Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Ιανουαρίου 2018

Ισοπαλία με ... "ατσαλάκωτους" τερματοφύλακες! (1972)

Σαν σήμερα στις 16/1/1972, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Αρη, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1971-1972...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 40.000 θεατές (37.869 τα εισιτήρια), σε έναν πολύ βαρύ και λασπωμένο αγωνιστικό χώρο (υπήρχε λάσπη και χιόνι), όπως και στα περισσότερα παιχνίδια που έχει δώσει διαχρονικά ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα τέτοιες μέρες -τα οποία θυμηθήκαμε μέσα από τις Ασπρόμαυρες Ιστορίες- και τελείωσε 0-0...

Ο Δικέφαλος είχε την εδαφική πρωτοβουλία, όμως φάσεις επικίνδυνες μπροστά στις δύο εστίες δε βγήκαν και μοιραία το τελευταίο σφύριγμα του Λέλου Βαμβακόπουλου, βρήκε τις ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς. 

Όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν στο ρεπορτάζ της εποχής, οι δύο τερματοφύλακες (Σαββουλίδης - Χρηστίδης), τελείωσαν το παιχνίδι "ατσαλάκωτοι", παρά τη λάσπη που υπήρχε στο γήπεδο! 

Ο ΠΑΟΚ πάντως ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στη μεσαία γραμμή, πίεσε τον αντίπαλο που κλείστηκε για μεγάλο μέρος του παιχνιδιού στην άμυνά του, όμως δύο φορές που βρεθήκαμε κοντά στο γκολ, η μπάλα μας έπαιξε άσχημο παιχνίδι, καθώς κόλλησε στην λάσπη, προς όφελος των συμπολιτών!

Με την ισοπαλία αυτή ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 35 βαθμούς, έχοντας σε 16 ματς, 8 νίκες - 6 ισοπαλίες - 2 ήττες, με τέρματα 22-10
Να σημειωθεί πως λίγο πριν οι ομάδες βγουν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη, ο Αχιλλέας Ασλανίδης αποχώρησε από την αποστολή (!), καθώς δε δέχτηκε να είναι αναπληρωματικός! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ: Μπέλλης, Ιωσηφίδης, Σαράφης, Φουντουκίδης και Αποστολίδης
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Παρίδης, Αποστολίδης, Μπέλλης.

Αρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Σπυρίδων, Γούναρης, Κεραμιδάς, Συρόπουλος, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου, Κωνσταντινίδης.

* Τη σεζόν 1971-1972, ο ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 80 βαθμούς σε 34 ματς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες. 

* Τερμάτισε στην 5η θέση με 53-27 τέρματα, αλλά εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο χάρη στην κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα τρόπαιο που ήταν ο πρώτος τίτλος του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ από το 1926...

* Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν ήταν ο Αποστολίδης με 12 τέρματα και ακολούθησε ο Σαράφης με 10.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4