Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαρτίου 2018

Άξιζε τη νίκη, έμεινε στο "Χ" (1970)

Σαν σήμερα στις 8/3/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην Τούμπα τον Άρη, σε παιχνίδι της 23ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Ο Δικέφαλος με τον Γιένε Τσάκναντι στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 30.000 θεατές (28.516 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα νευρικό παιχνίδι στο οποίο κυριάρχησαν τα πολλά λάθη και από τις δύο ομάδες, με τους δύο προπονητές να παίζουν μαν του μαν, πάνω στου καλούς παίκτες των ομάδων, καταστρέφοντας ουσιαστικά την ποιότητα της αναμέτρησης!

Αν πάντως σε εκείνο το ματς έπρεπε κάποια ομάδα να φύγει νικήτρια από το γήπεδο, αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του ήταν κατώτερη του αναμενόμενου, με τους φιλοξενούμενους να είναι κυριολεκτικά ανύπαρκτοι και ακίνδυνοι επιθετικά!

Ο Δικέφαλος έπαιζε κυρίως από τα αριστερά, με αποτέλεσμα να μην εκμεταλλεύεται η ομάδα την ταχύτητα και τις ικανότητες του Δημήτρη Παρίδη, αφού η μπάλα έφτασε στα πόδια του ελάχιστες φορές! 

Μόλις στο 1', ο Αφεντουλίδης σέντραρε από τα αριστερά, ο Κούδας πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Σαράφης τη δεύτερη, όμως η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χρηστίδη, ενώ στη συνέχεια της φάσης το ανάποδο ψαλίδι του Παρίδη, πέρασε άουτ!
Στο 9’ το δυνατό σουτ του Αφεντουλίδη, μετά από συνδυασμό Κούδα – Σαράφη – Παρίδη, πέρασε άουτ, με τον ΠΑΟΚ να είναι η ομάδα που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο και να βγάλει φάσεις! 

Στο 38’, ο Κούδας απέφυγε τρεις αντιπάλους του σε ένα εκπληκτικό σόλο, έπαιξε το ένα δύο με τον Σαράφη, μπήκε στην περιοχή, αλλά την κρίσιμη στιγμή έχασε τον έλεγχο της μπάλας, δίνοντας την ευκαιρία στον Χρηστίδη να μπλοκάρει, την ώρα που η κερκίδα ζητούσε το πέναλτι …

Στο 41’ ο Σπυρίδων απέκρουσε με το κεφάλι πάνω στη γραμμή, το πολύ δυνατό σουτ του Αφεντουλίδη, ακολούθησαν δύο δύσκολες επεμβάσεις του τερματοφύλακα του Άρη σε προσπάθειες των Σαράφη στο 41’ και του Κούδα στο 42’, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ πίεσε πολύ αναζητώντας το γκολ.

Στο 79' καταγράφηκε η καλύτερή μας στιγμή στην επανάληψη, όταν ο Σαράφης μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, όμως το τελείωμά του –αν και βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση- δεν ήταν αυτό που έπρεπε!

Ο Χρηστίδης συνέχισε να σταματάει προσπάθειες των παικτών μας (Κούδας στο 86’ και Ασλανίδης στο 87’), όμως δεν άλαλξε κάτι και το τελευταίο σφύριγμα του Ζλατάνου, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες 0-0, με τους φιλοξενούμενους να φεύγουν από την Τούμπα ιδιαίτερα ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα! 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Κούδας, Φουντουκίδης, Αφεντουλίδης, Παπαχριστούδης και από τον Άρη ο αλάνθαστος Χρηστίδης!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Μακρής, Παπαχριστούδης, Θεοφανίδης (75’ Δράμαλης), Φουντουκίδης, Τερζανίδης, Μουρατίδης, Παρίδης, Σαράφης, Κούδας, Αφεντουλίδης (80’ Ασλανίδης).

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Ραπτόπουλος, Σπυρίδων, Λουκανίδης, Κωνσταντινίδης (84’ Τερζής), Κεραμιδάς, Αλεξιάδης (64’ Παπαϊωάννου), Σακελλαρίδης, Συρόπουλος.

* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

* Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Γιέννε Τσάκναντι, ήταν γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, καθώς είχε ήδη σηκώσει δύο πρωταθλήματα Ελλάδας με την ΑΕΚ. Φημιζόταν για την εργατικότητα και την πειθαρχία του. Ο ερχομός του στην Τούμπα ήταν προσωπική επιλογή του τότε Γενικού Γραμματέα του ΠΑΟΚ, Γιώργου Παντελάκη! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4