Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Απριλίου 2018

Εύκολος βαθμός στο ΟΑΚΑ (2010)

Σαν σήμερα στις 28/4/2010, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, για την 1η αγωνιστική των play offs της Super League, της περιόδου 2009-2010...

Ο Δικέφαλος του Βορρά, με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 13.000 θεατές (11.807 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, σε ένα μέτριο ως κακό ποιοτικά παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον ένα βαθμό και έφτασε έτσι στους 4 στην ειδική βαθμολογία των play offs. Η ισοπαλία ήταν ασφαλώς θετική για την ομάδα μας στην προσπάθεια που έκανε για την κατάκτηση του δεύτερου εισιτηρίου, για τα προκριματικά του Champions League.
Με 4-2-3-1 κατέβασε την ομάδα ο Σάντος που έκανε τελικά την έκπληξη βάζοντας στο κέντρο της άμυνας τον Σαβίνι και στα δεξιά τον Κοντρέρας. 

Πιο αναλυτικά ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με τον Χαλκιά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Κοντρέρας και αριστερά τον Λίνο. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Σαβίνι και Τσιρίλο. Τα δύο αμυντικά χαφ ήταν οι Γκαρσία και Βιτόλο. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Βιερίνια, Σορλέν και Ίβιτς, ενώ στην κορυφή μόνος του ο Μουσλίμοβιτς
Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ είχε πολύ καλύτερη κυκλοφορία από τους γηπεδούχους και παίζοντας από τα άκρα έβγαλε κάποιες καλές φάσεις με σημαντικότερη αυτήν του 39΄ με τον Μουσλίμοβιτς μετά από πάσα του Σορλέν, που όμως είχε πολύ άσχημο τελείωμα. 

Η πολύ καλή αμυντική λειτουργία της ομάδας δεν επέτρεψε την ΑΕΚ να μπει ούτε μία φορά με αξιώσεις στην περιοχή του Χαλκιά για ολόκληρο το 45λεπτο! Κάτι που φανέρωνε περίτρανα το μεγάλο όπλο της ομάδας στη φετινή χρονιά.
Παρόμοιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο όπου η εικόνα των δύο ομάδων δεν άλλαξε, μιας και ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε όπως ακριβώς περίμενε ο «μηχανικός», δηλαδή χωρίς να αφήνει κενά και ανοικτούς διαδρόμους, ενώ όσο περνούσε ο χρόνος σταδιακά προσπάθησε να βγει μπροστά, χωρίς όμως να δημιουργήσει προϋποθέσεις για καθαρές ευκαιρίες . Απείλησε μόνο με την εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια στο 67'.
Ο Σάντος βλέποντας ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί να απειλήσει έκανε τις κινήσεις του στο τελευταίο 15λεπτο μήπως και μπορέσει να πάρει το τρίποντο , βάζοντας αρχικά τον Εντίνιο στο 75' (αντί του Μουσλίμοβιτς) και στο 83' τον Κουτσιανικούλη (αντί του Βιεϊρίνια). 

Οι αλλαγές δεν έκαναν τη διαφορά και έτσι οδηγηθήκαμε σε αυτό το 0-0, σε ένα ματς που ασφαλώς ξεχάστηκε πολύ γρήγορα από όλους...
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Σάχα, Αραούχο, Λαγός, Μαϊστόροβιτς, Μανωλάς, Καφές, Γιάχιτς (88' Γκερέιρο), Λεονάρντο (53' Τζιμπούρ), Μαντούκα, Σκόκο, Μπλάνκο (66' Νέμεθ).

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Κοντρέρας, Λίνο, Τσιρίλο, Σαβίνι, Βιτόλο, Γκαρσία, Βιεϊρίνια (83' Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Ιβιτς (88'Φιλομένο), Μουσλίμοβιτς (75' Εντίνιο).

