Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Φεβρουαρίου 2018

Διπλό στον κάμπο, παρά τις ελλείψεις! (1975)

Σαν σήμερα στις 2/2/1975, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λάρισα σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής της περιόδου 1974-1975 ...
 
Ο Δικέφαλος, στην τελευταία αγωνιστική του α’ γύρου, ψυχωμένος με τον Γκιούλα Λόραντ στον πάγκο του, πήρε τη νίκη με 0-2, παρά τις σημαντικές απουσίες που είχε εκείνη τη μέρα, καθώς έλειπαν οι Σαράφης, Τερζανίδης, Ασλανίδης.

Χάιτας, Κούδας και Τσαγκαλίδης
 
Ήταν η 2η φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε στον κάμπο με την ομάδα της Λάρισας, καθώς προηγήθηκε το ματς της προηγούμενης περιόδου 1973-1974 (1-1 με Ασλανίδη), το πρώτο εκτός έδρας με τη Λάρισα, μετά την άνοδό της στη μεγάλη κατηγορία.
 
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με αντεπιθέσεις, προσέχοντας τα νώτα του, μια τακτική που δικαίωσε τον Λόραντ, καθώς η ομάδα πήρε αυτό που ήθελε, χάρη σε γκολ των Κερμανίδη με κεφαλιά στο 19’ και Γκουερίνο στο 63’.
Η φλύαρη εδαφική υπεροχή των γηπεδούχων, δεν τους απέδωσε κάτι πέρα από μια δυο μικροευκαιρίες, ενώ τα αμυντικά κενά τους τα εκμεταλλεύτηκε πλήρως ο ΠΑΟΚ ραμφίζοντας την εστία της Λάρισας ... δις!
Γούναρης, Ντεκ, Φουντουκίδης, Τσιλιγκιρίδης, Αποστολίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στο ματς…
Οι συνθέσεις:

Λάρισα: Κουβεντάρης, Χιλ, Σεϊταρίδης, Λέλης, Μπούτος, Δράμαλης (46’ Ράμμος), Χάιτας, Καβόλι, Χαριτίδης (70’ Βαγιέχο), Ρακιντζόγλου, Μαντζουράκης.

ΠΑΟΚ: Ντεκ, Γούναρης, Πέλλιος, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Τσιλιγκιρίδης, Αποστολίδης, Κούδας, Κερμανίδης (46΄Γκουερίνο), Αναστασιάδης, Παρίδης.
* Στην αρχική εικόνα, Ιωσηφίδης, Χιλ και Χάιτας διεκδικούν την μπάλα υπό το βλέμμα του Κούλη Αποστολίδη.

* Τη σεζόν 1974-1975 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Λες Σάνον στον πάγκο του για τα δύο πρώτα παιχνίδια (2 ήττες, η μία στην Πάτρα, η άλλη στο Χαριλάου και απομακρύνθηκε, καθώς υπήρχε και ο αποκλεισμός από τον Ερυθρό Αστέρα!), ακολούθησε ο Λάκης Πρόγιος (8 ματς) και στη συνέχεια ανέλαβε ο Γκιούλα Λόραντ (24 παιχνίδια).

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τέρματα 73-28.



Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4