Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Μαρτίου 2018

Ήττα στο Ηράκλειο και ... 2η θέση (1980)

Σαν σήμερα στις 23/3/1980, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1979-1980 ...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ τον πάγκο του, μπροστά σε 5.500 θεατές (4.839 τα εισιτήρια), έχασε με 2-1 και έπεσε στη 2η θέση της βαθμολογίας, ισόβαθμος της ΑΕΚ έχοντας 33 βαθμούς, με τους Ολυμπιακό – Άρη – Παναθηναϊκό να μοιράζονται την κορυφή με έναν περισσότερο! και οι τέσσερις αυτές ομάδες, εκείνη την αγωνιστική αναδείχτηκαν ισόπαλες στα παιχνίδια τους!

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης στο μεγαλύτερο μέρος της, έφτασε αρκετές φορές κοντά στο γκολ, όμως οι επιθετικοί μας ήταν άστοχοι, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να φτάσουν ακόμη και στη νίκη.

Στο σκορ προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι αναπάντεχα στο 13' με αυτογκόλ του Θωμά Σίγγα, όταν μετά από κόρνερ του Βλάχου, ο Ναουσαίος αμυντικός μας πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ξεγέλασε τον Μλάντεν Φούρτουλα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα μας, παρά την προσπάθεια του Ιωσηφίδη να απομακρύνει πάνω στη γραμμή.
Στο επόμενο λεπτό (14') ο Βλάχος απέκρουσε επί της γραμμής την κεφαλιά του Αποστολίδη, ενώ στο 26' ο ΠΑΟΚ πέτυχε γκολ που ακυρώθηκε από τον διαιτητή Γερμανάκο σε μια δύσκολη φάση!

Ο Ιωσηφίδης εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά, ο Κωστίκος αν και βρέθηκε σε πολύ καλή θέση δεν βρήκε την μπάλα, Τζιράκης και Πουπάκης μπερδεύτηκαν, ο Θόδωρος Αποστολίδης με κεφαλιά ψαράκι την έστειλε στα δίχτυα, όμως ο ρέφερι το ακύρωσε χρεώνοντας φάουλ στον … Κωστίκο!

Λίγο αργότερα ο Συντιχάκης σούταρε από κοντά άουτ, ενώ με την έναρξη της επανάληψης (στο 48’) Κούδας και Ορφανός πέρασαν στις θέσεις των Σίγγα – Κερμανίδη.

Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε μέτρα στο γήπεδο, όμως οι γηπεδούχοι ήταν πολύ επικίνδυνοι στην κόντρα και στο 71' μετά από δυνατό σουτ του Βλάχου, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Δαμανάκη, ο … Γερμανάκος με γυρισμένο το κεφάλι από την άλλη πλευρά «είδε» πέναλτι παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας, το εκτέλεσε ο Παπαδόπουλος, σημειώνοντας το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 74΄με πέναλτι του Σαράφη, ένα πέναλτι που κέρδισε ο Ορφανός μετά από ανατροπή του από τον Τζιράκη, ενώ προηγήθηκε μπαλιά του Κούδα στον επιθετικό μας.

Στα λεπτά που ακολούθησαν ως τη λήξη ο ΠΑΟΚ πίεσε, χωρίς όμως να φτάσει στην ισοφάριση.

Καλύτεροι παίκτες του ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Σαράφης, Γούναρης και οι Κούδας – Ορφανός στην επανάληψη.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Πουπάκης, Φραγκιαδάκης, Βλάχος, Τζιράκης, Αγιομαμίτης, Χριστοφής (56’ Κοντσίλια), Συντιχάκης (85’ Φουστανάκης), Τσαγκαράκης, Παπαδημητρίου, Πασάς, Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Σίγγας (48’ Κούδας), Ιωσηφίδης, Αποστολίδης, Αναστασιάδης, Κερμανίδης (48’ Ορφανός), Σαράφης, Κωστίκος, Γκουερίνο, Δαμανάκης.
* Ο Δικέφαλος εκείνη τη χρονιά, ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 5η θέση, έχοντας 17 νίκες, 7 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 41 βαθμούς, με τέρματα 53-33.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ βρισκόταν για 31 ματς ο Έγκκον Πίχατσεκ (16 νίκες, 6 ισοπαλίες, 9 ήττες), για να τον διαδεχτεί στα τελευταία 3 παιχνίδια ο Γκιούλα Λόραντ (1 νίκη, 1 ισοπαλία, 1 ήττα).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4