Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2018

Τρίποντο με γκολάρες του Σαλπιγγίδη! (2013)

Σαν σήμερα στις 23/2/2013, o ΠΑΟΚ κέρδισε εύκολα στην Τούμπα την ουραγό Κέρκυρα, με 3-1 χάρη σε δύο πανέμορφα γκολ, του Σαλπιγγίδη και ένα του Κλάους, για την 23η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2012-2013...

O Δώνης παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-1-1 έχοντας τους: Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά, Λίνο - Σίλντεφελντ - Κατσουράνης - Αποστολόπουλος, στα χαφ Γκαρσία - Λάζαρ στον άξονα και Σαλπιγγίδης Καμαρά στις πτέρυγες, μπροστά τους ο Λόρενς σ' έναν ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Αθανασιάδη... 

Η ομάδα μπήκε αυτήν τη φορά δυνατά στο γήπεδο εκμεταλλευόμενη τον χώρο που της έδωσαν οι φιλοξενούμενοι και παίζοντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με τον πολύ καλό Λίνο, δημιούργησε καταστάσεις στην εστία του Αναστασόπουλου από νωρίς.
Με τον Γκαρσία να μοιράζει το παιχνίδι και τον Βραζιλιάνο μπακ να δημιουργεί πολύ όμορφες σέντρες ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ. 

Αυτό συνέβη στο 25', όταν ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με ανάποδο ψαλίδι. Προηγήθηκε σέντρα του Κατσουράνη στην καρδιά της άμυνας της Κέρκυρας και τέλεια εκτέλεση του Σάλπι...

Πέντε λεπτά αργότερα (30') ο Αθανασιάδης, πήρε την κεφαλιά σε όμορφη σέντρα του Λίνο και έκανε το 2-0. Ο Βραζιλιάνος για μια φορά ακόμη άκουσε το όνομά του να γίνεται σύνθημα από την κερκίδα... 

Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί από τους λίγους θεατές που βρέθηκαν σήμερα στην Τούμπα, ήρθε ένα ακόμη όμορφο γκολ στο 34' και πάλι με δράστη τον Σαλπιγγίδη ο οποίος δέχτηκε την μπάλα με κεφαλιά από τον Αθανασιάδη και έχοντας πλάτη στην εστία, με ανάποδο σουτ έκανε το 3-0.
Ο ΠΑΟΚ είχε ουσιαστικά τελειώσει την υπόθεση νίκη και στην επανάληψη συνέχιζε να πιέζει την ομάδα του Παπακώστα θέλοντας να πετύχει και 4ο τέρμα. Ένα τέρμα που τελικά δεν ήρθε αφού οι ευκαιρίες οι οποίες βγήκαν χάθηκαν. 

Στο 68' ο Γκέσιος εκμεταλλεύτηκε λάθος συνεννόηση της άμυνάς μας και σε κενή εστία είχε μειώσει σε 3-1. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ που πέτυχε ως τότε η Κέρκυρα στις 5 επισκέψεις της στην Τούμπα...

Κορυφαία όλων η φάση του 79' όταν ο Λόρενς βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή μετά από σέντρα του Λίνο και σούταρε άουτ. 

Ο Δικέφαλος έκανε το αυτονόητο σήμερα, πήρε μια εύκολη νίκη και πλέον περιμένει την Πέμπτη τον Λεβαδειακό σε παιχνίδι κυπέλλου. 

Στα θετικά καταγράφεται η παρουσία του Πάμπλο Γκαρσία που έδειξε να είναι σε καλή κατάσταση, κάτι ιδιάιτερα ενθαρρυντικό ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Oι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Αποστολόπουλος, Λίνο, Σίλντεφελντ, Κατσουράνης, Γκαρσία (64' Πέλκας), Λάζαρ, Λόρενς, Σαλπιγγίδης (87' Ρομπέρ), Καμαρά (72' Κουμάλο), Αθανασιάδης.

Κέρκυρα: Αναστασόπουλος, Μπουκουβάλαλας, Βενέτης, Σταμόγιαννος (81' Τσομπάνης)., Έντερ, Αρμένης, Τσουμάνης, Γιάντσης, Γκέσιος, Ζουμπουλάκης (32' Ηλιάδης), Κυβελίδης (46' Αγρίτης).
Ο Γιώργος Δώνης, στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, μίλησε για τη σημερινή νίκη του ΠΑΟΚ επί της Κέρκυρας και την επανεμφάνιση του Πάμπλο Γκαρσία στην ενδεκάδα της ομάδας...