Δηλώσεις

Σάντος: «Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε. Αυτός είναι ο στόχος μας γιατί θεωρώ ότι θα ήταν το καλύτερο δυνατό να ξεκινούσαμε με εκτός έδρας νίκη σε μια διαδικασία με έξι παιχνίδια. 

Γι' αυτό φτιάξαμε μια ομάδα για να το κυνηγήσουμε αυτό μέχρι τέλους, μπλοκάροντας ταυτόχρονα και το σημαντικότερο πλεονέκτημα της ΑΕΚ που είναι η επιθετική της γραμμή, καθώς έχει παίκτες που με μια φάση μπορούν να καθαρίσουν το παιχνίδι. 

Εμείς δεν τους δώσαμε χώρο και προσπαθήσαμε με κατοχή της μπάλας να βγούμε σωστά μπροστά για το γκολ. Για ένα μεγάλο διάστημα το καταφέραμε, ελέγξαμε τον ρυθμό του παιχνιδιού και η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρία. 

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο στο πρώτο. Μας έλειψε η δυναμική στο μισό γήπεδο του αντιπάλου. Χάναμε την μπάλα αχρείαστα ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αργούσαμε πολύ στη μετάβαση από άμυνα σε επίθεση. Αν κάναμε μια γρήγορη αντεπίθεση θα μπορούσαμε να σκοράρουμε. 

Δεν το καταφέραμε οπότε δεν καταφέραμε τον στόχο της νίκης αλλά και η ισοπαλία δεν είναι άσχημο αποτέλεσμα αφού παίζαμε εκτός έδρας. Τώρα σκεφτόμαστε το επόμενο ματς της Κυριακής και συγκεντρωνόμαστε σε αυτό. 

Όταν ο αντίπαλος παίζει με δύο επιθετικούς ίσως η επιλογή του Κοντρέρας στα δεξιά να είναι και η καλύτερη επιλογή. Ήταν κάτι που το σχεδιάζαμε τις προηγούμενες μέρες.

Στο πρώτο ημίχρονο μας έλειψε το να τελειώσουμε τις φάσεις. Δημιουργήσαμε πολλές προϋποθέσεις αλλά δεν τελειώσαμε τις φάσεις. Η τελική εντύπωση που μας μένει είναι ότι ίσως θα μπορούσαμε να είχαμε πετύχει και κάτι παραπάνω από την ισοπαλία.

Έχω τεράστια εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, στις δυνατότητες μου, ξέρω ότι το θέλουν πολύ, ξέρω ότι θα δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό σε κάθε ματς και το πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
Αντελίνο Βιεϊρίνια: "Θεωρώ πως αν έπρεπε να υπάρχει κάποιος νικητής σε αυτήν την αναμέτρηση θα έπρεπε να είναι ο ΠΑΟΚ. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε αλλά συνεχίζουμε. 

Δεν ισχύει πως συμβιβαστήκαμε με την ισοπαλία στο δεύτερο ημίχρονο. Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη μόνο στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου ενώ εμείς αντίθετα μπορούσαμε στο τέλος να είχαμε πετύχει κάποιο γκολ. 

Τώρα θα αγωνιστούμε μπροστά στο κοινό μας και πιστεύω ότι με την παρουσία του κόσμου θα καταφέρουμε να κερδίσουμε το επόμενο ματς".
Ο Βιτόλο τόνισε: "Για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε τα ηνία του ματς. Ωστόσο μας έλειψε η ικανότητα να ολοκληρώσουμε τις φάσεις που δημιουργήσαμε. Δεν καταφέραμε να νικήσουμε αλλά και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα.

Αν δούμε τα παιχνίδια της φετινής σεζόν ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος απέναντι στην ΑΕΚ. Από την στιγμή που πήραμε την ισοπαλία πρέπει με όλη ματς την δύναμη να διεκδικήσουμε την νίκη στα επόμενα δύο παιχνίδια που έχουμε στην Τούμπα, με πρώτο αντίπαλο τον Άρη".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4