Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2018

Βούλιαξε στον βούρκο ... της Έδεσσας! (1994)

Σαν σήμερα στις 20/2/1994, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εδεσσαϊκό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1993-1994 ...

Ο Δικέφαλος με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο του, μπροστά σε 3.000 θεατές (2.343 τα εισιτήρια), σε έναν πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο έχασε με 1-0, με γκολ που σημείωσε στο 44ο λεπτό ο Σκάρα, ευστοχώντας στο πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Δεμερτζόγλου, όταν σε σουτ του Κόλεφ η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ηλιάδη μέσα στην περιοχή μας.
 
Ο Μπλαχίν έβαλε βεντούζα πάνω στον Μαυροβούνιο επιθετικό των γηπεδούχων (Σάσα Σκάρα) τον Βολτέζο, μια κίνηση που δεν του βγήκε και αποδείχτηκε καθοριστική για την έκβαση της αναμέτρησης.

Μόλις στο 8ο λεπτό ο Εδεσσαϊκός ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βολτέζου στον Σκάρα, με τον Δεμερτζόγλου να λέει «παίζετε», ενώ στο 11’ και στο 30’ τα σουτ του Κόλεφ τα σταμάτησε ο Μιχόπουλος. Το ίδιο συνέβη και πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μιχόπουλος σταμάτησε διαδοχικά σουτ του Σκάρα και του Κόλεφ, κρατώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει, ο Μπλαχίν πέρασε στο ματς τους Αναστασιάδη – Καρασαββίδη, χωρίς όμως η ομάδα να γίνει όσο απειλητική θα περίμενε ο Ουκρανός τεχνικός του ΠΑΟΚ. Η καλύτερη στιγμή μας στο ματς ήρθε στο 79ο λεπτό, όταν ο Χάβος από καλή θέση σούταρε, αλλά ο Νεοφώτιστος απέκρουσε.
Από τον ΠΑΟΚ διακρίθηκαν οι Μιχόπουλος, Χάβος και Καπετανόπουλος.

Οι συνθέσεις:

Εδεσσαϊκός: Νεοφώτιστος, Τσόπτσης, Μπέτας, Χαραλάμπους, Κότσυφας, Δεληγιάννης, Ζουμπούλης, Παπαδόπουλος (46’ Σταφυλίδης), Θεοδωρίδης, Κόλεφ (86’ Κουρουκερέζης), Σκάρα.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Βολτέζος, Καπετανόπουλος, Ηλιάδης, Αλεξίου, Γιουγκούδης, Χάβος, Οικονομίδης (52’ Καρασαββίδης), Λούχοβι, Τουρσουνίδης (52’ Αναστασιάδης), Δερμιτζάκης.
* O ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά τερμάτισε στην 5η θέση με 51 βαθμούς, έχοντας 14 νίκες, 9 ισοπαλίες, 11 ήττες και τέρματα 45-38.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Όλεγκ Μπλαχίν στον πάγκο μας (26 ματς) και συνεχίστηκε με τον Σταύρο Σαράφη (8 παιχνίδια).

* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1993-1994.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4