Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Φεβρουαρίου 2018

Ένα στην αρχή και ένα στο τέλος (2003)

Σαν σήμερα στις 16/2/2003, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της περιόδου 2002-2003...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Κούτσης στο 2ο λεπτό και στις καθυστερήσεις ο Σπάσιτς.
Η ομάδα ξεκίνησε με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν στο 2’ ο Κούτσης με απευθείας εκτέλεση φάουλ άφησε άγαλμα τον Μπεκιάι δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα μας, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ. 

Οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν και είχαν μια καλή στιγμή στο 22’ όταν ο Τοχούρογλου απέκρουσε το σουτ του Σοάρες και μία στο 24’ με το σουτ του Κιάσσου να περνάει άουτ.

Με την έναρξη της επανάληψης το κοντινό πλασέ του Σαλπιγγίδη σταμάτησε στο δοκάρι του Μπεκιάι, στο 64΄ο Κουκιέλκα σούταρε άουτ, ενώ στο 69’ ο Σοάρες βρέθηκε σε καλή θέση, όμως ο Τοχούρογλου τον σταμάτησε!
Γεωργιάδης- Κολιτσιδάκης σε μια μονομαχία τους ... 

Στις καθυστερήσεις του αγώνα ο Καπαγιαννίδης βρήκε τον Σπάσιτς και αυτός από κοντά κλείδωσε τη νίκη του ΠΑΟΚ, παρά την προσπάθεια του Κώτσιου (αρχική εικόνα). 
Νωρίτερα, στο 85’ μετά από κόρνερ του Καπαγιαννίδη ο Οκκάς πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πριν το 2-0, ο Καπαγιαννίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας, με τον Κώτσιο να τον προλαβαίνει λίγο πριν πλασάρει τον Μπεκιάι!
Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Κούτσης, Καραδήμος και Σπάσιτς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης (13’ Νάστος), Καραδήμος, Χασιώτης, Μάρκος, Καφές (80’ Καπαγιαννίδης), Κουκιέλκα, Κούτσης, Οκκάς, Γεωργιάδης, Σαλπιγγίδης (57’ Σπάσιτς).

ΟΦΗ: Μπεκιάι, Μπελεβώνης, Αδάμος (48’ Μοσχογιάννης), Κολιτσιδάκης, Κώτσιος, Ντεγιάνοφ (70’ Χρυσάφης), Κουνενάκης, Δέντσιος (81’ Αναστασιάδης), Κιάσσος, Σοάρες, Μπόατεγκ.

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 19ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Άγγελος Αναστασιάδης: «Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι για μας, εξαιτίας των προβλημάτων που είχαμε και της απουσίας από το πρόγραμμα των προπονήσεων των διεθνών μας. 

Είχαμε την ευκαιρία να πετύχουμε ένα γκολ στην αρχή του αγώνα με στημένη φάση και μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο ως το τέλος του ημιχρόνου, παίξαμε πολύ άσχημο παιχνίδι περιμένοντας στο ημίχρονο να πάμε στα αποδυτήρια για να αλλάξουμε λίγο το παιχνίδι μας. Όμως και σε αυτό το διάστημα ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι και αυτό με ευχαρίστησε. 

Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε το παιχνίδι μας. Ανεβήκαμε πιέσαμε και κάναμε φάσεις που έπρεπε να γίνουν γκολ. Δυστυχώς, εμείς κάνουμε φάσεις που ενώ πρέπει να μετατρέπονται σε γκολ δε γίνονται και γι’ αυτό πρέπει να μιλήσουμε με τα παιδιά γιατί δεν επιτρέπεται να χάνουμε τέτοια γκολ. 

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες αλλά ουσιαστικά μόνο μία ήταν η ευκαιρία που έκανε. Μας ενδιαφέρει να παίζουμε καλά και όχι ωραία και είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση των παιδιών».

Ο Αναστασιάδης ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Εγκωμίτη στο 13’ και σχολίασε: «Δεν ήταν ρίσκο η χρησιμοποίησή του. Τραυματίστηκε σε άλλο σημείο από που ταλαιπωρήθηκε εδώ και καιρό. Έχει ένα τράβηγμα στους προσαγωγούς. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό».

Όσο για τον Κασναφέρη … «Ήταν πάρα πολύ καλή η διαιτησία σήμερα και αυτά πρέπει να τα λέμε. Ο Κασναφέρης είναι πολύ καλός διαιτητής».

Ο Σλάτζιαν Σπάσιτς επέστρεψε στην ενδεκάδα μετά από 108 μέρες και δήλωσε: «Είμαι πολύ ευχαριστημένος που επέστρεψα στην αγωνιστική δράση. Προσπαθώ σιγά σιγά να ξαναβρώ τον καλό εαυτό μου. 

Είμαι περισσότερο χαρούμενος γιατί βοήθησα την ομάδα με το γκολ που πέτυχα. Ένα γκολ που δεν ήρθε μόνο από δική μου προσπάθεια, αλλά από συλλογική. Κόντρα στον ΟΦΗ πήραμε βαθμούς που θα φανούν πολύ χρήσιμοι για τη συνέχεια. 

Δεν τελείωσε τίποτε εδώ όμως. Έχουμε ένδεκα δύσκολα παιχνίδια ακόμη μπροστά μας και πρέπει να είμαστε πολύ δυνατοί για να πετύχουμε τον στόχο μας».

Γιώργος Κούτσης: «Ήταν μια σπουδαία και μεγάλη νίκη γιατί είχαμε κακό πρώτο ημίχρονο, απέναντι σε ένα πολύ καλό ΟΦΗ. 


Στο δεύτερο ημίχρονο αλλάξαμε τον ρυθμό μας, παίξαμε πιο δυνατά και αποφασιστικά και πήραμε τους βαθμούς της νίκης. Είναι σημαντικό να μπορείς να πάρεις τη νίκη ακόμη και όταν δεν είσαι σε καλή μέρα».

Ρίαν Καπαγιαννίδης (ντεμπούτο): «Τα συναισθήματα που ένιωσα ήταν έντονα! Τόσο όταν με κάλεσε ο κ. Αναστασιάδης να μπω στον αγώνα, όσο και όταν έγινε το 2-0 και όλος ο κόσμος σηκώθηκε και χειροκροτούσε! 


Ήταν πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα και εύχομαι να την ξαναζήσω. Ήταν κάτι μοναδικό. Στον ΠΑΟΚ ήρθα για να βοηθήσω, δεν είχα ενδείξεις από πριν ότι θα με χρησιμοποιούσε ο προπονητής μου. 

Είμαι πάντα έτοιμος να βοηθήσω, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα του προπονητή μου, ο οποίος δεν με άγχωσε καθόλου όταν με κάλεσε για οδηγίες, πριν με βάλει σαν αλλαγή. 

Για τον ΠΑΟΚ ήταν μια πολύ καλή νίκη. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και δείξαμε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας», είπε ο Καπαγιαννίδης, μετά την πρώτη από τις επτά συνολικά συμμετοχές του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ σε παιχνίδια πρωταθλήματος (2002-2004)

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τελευταίο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4