Τα όσα είπε ο τεχνικός του Δικεφάλου:

Για το αν ο ΠΑΟΚ έκανε οικονομία δυνάμεων ενόψει Κυπέλλου: "Θα έλεγα ότι μέχρι το 60' είχαμε καλή ένταση στο παιχνίδι μας, είχαμε πολλές φάσεις, καλό ρυθμό. Πιστεύω ότι στη συνέχεια χαλαρώσαμε λίγο, με συνέπεια να δώσουμε κάποια πράγματα στον αντίπαλό μας, αλλά αυτό που μένει ως γενική εικόνα είναι ότι το καλό διάστημα της ομάδας ήταν μεγαλύτερο και πιστεύω ότι φτάσαμε σε μία άνετη νίκη. 

Είχαμε πολλές ευκαιρίες και θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερο το σκορ, αν ήμασταν εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Ίσως υποσυνείδητα, πολλές φορές επειδή υπάρχουν αυτά τα συνεχόμενα παιχνίδια, τα 5-6 παιχνίδια που έχουμε στη σειρά, να λειτουργούν λίγο ανασταλτικά στην πορεία των δύο ημιχρόνων. Ίσως, μια υπόθεση είναι".

Για το αν θεωρεί σύμπτωση το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ έκανε φάσεις όταν ο Λόρενς άλλαζε θέση με τον Σαλπιγγίδη: "Δεν ξέρω αν είναι σύμπτωση και γενικώς δεν πιστεύω ότι είναι σύμπτωση. Απλώς με τον τρόπο που έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, είναι προτιμότερο να είναι γεμάτη η περιοχή, γιατί οι 2 ακραίοι μας και ειδικά ο Λόρενς, ακόμα κι όταν παίζει ως δεξιός χάφ, του δίνεται η δυνατότητα να πάει προς τα μέσα, να υποδεχτεί πολλές μπάλες και να βγάλουμε τους μπακ μας. 

Όταν το κάνουμε αυτό το πράγμα και έρθει η σέντρα από αριστερά ή από δεξιά, θέλουμε να είναι γεμάτη η περιοχή, ενώ όταν ο Λόρενς αγωνίζεται ως 2ος επιθετικός, με αντιπάλους που παίζουν τόσο βαθιά την άμυνα και τόσο πίσω, μας διευκολύνει στο να υπάρχει δεύτερος φορ γι' αυτό και πιστεύω ότι είμαστε πιο αποτελεσματικοί όταν παίζουμε με δύο φορ, ιδίως με τους αντιπάλους που έρχονται στην Τούμπα και παίζουν τόσο πίσω".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ "έπεσε" όταν βγήκε ο Γκαρσία: "Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να πω πολλά, γιατί η ποιότητά του είναι δεδομένη. Μακάρι να τον έχουμε σε μία φυσιολογική κατάσταση, όπως ήταν πέρσι, γιατί σε παιχνίδια που έχουμε εμείς την υπεροχή και την μπάλα στα πόδια, είναι φανερό πως θέλουμε και την ποιότητα αλλά και την προσωπικότητα του Γκαρσία".

Για το ότι δεν είχε πολύ κόσμο η Τούμπα και πάλι: "Πιστεύω ότι είναι γενικό το φαινόμενο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δε συμβαίνει μόνο στο δικό μας γήπεδο. Δείτε τι συμβαίνει και σε άλλα γήπεδα. Ακόμη και ο Ολυμπιακός που μέχρι τώρα έπαιζε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν γέμιζε το γήπεδό του. Θεωρώ πως το φαινόμενο είναι κοινωνικό πιο πολύ και όχι στο αν μια ομάδα παίζει καλά ή άσχημα και αν μια ομάδα είναι στους στόχους της. 

Εμείς είμαστε για παράδειγμα μέσα στους στόχους μας (play offs και κύπελλο). Θεωρώ το φαινόμενο είναι γενικό και κυρίως κοινωνικό, παρά να το συνδυάσουμε με τη λογική ότι αν η ομάδα προσελκύει ή όχι τον κόσμο. Απλά θεωρώ ότι όταν δεν έχεις πρόβλημα οικονομικό, πρέπει να είσαι πάντα δίπλα στην ομάδα".

