Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Απριλίου 2018

Νίκη με πρώτο βιολί τον Κούδα (1978)

Σαν σήμερα στις 2/4/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη, για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του, μπροστά σε 25.000 θεατές (23.693 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με 2-1, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Κερμανίδης και Κούδας.

Το σκορ άνοιξε στο 3' ο Κερμανίδης, εκμεταλλευόμενος κακή έξοδο του Παπαφλωράτου σε εκτέλεση φάουλ του Ιωσηφίδη.
 
Στο 31' έγινε το 1-1 με πέναλτι του Πάλλα (ανατροπή Ζήνδρου από Ιωσηφίδη), το υπέδειξε με περισσή βιασύνη ο ... γνωστός Φακής, ο οποίος είναι άξιο απορίας πώς την έβγαλε "καθαρή" μετά από τα όσα είχε κάνει λίγα χρόνια νωρίτερα στο Καραϊσκάκη σε βάρος μας!
Στην επανάληψη με την είσοδο του Κωστίκου, ο ΠΑΟΚ ανέβασε στροφές και έχοντας στις τάξεις του έναν εκπληκτικό Κούδα, έφτασε στο 2-1 με τον "Μεγαλέξανδρο" να χρίζεται και σκόρερ στο 64'.
Ο Δικέφαλος βρισκόταν στην 4η θέση (με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του!) και παίρνοντας το δίποντο διατηρήθηκε σε αυτήν, την ώρα που ο συμπολίτης κατρακυλούσε στην 6η.
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούδας, Γούναρης, Κερμανίδης και Κωστίκος, από τον Άρη ξεχώρισαν οι Όλε, Παπαφλωράτος, Πάλλας και Μόκαλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Αναστασιάδης, Κερμανίδης (87' Φουντουκίδης), Δαμανάκης, Αλαβάντας (65' Κωστίκος), Κούδας, Ορφανός.

Άρης: Παπαφλωράτος, Μόκαλης, Πάλλας, Φοιρός, Όλε, Κούης (75' Δράμπης), Ζήνδρος, Ισαακίδης, Βάγκνερ, Μπαλλής, Σεμερτζίδης.
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια AEK, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την AEK (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον Άρη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες)

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4