαμε ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε, αλλά αυτό που δεν καταφέραμε να κάνουμε στο πρώτοι ημίχρονο το κάναμε στο δεύτερο και είμαστε πολύ χαρούμενοι που πήραμε το ματς».

Για τις οδηγίες που πήρε όταν μπήκε στο ματς, δήλωσε: «Να πιέσουμε ψηλά, να ζητάμε την μπάλα στο χώρο, γιατί θέλαμε να βάλουμε το γκολ και ευτυχώς ο Θεός μάς βοήθησε και κερδίσαμε το παιχνίδι».
Ο Κώστας Σταφυλίδης, με δηλώσεις του μετά τη νίκη της ομάδας μας στην πρεμιέρα των play offs, υποστήριξε πως το παιχνίδι κρίθηκε στη δύναμη, ενώ τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έχει τα φόντα για να τερματίσει στην πρώτη θέση και να παίξει στα προκριματικά του Champions League.

Τα όσα είπε:
«Ήμασταν σοβαροί στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ακόμη και εκεί που χάσαμε την αυτοσυγκέντρωση μας κρατήσαμε το μηδέν. Στο τέλος βγήκαμε μπροστά και ήρθε το γκολ. Κάθε παιχνίδι κρίνεται στη δύναμη, ιδίως όταν παίζουμε στην έδρα μας. Έχουμε όλα τα φόντα για την πρώτη θέση. Όταν ξεκινάς με νίκη τα πράγματα γίνονται καλύτερα».
Χαρούμενος για τη νίκη του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Μπρούνο Τσιρίλο, που τόνισε σε δηλώσεις του ότι αυτός και οι συμπαίκτες του θα προσπαθήσουν να πάρουν όλα τα παιχνίδια των play offs.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ιταλός αμυντικός:
«Πριν το παιχνίδι αυτό θέλαμε όλοι μας πολύ τη νίκη. Στο πρώτο μέρος είχαμε εξαιρετική απόδοση. Στην επανάληψη δεν ήμασταν και τόσο καλοί. Είχαμε όμως πολύ πάθος και προσπαθήσαμε να πετύχουμε το γκολ που θα μας έδινε τη νίκη. 

Ήταν μια πολύ σημαντική νίκη, μια νίκη ψυχολογίας που πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Σε όλα τα ματς θα παίζουμε για τη νίκη και στόχος μας είναι να τα κερδίσουμε όλα. Αυτό βέβαια ισχύει για όλες τις ομάδες. Θα προσπαθήσουμε και θα δώσουμε τη μάχη μας για το καλύτερο».
Αν και ήταν η πρεμιέρα των play offs, σίγουρα προκάλεσε αίσθηση το γεγονός ότι η Τούμπα δε γέμισε στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Εικόνα πρωτόγνωρη για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι...

Βέβαια αυτό δε σημαίνει πως έλειψε το πάθος και η βοήθεια προς την ομάδα όσων πήγαν στο γήπεδο οι οποίοι με τη φωνή τους την έσπρωξαν στη νίκη και στο τέλος λυτρώθηκαν!
Δείτε video από την παρουσία του κόσμου στην Τούμπα σε εκείνο το νικηφόρο παιχνίδι με την ΑΕΚ:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4