Για την παρουσία του Σαλπιγγίδη στο σημερινό παιχνίδι και τα δύο γκολ που πέτυχε: "Για τους επιθετικούς είναι σημαντικό να σκοράρουν γιατί βοηθά πολύ στον ψυχολογικό τομέα και θέλουμε πολλοί παίκτες μας να συμμετέχουν στα τέρματά μας. Ακόμη και το γκολ που ακυρώθηκε, ο τρόπος με τον οποίο φτάνουμε στην τελική προσπάθεια, συμμετείχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές μας στη δημιουργία. 

Όσον αφορά τον Σαλπιγγίδη, θεωρώ πως τα 2 γκολ που πέτυχε θα τον βοηθήσουν αρκετά ψυχολογικά, γιατί έχουμε ανάγκη οι παίκτες μας, πέρα από σωματικά, να είναι καλά και στην ψυχολογία τους γιατί έρχονται πολλά και κρίσιμα παιχνίδια".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει συνεχόμενες νίκες μέσα στην Τούμπα: "Πιστεύω ότι το βασικό είναι να μην κοιτάς μακριά. Δε θα πρέπει να σκεφτόμαστε το πόσα παιχνίδια έχουμε στην έδρα μας, θα πρέπει να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Εμείς αυτό κάνουμε, σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι που είναι με το Λεβαδειακό. 
 
Είναι άλλη διοργάνωση και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να χαλαρώσουμε ούτε 5 λεπτά, γιατί αν χαλαρώσεις 5 λεπτά σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, μπορείς να βγεις εκτός διοργάνωσης. 

Θα πρέπει σε παιχνίδια εντός έδρας να μην σκεφτόμαστε μόνο το πως θα έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας, αλλά να σκεφτόμαστε το πως θα έχουμε καλή αμυντική λειτουργία όταν δεν έχουμε τη μπάλα στα πόδια μας, γιατί είναι ένα κομμάτι το οποίο δεν το κοιτάμε ιδιαίτερα στην έδρα μας στο βαθμό που θα έπρεπε".

Για την διαχείριση στην δεξιά πλευρά της άμυνας και τις αλλαγές προσώπων που γίνονται: "Έχω εξηγήσει πως ως το τέλος της χρονιάς θα δώσουμε περισσότερες ευκαιρίες στους Κωνσταντινίδη και Αποστολόπουλο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν κρίνω πως σε κάποιο παιχνίδι είναι απαραίτητη η τοποθέτηση του Έττο, δεν θα το κάνω. 

Στο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ ήταν εντελώς διαφορετική η σκέψη μου σε ότι αφορά τον Έττο, γιατί ήταν ένα παιχνίδι το οποίο πήγε μόνο στη δύναμη, δεν παιζόταν η μπάλα στο έδαφος, πήγαινε στις μεγάλες μπάλες και ο Έττο σε σχέση με τους δύο μικρούς είναι καλύτερος στο κομμάτι αυτό και γι΄αυτό επιλέχθηκε ως αλλαγή και μόνο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. 

Απλώς όσον αφορά τη συγκεκριμένη θέση, σκέφτομαι και την πορεία των 5 παιχνιδιών που έχουμε ανά τρεις ή τέσσερις μέρες και ανάλογα θα αποφασίσουμε".

Για το βίντεο με τους δώδεκα αυτοματισμούς ανάπτυξης που ανέβηκε από την ΠΑΕ: "Ρωτήστε τον υπεύθυνο Τύπου. Δεν ήταν δική μου ιδέα. Οι παίκτες βλέπουνε κάθε βδομάδα βίντεο-ανάλυση του προηγούμενου παιχνιδιού και έχει 20, 30, 40 κομμάτια διαφορετικά. Εμένα γιατί να με καλύψει το βίντεο; Έμενα με καλύπτει το τι γνωρίζουν οι παίκτες και το τι δουλειά κάνουν μέσα στο γήπεδο. 

Νομίζω ότι το πιο βασικό είναι όσοι εκτελούμε έναν ρόλο στο ποδόσφαιρο, είτε προπονητές, είτε ποδοσφαιριστές, είτε δημοσιογράφοι, να μπορούμε να αξιολογούμε σωστά αυτό που βλέπουμε. 

