Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

25 Απριλίου 2018

Ίδρωσε αλλά νίκησε τον Απόλλωνα (1999)

Σαν σήμερα στις 25/4/1999, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1998-1999...

Ο Δικέφαλος με τον Άρι Χάαν στον πάγκο του, μπροστά σε 6.000 θεατές (τα 5.097 εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 3-1 αν και στο 45' είδε τους φιλοξενούμενους να φτάνουν στην ισοφάριση με τον Λαμπριάκο!

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 7', όταν ο Καπετανόπουλος από τα δεξιά σέντραρε και ο Βαλέντσια με ωραία κεφαλιά νίκησε τον Κοέντα, σημειώνοντας το 1-0 και παράλληλα το πρώτο δικό του γκολ στο πρωτάθλημα (αρχική εικόνα). 

Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια του ημιχρόνου ανέβασε κι άλλο την απόδοσή του και έχασε ευκαιρίες με τους Βρύζα στο 15', Κατσιαμπή στο 35', Μπάντοβιτς στο 39' (δοκάρι) και Βαλέντσια στο 45', με τον Κοέντα στις περισσότερες από τις παραπάνω περιπτώσεις να επεμβαίνει σωτήρια για την ομάδα του!
Και από το πουθενά, στο 2' των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου, που υπέδειξε ο Παπίλιας, ο Λαμπριάκος, μετά από μπαλιά του Άνταμτσικ πέτυχε την ισοφάριση, στην πρώτη τελική του Απόλλωνα στο ματς!

Με την έναρξη της επανάληψης, o Κοέντας απέκρουσε δύσκολα την κεφαλιά του Βαλέντσια και στη συνέχεια έγινε μια φάση που συζητήθηκε πολύ εκείνες τις μέρες! 

Ο Λαμπριάκος στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή μας, ο επιθετικός του Απόλλωνα έπεσε στο έδαφος στη διεκδίκηση της μπάλας με τον Μιχόπουλο (μακροβούτι από τα λίγα!), ο Παπίλιας από πολύ μακριά έδειξε αρχικά πέναλτι, στη συνέχεια όμως το αναίρεσε, προφανώς με την υπόδειξη του βοηθού ...
Στο 74' ο Κρισμάρεβιτς με φοβερό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή έδωσε και πάλι προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με 2-1. Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε περισσότερο από όλα στην Τούμπα.

Το τελικό 3-1 γράφτηκε στο 85', όταν Καπετανόπουλος, Βαλέντσια και Κωνσταντινίδης συνδυάστηκαν και ο τελευταίος με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο ματς (εικόνα που ακολουθεί)!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Βαλέντσια, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες και από τον Απόλλωνα οι Λαχανάς, Άνταμτσικ, Κολιτσιδάκης.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη του αυτή έφτασε τους 47 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας 14 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 33-25.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Μπάντοβιτς, Ολιβάρες, Καπατανόπουλος, Τάκολα (56' Τάκολα), Κατσιαμπής, Μαχαιρίδης, Νάγκμπε, Βρύζας (60' Κρισμάρεβιτς), Κωνσταντινίδης , Βαλέντσια.

Απόλλων Σμύρνης: Κοέντας, Αλέξης, Χατζής Σπ., Ιωάννου, Θεοδωράκος, Κολιτσιδάκης (85' Λάιος), Άνταμτσικ, Λαχανάς (73' Χατζής Μιχ.), Μπέρτχολντ (88' Διαμαντης), Λαμπριάκος, Καρανικόλας.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 27ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άρι Χάαν: «Σίγουρα είμαι ευχαριστημένος από το γεγονός που πετύχαμε τρία γκολ και σίγουρα θα μπορούσαν αυτά να ήταν περισσότερα! Διαπίστωσή μου είναι πως μετά το πρώτο γκολ η ομάδα δε διατηρεί την εμπιστοσύνη της και χάνει τη συνέχειά της. 

Στην αρχή είχαμε αυτοπεποίθηση και μπορούσαμε εκεί να τελειώσουμε το παιχνίδι, αλλά συνεχίσαμε να παίζουμε με αργό τρόπο και λάθος μεταβιβάσεις, οπότε ο Απόλλων στην πρώτη του επίθεση πέτυχε το γκολ. 

Άλλαξα τον Τάκολα με τον Κουλακιώτη γιατί πρέσινγκ με πίεση στον αντίπαλό μας, αλλά ξεχάσαμε ότι πίσω πρέπει να διατηρήσουμε τη σταθερότητά μας. Μετά τη δεύτερη αλλαγή πίστευα πως θα κάνουμε το δεύτερο γκολ και είναι αυτονόητο πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα».

Μπόμπαν Κρισμάρεβιτς: «Αυτό το γκολ το αφιερώνω στον κόσμο του ΠΑΟΚ και τον λαό της Σερβίας! Επιτέλους ύστερα από τόσα που πέρασα, γεύτηκα και μια χαρά... Το ματς ήταν δύσκολο, αλλά ευτυχώς κερδίσαμε. Περίμενα την ευκαιρία της συμμετοχής μου, γιατί ξέρω πως αξίζω».

* Τη σεζόν 1998 -1999 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση του πρωταθλήματος με 62 βαθμούς (πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο), έχοντας 19 νίκες - 5 ισοπαλίες - 10 ήττες, με τέρματα 52-31.

* Στον πάγκο μας σε εκείνο το πρωτάθλημα, βρέθηκε αρχικά ο Όλεγκ Μπλαχίν (2 ματς, 2 ήττες), ο Άγγελος Αναστασιάδης (16 ματς, 11 νίκες - 3 ισοπαλίες - 2 ήττες) και ο Άρι Χάαν (16 ματς, 8 νίκες - 2 ισοπαλίες - 6 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4