Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2018

Το πρώτο ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο! (1969)

Σαν σήμερα στις 2/2/1969, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Ηράκλειο τον νεοφώτιστο στη μεγάλη κατηγορία ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής της περιόδου 1968-1969...

Μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές (7.302 τα εισιτήρια), ο Δικέφαλος, ψυχωμένος και με τον Γιάνκο Γιανέφσκι στον πάγκο του, κατάφερε να πάρει το πολύτιμο «Χ» στο 89ο λεπτό, με ένα μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Νίκου Μήτρακα από τα 30 μέτρα, το οποίο αιφνιδίασε τον Πετράκη, χαρίζοντας στον ΠΑΟΚ την ισοπαλία!  

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο σκορ στο 75ο λεπτό με πέναλτι που εκτέλεσε ο Παπουτσάκης. Στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής Κουγιός στο 71ο λεπτό είδε ανατροπή του Θέμελη από τους Μακρή – Φουντουκίδη και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών, παρά τις πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας, επί ένα τετράλεπτο…
Πριν το 1-0, ο ΟΦΗ είχε δύο καλές στιγμές για να ανοίξει το σκορ, με τους Παπουτσάκη στο 48’ (ο Σαββουλίδης σταμάτησε την κεφαλιά του) και τον ίδιο παίκτη στο 70’ να πλασάρει, αλλά ο Μήτρακας να προλαβαίνει την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας μας!

Στο 85’ αποβλήθηκε ο Παπαδόπουλος του ΟΦΗ, καθώς χτύπησε τον Σαββουλίδη και τέσσερα λεπτά ήρθε η ισοφάριση με τον τρόπο που περιγράψαμε πιο πάνω! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Σαράφης, Σαββουλίδης.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Πετράκης, Κτενάς, Τσακίρογλου, Παπαθεοφάνους, Μπουρδαμής, Αλεξανδρής, Παπουτσάκης, Βουζουνεράκης, Θέμελης, Λεμονής, Παπαδόπουλος.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μήτρακας, Φουντουκίδης, Μακρής, Θεοφανίδης, Λάζος, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Παρίδης, Σαράφης, Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής...
* Στη αρχική εικόνα διακρίνεται ιδιαίτερα χαρούμενος ο Παρίδης να πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε ο Μήτρακας στο 89’, με τους Μπουρδαμή – Πετράκη να έχουν αντίθετα συναισθήματα…

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4