Εγώ θα πω τη δική μου τοποθέτηση, η οποία δεν αφορά τα τα βιντεάκια που ανεβαίνουν στο facebook και δεν είναι δική μου δουλειά αυτό το πράγμα. Θεωρώ λοιπόν πως όσοι έχουν ένα ρόλο στο ποδόσφαιρο, θα πρέπει τουλάχιστον να προσπαθούν στη δουλειά που κάνουν και στην αξιολόγηση, να το σπουδάζουν καλά και να ενημερώνονται, για να καταλαβαίνουν το τι γίνεται στον αγωνιστικό χώρο. Αν λοιπόν δεν το καταλαβαίνετε, σημαίνει ότι πρέπει να το ψάξετε.

Γι' αυτό, μιλώντας πάντα ποδοσφαιρικά, πρόθεσή μου είναι να προσπαθώ μέσα από τις ερωτήσεις σας να απαντώ ποδοσφαιρικά, για να διευκολύνω το δικό σας έργο γιατί δεν είστε προπονητές. Απλώς κοιτάω να σας βοηθήσω στο πως θα μπορέσετε να αναλύσετε και να κάνετε καλύτερη κριτική, είτε κάποιες φορές είναι κακή και σκληρή για την ομάδα, είτε όταν είναι καλή. 

Δική μου πρόθεση, σε ότι ποδοσφαρικό με ρωτήσετε, είναι να βοηθήσω, απαντώντας καθαρά και μόνο ποδοσφαιρικά. Θα πρέπει επίσης να σας θυμίσω ότι καθημερινά ανεβάζουμε βίντεο από τις προπονήσεις με ασκήσεις, που θα μπορούσα εγώ να μην το επιτρέψω. Υπάρχουν και κάποια πράγματα που δεν πρέπει να τα δείξουμε, ή δεν θα ήθελα να βλέπουν το δικό μας ασκησιολόγιο, αλλά εγώ δεν έχω τέτοια προβλήματα και σας το λέω ειλικρινά. 

Και σε όσους έχουν ζητήσει να βλέπουνε τις προπονήσεις τους έχω επιτρέψει, ακόμα και άλλοι προπονητές, γιατί θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο τουλάχιστον οι φιλαθλοί μας μπορούνε να δούνε και στην προπόνηση περίπου τι γίνεται και να αξιολογείτε κι εσείς. Τώρα εσείς θα μπορείτε να έρχεστε πιο συχνά στις προπονήσεις".

Για το ενδεχόμενο ανανέωσης του συμβολαίου του Λίνο και το αν ο ίδιος το έχει εισηγηθεί: "Δε με ενδιαφέρει τι λέγεται προς τα έξω, με ενδιαφέρει απλώς να με ρωτάτε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Το τι ακούγεται για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή, δε μπορώ να μπαίνω στη διαδικασία να απαντώ.

Αυτό που μπορώ να πως είναι πως φυσικά και ο προγραμματισμός της ομάδας για την επόμενη σεζόν θα γίνει νωρίτερα. Ήδη υπάρχουν πολλές σκέψεις και σε ότι αφορά τη συνέχεια της ομάδας το καλοκαίρι και για τα συμβόλαια που τελειώνουν, αλλά αυτά όταν έρθει η ώρα τους. Χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για τις τελικές αποφάσεις".
Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού τονίζοντας πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επέστρεψε και που αυτό συνδυάστηκε με νίκη της ομάδας, ενώ έκανε αναφορά και στον θεσμό του Κυπέλλου.

Συγκεκριμένα είπε:
"Είμαι χαρούμενος για την νίκη και το ότι γύρισα μετά από καιρό στους αγώνες. Θέλω να συνεχίσω να δουλεύω για να είμαι αυτός που πρέπει".

Για τον θεσμό του Κυπέλλου: "Κάθε χρόνο έχουμε τον ίδιο στόχο, αλλά πεθαίνουμε μπροστά στη θάλασσα. Κάθε χρόνος είναι λιγότερος για μένα και πρέπει να συγκεντρωθούμε σε αυτόν τον στόχο".

