Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Απριλίου 2018

"Χ" στο Ηράκλειο, με πολλές χαμένες ευκαιρίες (1987)

Σαν σήμερα στις 12/4/1987, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Κρήτη τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1986-1987...

Ο Δικέφαλος με τον Τάις Λίμπρχετς στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές (10.918 τα εισιτήρια) ήταν καλύτερος των γηπεδούχων στο πρώτο μισό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τους Βασιλάκο στο 4', Αλαβάντα στο 10', Μπορμπόκη στο 27', και Αλεξανδρίδη στο 34'.

Στο 42' ο ΟΦΗ άνοιξε το σκορ με κοντινή κεφαλιά του αμαρκάριστου Περσία, την οποία δεν μπόρεσε να αποκρούσει ο Τερζής!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι είχαν μια δυο ευκαιρίες για να κάνουν το 2-0, όμως στο 82' ο Αλεξανδρίδης βρήκε τον Ψαρρά που σούταρε δυνατά, η μπάλα χτύπησε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού και κατέληξε στα δίχτυα του Σηφάκη, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ τον βαθμό της ισοπαλίας!

Κορυφαίοι για την ομάδα μας οι Σκαρτάδος, Γιούρισιτς, Μπανιώτης και Μαλιούφας.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Σηφάκης, Γκουής, Βασιλείου, Ίσης, Ανδρεανίδης, Τσινός, Σαμαράς, Περσίας, Χαραλαμπίδης (57' Τσίμπος), Νιόμπλιας, Βλαστός (80' Αθανασιάδης.

ΠΑΟΚ: Τερζής, Γιούρισιτς, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Μαυρομάτης (72' Παπαϊωάννου), Μπορμπόκης (46' Καραγεωργίου), Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Μαλιούφας, Παπαϊωάννου, Βασιλάκος.

Δηλώσεις:

Τάις Λίμπρεχτς: "Το αποτέλεσμα του αγώνα είναι πολύ καλό. Στο α' ημίχρονο είχαμε ευκαιρίες για να επιτύχουμε δύο τουλάχιστον τέρματα. Στο β' μέρος δεν παίξαμε καλό ποδόσφαιρο, αλλά πήραμε καλό αποτέλεσμα. 

Συγχαρητήρια για τα παιδιά για την εμφάνισή τους. Το παιχνίδι με τον Ηρακλή που ακολουθεί θα είναι εντελώς διαφορετικό. Αν κερδίσουμε θα έχουμε κάνει μεγάλο βήμα για την έξοδο στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι σίγουρο".

Ο μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Τσολακίδης, ευχαρίστησε τον κόσμο του ΟΦΗ για την πολύ καλή τους συμπεριφορά και ευχήθηκε οι δύο ομάδες να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ...
* Τη σεζόν 1986-1987 ο ΠΑΟΚ μέχρι και την 27η αγωνιστική βρισκόταν στη 2η θέση πίσω από τον Ολυμπιακό με 35 βαθμούς (13 νίκες - 9 ισοπαλίες - 5 ήττες) και τέρματα 39-21.

Ακολούθησε η απεργία που κήρυξαν οι ΠΑΕ τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αποτέλεσμα ήταν να μην προσέλθουν οι περισσότερες ομάδες στους τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος και να τιμωρηθούν με αφαίρεση 6 βαθμών. 

Οι μόνες που προσήλθαν και δεν τιμωρήθηκαν ήταν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ και Πανιώνιος, οι οποίες και κατέλαβαν τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Μετά τους μηδενισμούς ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 5η θέση με 29 βαθμούς, κάνοντας δώρο το ευρωπαϊκό εισιτήριο στους απεργοσπάστες!

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρισκόταν σε όλα τα ματς της σεζόν 1986-1987, ο Ολλανδός Τάις Λίμπρεχτς...

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1986-1987.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4