Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Απριλίου 2018

Βαριά ήττα στην Αθήνα, με άμυνα για κλάματα! (1958)

Σαν σήμερα στις 24/4/1958 (ημέρα Πέμπτη), ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας την ΑΕΚ, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πανελληνίου πρωταθλήματος της περιόδου 1957-1958...

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του, σε ένα κατάμεστο γήπεδο, γνώρισε βαριά ήττα με 6-2 (!), πληρώνοντας τα ασυγχώρητα λάθη της άμυνάς του. 

Η ομάδα είχε πλέον αφήσει πίσω της τη «Χρυσή Εποχή» της περιόδου 1953-1957 και ήδη βρισκόταν σε μια περίοδο αγωνιστικής παρακμής…

Ο ΠΑΟΚ σε εκείνο το ματς, έπαιξε χωρίς τρεις βασικούς του παίκτες, μια και απουσίαζαν από το παιχνίδι οι Κεμανίδης, Χαβανίδης, Πρόγιος, απουσίες που μέτρησαν καταλυτικά -όπως αποδείχτηκε- στη διαμόρφωση του τελικού σκορ!

Το σκορ άνοιξε στο 9' ο Τσανούλας που βρέθηκε τετ α τετ με τον Λύμπο, μετά από σέντρα του Άμπου. 

Ο ΠΑΟΚ βγήκε άμεσα στην επίθεση και στο 13’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση, σε μια περιπετειώδη φάση!
Ο Κουιρουκίδης από τα δεξιά σούταρε με δύναμη, ο Κρεούζας απέκρουσε, η μπάλα στρώθηκε στον Γιαννέλο με την εστία να είναι άδεια, ο παίκτης μας καθυστέρησε να σουτάρει, ο αμυντικός της ΑΕΚ, Αναστασιάδης, στην προσπάθειά του να απομακρύνει σούταρε προς το τέρμα της ομάδας του, ο Κρεούζας απέκρουσε πολύ δύσκολα στέλνοντας την μπάλα στα πλάγια, ο Κιουρτζής πρόλαβε και τη γύρισε προς την εστία όμως ο Μελισσής με τη βοήθεια και του χεριού του την απομάκρυνε!

Στο 16’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με πρωταγωνιστή τον Γεντζή που βγήκε τετ α τετ με τον Κρεούζα, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει! 

 Στο 22' ο Νεστορίδης βρήκε και πάλι τον Τσανούλα στην περιοχή μας και αυτός με σουτ νίκησε και πάλι τον Λύμπο, κάνοντας το 2-0!

Στο επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ μείωσε με δυνατό σουτ του Γεντζή (δοκάρι και μέσα), μετά από σέντρα του Λέανδρου από δεξιά. 

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια ανέβασαν την πίεση και έφτασαν στο 3-1 στο 38' με τον Τσανούλα και πάλι, που πήρε το ριμπάουντ μετά από σουτ του Νεστορίδη στο δοκάρι μας και σε κενή εστία δε δυσκολεύτηκε να σκοράρει σημειώνοντας το τρίτο τέρμα της ομάδας του αλλά και το τρίτο προσωπικό του!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Γεντζής έχασε καλή ευκαιρία για να ξαναβάλει τον ΠΑΟΚ στο ματς, κάτι που τελικά συνέβη στο 54’ όταν ο Κιουρτζής με ωραία ενέργεια απέφυγε τον Μελισσή και νίκησε τον Κρεούζα μειώνοντας σε 3-2.

Στο 60', ο ΠΑΟΚ έχασε την ευκαιρία για να ισοφαρίσει, όταν ο Λέανδρος μετά από δική του κούρσα δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας από πλάγια θέση (το σουτ αποκρούστηκε με τα πόδια!), ενώ είχε επιλογή να πασάρει σε συμπαίκτη του που βρισκόταν αμαρκάριστος στο πέναλτι!

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά, ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να ισοφαρίσει, η ΑΕΚ να κλειδώσει τη νίκη της και στο 73' ο Κανάκης με μακρινό σουτ έκανε το 4-2. 