Για το ότι ο τελικός Κυπέλλου "πέφτει" πάνω στα γενέθλιά του: "Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Κάθε χρόνο πέφτουν περισσότερο τα μαλλιά μου".
Ο Άλβες Λίνο δήλωσε χαρούμενος για τη νίκη και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ έκανε συντήρηση δυνάμεων στο δεύτερο ημίχρονο ενόψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο ενώ παράλληλα εξέφρασε την αγάπη του για το σύλλογο.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:
"Σίγουρα στο πρώτο ημίχρονο θα πρέπει να μπαίνουμε πάντα δυνατά για να φτάνουμε σε νίκη. Σίγουρα δεν πετύχαμε γρήγορα γκολ αλλά είχαμε πολλές ευκαιρίες πιο πριν για να πετύχουμε κάποιο τέρμα. 

Αισθανόμαστε πολύ χαρούμενοι που επιστρέψαμε στις νίκες, όμως πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά γιατί έρχονται και άλλα παιχνίδια που είναι πολύ δύσκολα", δήλωσε αρχικά ο Λίνο.

Για τον αν χαλαρώσανε στο δεύτερο ημίχρονο: "Είναι φυσικό όταν στο πρώτο ημίχρονο κάναμε πολλές ευκαιρίες και σημειώσαμε τρία γκολ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές προσπαθήσαμε να έχουμε καλό ρυθμό αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό στο δεύτερο ημίχρονο. 

Στο δεύτερο ημίχρονο προσπαθήσαμε να βάλουμε και τέταρτο γκολ αλλά δεν μας βγήκε. Είναι φυσιολογικό να κουραζόμαστε μετά από τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο".

Για την καλή παρουσία του στα τελευταία ματς: "Σίγουρα όταν αγαπάς κάτι προσπαθείς να το κάνεις καλύτερα. Σίγουρα όταν βλέπω τους οπαδούς μας να χαίρονται με αυτό που βλέπουν από έναν άνθρωπο 35 χρονών με βοηθάει πολύ να συνεχίσω και να βοηθάω τον ΠΑΟΚ. Σε αυτή την ηλικία πρέπει να προσέχουμε περισσότερο γιατί δεν έχουμε πολλά χρόνια καριέρας μπροστά μας".

Για το αν αγαπάει περισσότερο το ποδόσφαιρο ή τον ΠΑΟΚ: "Αγαπάω πάρα πολύ το ποδόσφαιρο. Εγώ ξεκίνησα πολύ αργά την επαγγελματική μου καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Είμαι στον ΠΑΟΚ και είμαι χαρούμενος όταν ακούω το όνομα μου από τον κόσμο της ομάδας. Και φυσικά αγαπώ και τον ΠΑΟΚ".
Ο Αλέξανδρος Αποστολόπουλος μίλησε για το παιχνίδι με την Κέρκυρα και αυτό που ακολουθεί με τον Λεβαδειακό ενώ εξέφρασε την ενόχληση του ίδιου και των συμπαικτών του για το γεγονός ότι κόσμος του ΠΑΟΚ δεν γεμίζει την Τούμπα.

Αρχικά, ευχαρίστησε τον Γιώργο Δώνη για την ευκαιρία που του έδωσε και αναφέρθηκε στο ματς: "Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ ξανά. Από την αρχή μπήκαμε δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και βάλαμε τρία υπέροχα γκολ. Μπορούσαμε να βάλουμε ακόμη περισσότερα και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο.

Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε ένα γκολ, αλλά είμαστε ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Κοιτάμε τη συνέχεια. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό σερί στο πρωτάθλημα για να μπούμε δυνατά στο πρωτάθλημα".

Για τον αγώνα του Κυπέλλου με τον Λεβαδειακό: "Αρχικά θα κοιτάξουμε το ματς του Κυπέλλου να παίξουμε καλά και να ευχαριστήσουμε τον κόσμο μας. Πιστεύω ότι σιγά-σιγά βρίσκουμε ρυθμό και οι καινούργιοι παίκτες αφομοιώνουν τα πράγματα που τους ζητάει ο προπονητής".

Τέλος, στάθηκε και στις άδειες κερκίδες: "Μας ενοχλεί που ο κόσμος δεν γεμίζει πλέον την Τούμπα. Εμείς από την πλευρά μας προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ευχαριστιούνται οι οπαδοί μας. 
 
Πιστεύω ότι στο ματς της Πέμπτης ο κόσμος θα είναι ακόμη περισσότερος για να μας βοηθήσει να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4