Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Απριλίου 2018

Στη 2η θέση με ντόρτι στον Πανσερραϊκό (2009)

Σαν σήμερα στις 26/4/2009, o ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, για την 30η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας της Super League, της περιόδου 2008-2009...

Ο Δικέφαλος με τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 και πλέον θεατές (10.672 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με με το εμφατικό 4-1, χωρίς να ανεβάσει ιδιαίτερα στροφές. 

Η ομάδα έκλεισε έτσι την χρονιά με τον καλύτερο τρόπο και βγήκε η κερδισμένη της τελευταίας αγωνιστικής, καθώς αύξησε τη διαφορά της από την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς.
Ο Δικέφαλος με την αναμενόμενη νίκη του τερμάτισε στη 2η θέση του Πρωταθλήματος έπειτα από 31 χρόνια ενώ διατήρησε την Τούμπα αήττητη έπειτα από τη σεζόν 2001-02. 

Η ομάδα που κατέβασε ο Σάντος ήταν η αναμενόμενη, αλλά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν κυρίως φλύαρα για τον Δικέφαλο με την ομάδα μας να κυκλοφορεί μεν τη μπάλα χωρίς όμως να ανεβάζει στροφές και να δημιουργεί ευκαιρίες.

Στο 20' ο Βλάνταν Ίβιτς άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι το οποίο κέρδισε ο μαχητικός Μπακαγιόκο. 

Το γκολ απελευθέρωσε τους παίχτες μας οι οποίοι δημιούργησαν κάποιες ευκαιρίες με τους Μπακαγιόκο - Ίβιτς χωρίς ωστόσο να πετύχουν κάποιο τέρμα.

Από στημένη φάση όμως στο 38' ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματά του με τον Ηλία Αναστασάκο. Κόρνερ από τα δεξιά με τον Κονσεϊσάο στο δεύτερο δοκάρι, καρφωτή κεφαλιά από τον επιθετικό του ΠΑΟΚ και εκεί σφραγίστηκε και ουσιαστικά η νίκη της ομάδας.
Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε κάτι παρόλο αυτά ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό του και απλά κυκλοφορούσε τη μπάλα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να ξαναχτυπήσει. 

Ο Πανσερραϊκός είχε παραδοθεί και δεν μπορούσε κυριολεκτικά να περάσει τη σέντρα και έτσι στο 74' ο ΠΑΟΚ κέρδισε ακόμη ένα πέναλτι -αν και ο διαιτητής καθυστερημένα το καταλόγισε- με τον Μπακαγιόκο αυτή τη φορά να εκτελεί και να γράφει το 3-0.
Δύο λεπτά μετά το  Νο 7 γκολ του Μπακαγιόκο στο Πρωτάθλημα, ο Πανσερραϊκός θα μειώσει με τον Ανάκογλου ο οποίος εκμεταλλεύτηκε λάθος απόκρουση του Χαλκιά και στην επαναφορά της μπάλας έγραψε το 3-1 μέσα σε χειροκροτήματα.

Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά, με τον Σάντος να πραγματοποιεί τρεις αλλαγές περνώντας στον αγώνα τους Χούτο - Λάκη και Μπαλάφα και εν τέλει το κερασάκι στην τούρτα να έρχεται στο 92' με σκόρερ τον Λάκη έπειτα από σέντρα του Κονσεϊσάο και αφού η μπάλα βρήκε στον Πιπίνη.
Ο αρχηγός αν και δέχτηκε μία αχρείαστη κάρτα για διαμαρτυρία, ήταν και πάλι ο κορυφαίος της ομάδας μας και ελπίζουμε -όπως φυσικά και για όλη την ομάδα- στα play offs να διατηρηθεί στην ίδια κατάσταση και να καταφέρει να μας οδηγήσει στο Champiuons League τη στιγμή που εκκρεμεί ακόμη το πολύ σημαντικό ζήτημα της παραμονής του ή όχι για έναν ακόμη χρόνο.
Η ομάδα και πάλι παρά τις απουσίες έδειξε ότι δεν αλλάζει ούτε στο ελάχιστο πρόσωπο, αποδείχθηκε ότι ήταν η πιο σταθερή ομάδα του Πρωταθλήματος και μπαίνει δίκαια με πλεονέκτημα στη μάχη των πλέι οφ έχοντας 3 βαθμούς, έναντι 2 του Παναθηναϊκού και ενός της ΑΕΚ.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Σνάουτσνερ, Λίνο, Γκαρσία, Ίβιτς, Κονσεϊσάο, Βιεϊρίνια (77' Λάκης), Μπακαγιόκο (73΄Χούτος), Αναστασάκος (87' Μπαλάφας).

Πανσερραϊκός (Ούγκο Μπρος): Βαλσαμάκης, Βοσκόπουλος, Γεωργιάδης, Πιπίνης, Γαλανόπουλος, Μιλένκοβιτς, Ανάκογλου, Παπάζογλου, Μπράιτ (64' Γκούρτσας), Μπαϊκαρά (73' Καλί), Διγκόζης (46' Καλλιμάνης).

Δηλώσεις Φερνάντο Σάντος: "Δεν είμαστε το φαβορί στα play off. Εξακολουθώ να λέω, όμως, ότι πάμε για να βγούμε πρώτοι. 

Έχουμε μια βαθμολογική διαφορά από τους αντιπάλους μας σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα και θέλουμε να τη διατηρήσουμε αυτή τη διαφορά.

Κάνανε ένα καταπληκτικό πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στους παίκτες για τα όσα πετύχανε στη διάρκειά του. Στο αγωνιστικό μέρος, το παιχνίδι ήταν περίεργο. Μου θύμιζε φιλικό. Το σημαντικό είναι ότι κερδίσαμε καθώς αυτό θέλαμε.

Είναι ευχάριστο να ακούς το όνομά σου από την εξέδρα, αλλά αυτό δε σημαίνει κάτι το ιδιαίτερο, όπως και δε σήμαινε κάτι πέρυσι που ο κόσμος με αποδοκίμαζε. 

Εγώ εδώ ήρθα για να κάνω τη δουλειά μου, να κάνουμε τον ΠΑΟΚ να παίζει για τις πρώτες θέσεις και να βρει το σωστό δρόμο."

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2008-2009 τερμάτισε στη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος με 63 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 18 νίκες, 9 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες, με τέρματα 39-16.

* Συμμετείχε στα play offs εκείνης της χρονιάς, όπου συγκέντρωσε 9 βαθμούς τερματίζοντας 3ος (αν και ξεκίνησε πρώτος στην ειδική βαθμολογία!) και πήρε το εισιτήριο για το Europa League. 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4