Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Απριλίου 2018

Ο Σκαρτάδος "πλήγωσε" τον ΠΑΟΚ (1993)

 
Σαν σήμερα στις 25/4/1993, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στο Καυτανζόγλειο με αντίπαλο τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1992-1993...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 8.000 θεατές (7.021 τα εισιτήρια), έχασε με 1-0, δεχόμενος το γκολ από τον Γιώργο Σκαρτάδο, με πέναλτι στο 43' του παιχνιδιού!
Ένα πέναλτι που δόθηκε από τον διαιτητή Λεφάκη, όταν θεώρησε πως ο Ηλιάδης ανέτρεψε τον Τουντζιάρη και αμφισβητήθηκε εντονότατα από τους παίκτες μας, αλλά χωρίς φυσικά να αλλάξει η απόφαση του ρέφερι!
Σε ένα εξαιρετικά μέτριο παιχνίδι, ο ΠΑΟΚ χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα από τους γηπεδούχους, έφυγε από το Καυτανζόγλειο με άδεια χέρια, αν και στην επανάληψη απείλησε με τρία καλά χτυπήματα φάουλ (Λαγωνίδης 2, Οικονομίδης), με τον Λεκίδη σε ετοιμότητα να πραγματοποιεί ισάριθμες επεμβάσεις, κρατώντας την εστία του ανέπαφη...
Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Λαγωνίδης, Ζαγοράκης και από τον Ηρακλή οι Κωστής, Γιοβάνοβιτς, Έρακ, Λεκίδης.
Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Λεκίδης, Έρακ, Ξενιτόπουλος, Βακαλόπουλος, Ζήφκας, Παπαδόπουλος Γ. (62' Παγκλής), Κωστής, Σκαρτάδος, Τουντζιάρης, Γιοβάνοβιτς, Ανδρεάδης (80' Σακελλαρίδης).

ΠΑΟΚ: Πουρλιοτόπουλος, Παναγιωτίδης, Καπετανόπουλος, Μαλιούφας, Ηλιάδης, Λαγωνίδης, Μπορμπόκης (68' Αναστασιάδης), Οικονομίδης, Τζούρτζεβιτς, Ζαγοράκης, Δερμιτζάκης, (60' Δημόπουλος).
* Τη σεζόν 1992-1993 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες - 6 ισοπαλίες - 11 ήττες. Συγκέντρωσε 57 βαθμούς με τέρματα 52-38.

* Στον πάγκο μας βρέθηκε στην αρχή της σεζόν ο Λιούμπομιρ Πέτροβιτς (19 ματς), ακολούθησε ο Νίκος Ζαλίκας (1 ματς) και τη σκυτάλη πήρε μέχρι το τέλος ο Όλεγκ Μπλαχίν για 14 παιχνίδια...

* Η χρονιά σημαδεύτηκε από τα αλήστου μνήμης επεισόδια με την Παρί Σεν Ζερμέν, που έφεραν πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, με τον κόσμο να είναι πυρ και μανία με τον συγχωρεμένο πια -τότε πρόεδρο της ΠΑΕ- Θωμά Βουλινό!
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1992-1993, όπως παρατάχτηκε σε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4