Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαρτίου 2018

Λευκή ισοπαλία στο Χαριλάου (1983)

Σαν σήμερα στις 6/3/1983, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 20.000 θεατές (18.799 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε ένα παιχνίδι από το οποίο έλειπε μόνο το γκολ!

Ο τεχνικός των γηπεδούχων έβαλε βεντούζες στους Δημόπουλο – Κωστίκο τους Μιχαλίτσιο – Τζιφόπουλο, περιορίζοντας σημαντικά την επιθετική δραστηριότητα των παικτών μας, με τον ΠΑΟΚ να παίζει περισσότερο προσέχοντας την άμυνά του, κάτι που κατάφερε μιας και το τελευταίο σφύριγμα του Βούλγαρη, βρήκε την εστία μας απαραβίαστη.
Οι γηπεδούχοι είχαν μια φλύαρη υπεροχή στο πρώτο μισό του παιχνιδιού, όμως η μόνη φορά που απείλησαν ήταν στο 17', με τον Ζελελίδη να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Μλάντεν να αποκρούει,

Στο 38, καταγράφηκε η καλύτερή μας στιγμή, όταν το σουτ του Ψαρρά –με εξουδετερωμένο τον Γκουιντάρ- το σταμάτησε ο Μιχαλίτσιος πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας.

Στο 48’ ο Άρης έχασε την καλύτερη ευκαιρία του στο ματς με τον Ζελελίδη να σουτάρει στο δοκάρι μας.

Στο 50’ ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Δαμανάκη, που μετά από σέντρα του Κωστίκου πήρε την κεφαλιά, αλλά ο τερματοφύλακας του Άρη απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ!

Στο 78’ ο ΠΑΟΚ ζήτησε πέναλτι σε ανατροπή του Σίγγα από τον Γκουιντάρ, χωρίς ο Βούλγαρης να δει παράβαση στη φάση, με τους παίκτες μας, αλλά και τους οπαδούς στην εξέδρα, να διαμαρτύρονται έντονα, χωρίς να αλλάξει η απόφαση του Βούλγαρη.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Δαμανάκης, Αλαβάντας, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης και Τρίμχολντ.

Οι συνθέσεις:

Άρης: Γκουιντάρ, Μιχαλίτσιος, Τσιφόπουλος, Πασιαλής, Βένος, Σεμερτζίδης, Ζήνδρος, Κούης, Χαραλαμπίδης, Ζελελίδης, Χατζηαντωνίου (23’ Δουλγεράκης).

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Ψαρράς, Δημόπουλος, Κωστίκος (69’ Κούδας).

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χανς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα.
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1982-1983. Όρθιοι από αριστερά: Τρίμχολντ, Σίγγας, Κωστίκος, Πέλλιος, Παντέλης, Κούδας. Καθιστοί από αριστερά: Βασιλάκος, Ψαρράς, Τσουρέλας, Σκαρτάδος, Αλαβάντας.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4