Ένα λεπτό αργότερα (74') ο Τσανούλας σημείωσε το 5-2, για να ολοκληρωθεί το παιχνίδι με 6-2, χάρη σε γκολ που σημείωσε ο Νεστορίδης στο 87’ 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Βερναρδάκη, βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μια ανέλπιστα μεγάλη σε έκταση νίκη, χωρίς το τελικό σκορ να αντικατοπτρίζει την αγωνιστική παρουσία του ΠΑΟΚ στο γήπεδο! Ασφαλώς αξίζαμε κάτι καλύτερο, αλλά …
Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Κρεούζας, Αναστασιάδης, Μελισσής, Τσαγγάρης, Κανάκης, Πούλης, Εμμανουηλίδης, Σταματιάδης, Νεστορίδης, Τσανούλας, Άμπος.

ΠΑΟΚ: Λύμπος, Κουτουξίδης, Χασιώτης, Πετρίδης, Καλογιάννης, Τσίντογλου, Λέανδρος, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Κιουρτζής.

Δηλώσεις:

Λύμπος: «Δε νομίζω πως είμαι αίτιος της βαριάς ήττας που υποστήκαμε. Αν οι συνάδερφοί μου της άμυνας έπαιζαν καλύτερα, δύσκολα θα χάναμε».

Διονύσης Μινάρδος: «Η άμυνάς μας υπήρξε η αιτία της σημερινής ήττας μας, την οποία δεν αξίζαμε γιατί παλέψαμε δυνατά στο παιχνίδι…»

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1957-1958 τερμάτισε στην 8η θέση του πρωταθλήματος, έχοντας 42 βαθμούς με 5 νίκες, 10 ισοπαλίες, 7 ήττες και τέρματα 32-38

* Τα 32 γκολ τα σημείωσαν οι: Κιουρτζής 6, Κουιρουκίδης 6, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 4, Κατικαρίδης 3, Καλογιάννης 2, Γεντζής 2, Παπαίωάννου 2, Κουτουξίδης 1, Κεμανίδης 1.

* Το ρόστερ της ομάδας το αποτελούσαν οι: Πρόγιος, Λύμπος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Κερμενίδης, Μάρκοβιτς, Καρατζάς, Κουτουξίδης, Καμαλακίδης, Τσίντογλου, Καλογιάννης, Λέανδρος, Χαβανίδης, Κουιρουκίδης, Γιαννέλος, Παπαϊωάννου, Κατικαρίδης, Κιουρτζής, Γεντζής, Παπαευστρατίου, Δημητριάδης, Τσακιρίδης, Μαμόπουλος, Ασβεστόπουλος.

* Τις περισσότερες συμμετοχές στο πρωτάθλημα τις κατέγραψε ο Λέανδρος (21), ακολούθησαν με 19 οι Καλογιάννης – Κεμανίδης και με 18 οι Κιουρτζής – Κατικαρίδης - Χασιώτης...

* Και κάτι αξιοσημείωτο που συνέβη εκείνη τη σεζόν 1957-1958. Ο ΠΑΟΚ παρά την μετριότατη χρονιά του, πέτυχε δύο νίκες νίκες επί του Ολυμπιακού (εντός και εκτός έδρας) με 1-0, αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση στη φίλαθλη Ελλάδα, καθώς ως το 1960, η ομάδα του Πειραιά είχε να χάσει δύο φορές μέσα στη σεζόν από τον ίδιο αντίπαλο, από το 1930, όταν και την είχε κερδίσει ο Παναθηναϊκός.

* Πριν το παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 24/4/1958, οι παίκτες της ΑΕΚ πρόσφεραν στους δικούς μας από μία ταξιδιωτική τσάντα με  τα χρώματα του ΠΑΟΚ όπως μπορείτε να δείτε στην εικόνα που ακολουθεί!
* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1957-1958: Διακρίνονται όρθιοι από τα αριστερά: Λύμπος, Κουιρουκίδης, Κεμανίδης, Καλογιάννης, Πετρίδης, Γεντζής. Καθιστοί: Καμαλακίδης, Παπαϊωάννου, Λέανδρος, Χαβανίδης, Χασιώτης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4