Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2018

Άλλη μια ήττα στη Ριζούπολη (1967)

Σαν σήμερα στις 29/1/1967, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Ριζούπολη τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 14η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1966-1967...

Εκείνα τα χρόνια, αλλά και στα μετέπειτα, η Ριζούπολη ήταν για τον ΠΑΟΚ μια πραγματικά στοιχειωμένη έδρα, από την οποία φεύγαμε συχνά πυκνά με σκυμμένο το κεφάλι, με την προϊστορία μας εκεί να είναι κάκιστη…

Υπήρχαν χρονιές που τα ρόστερ των δύο ομάδων δεν συγκρίνονταν σε ποιότητα, όμως οι παίκτες μας σε αυτό το γήπεδο δεν κέρδιζαν, κάτι που επιβεβαιώθηκε και τη σεζόν 2017-2018, όταν φέραμε λευκή ισοπαλία εκεί!
Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα 29/1/1967, ο Νίκος Πάγκαλος δε βρέθηκε σε καλό φεγγάρι εκείνη τη μέρα, η ομάδα πλήρωσε το ανακάτεμα στην 11άδα και ήρθε η ήττα με 2-0. 

Μια ήττα που απογοήτευσε τους εκατοντάδες οπαδούς του Δικεφάλου, οι οποίοι βρέθηκαν στη Ριζούπολη και έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι, καθώς η ομάδα μας βρισκόταν στις πρώτες θέσεις και με την ήττα αυτή, έχασε πολύτιμο έδαφος!
Ο Σαββουλίδης μπλοκάρει την μπάλα, ενώ οι Φουντουκίδης, Θεοφανίδης και Πορίχης, παρακολουθούν τη φάση.

Ο Πορίχης στο 36' (μετά από σέντρα του Φράγκου και με τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού) και ο Σιμιγδαλάς στο 87' έδωσαν τη νίκη στην Ελαφρά Ταξιαρχία, που πήρε βαθμολογική ανάσα αλλά παρέμεινε στη ζώνη του υποβιβασμού! 

Η αθηναϊκή ομάδα κέρδισε δίκαια καθώς ήταν καλύτερη, όμως στο γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Απόλλωνας, ο Φράγκου έβγαλε τη σέντρα αφού η μπάλα είχε περάσει άουτ, κάτι που δεν το υπέδειξε ο βοηθός, αλλά ούτε και ο αυστριακός ρέφερι, Πάουλ Σίλλερ, που δεν πήρε τη φάση επάνω του, μεροληπτώντας υπέρ των γηπεδούχων, παρά τις πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των παικτών μας! 

Μετά το παιχνίδι ο γενικός γραμματέας του ΠΑΟΚ, Γιώργος Παντελάκης, υπέβαλλε ένσταση για την εγκυρότητα του πρώτου γκολ των γηπεδούχων, αλλά … 

 Ο Σαββουλίδης μιλώντας μετά το ματς για τη συγκεκριμένη φάση, ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας πως η μπάλα πέρασε μια πιθαμή άουτ!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Τάτσης, Θεοφανίδης και Νικολαΐδης.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Σμύρνης: Πασχάλης, Γκότσης, Στασινόπουλος, Πλούμης, Μπεθάνης, Βερτσώνης, Φράγκου, Κυριακού, Ράμφος, Σιμιγδαλάς, Πορίχης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Τάτσης, Φουντουκίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Μαρβάκης, Κοντογιώργος, Γικουμής, Αφεντουλίδης.

* Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε περίπου 4.000 θεατές (2.934 τα εισιτήρια), ανάμεσά τους και αρκετοί οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι περισσότεροι των οποίων υπηρετούσαν τη θητεία του σε μονάδες της Αθήνας! Ανάμεσά τους και ένας … σαλπιγκτής που έδωσε ξεχωριστό χρώμα στην ασπρόμαυρη κερκίδα!

* Οι δύο ομάδες μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για την έναρξη του παιχνιδιού φορώντας ομοιόχρωμες ραβδωτές φανέλες! Με εντολή του διαιτητή οι γηπεδούχοι φόρεσαν μονόχρωμες, όπως άλλωστε φαίνεται και στις εικόνες από το παιχνίδι!

* Παρά την ήττα, ο Παντελάκης, δεν παρέλειψε μετά το ματς να περάσει από τα αποδυτήρια των γηπεδούχων και να τους συγχαρεί για τη νίκη τους, διδάσκοντας ΠΑΟΚ!

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4