Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Ιανουαρίου 2018

Ντόρτι με τρία γκολ του Ορφανού! (1979)

Σαν σήμερα στις 28/1/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τη Λάρισα, σε παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979 …

Μπροστά σε 12.000 περίπου θεατές (10.816 τα εισιτήρια) ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με το ευρύ 4-0, παρά το γεγονός ότι είχε σημαντικές απουσίες στην ενδεκάδα του!

Είχε όμως και έναν εκπληκτικό εκείνη τη μέρα Ορφανό, που έκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στα χρόνια στα οποία αγωνίστηκε στον Δικέφαλο και βρήκε τρεις φορές δίχτυα!
Η αρχή έγινε στο 5ο λεπτό, όταν μετά από μπαλιά του Γκουερίνο, με δυνατό σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ, ενώ στο 7’ μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Γκουερίνο, ο Δαμανάκης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το δοκάρι του Μπουντόλου!

Στο 12’, ο Δράμαλης ανέτρψε τον Γκουερίνο, ο διαιτητής Παναγόπουλος έδωσε το πέναλτι, όμως ο Σαράφης που ανέλαβε την εκτέλεσή του, έστειλε την μπάλα άουτ.
Στο 32’ το εντυπωσιακό γυριστό σουτ του Ορφανού σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι της Λάρισας, για να έρθει στο 39ο λεπτό το 2-0 από τον Σαράφη! Δημιουργός της φάσης ήταν ο Κερμανίδης που είχε στο ματς στο 27ο λεπτό στη θέση του Πέλλιου.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κερμανίδης και πάλι έβγαλε τη σέντρα και ο Ορφανός με γυριστό σουτ, αυτή τη φορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Λάρισας, γράφοντας το 3-0.
Με το σκορ σε βάρος της, η Λάρισα δεν είχε να χάσει κάτι και έπαιξε ανοιχτά στην επανάληψη, είχε μια καλή στιγμή με τον Βαλαώρα στο 57’ (κεφαλιά άουτ), για να έρθει ο συνήθης ύποπτος εκείνη τη μέρα, Κώστας Ορφανός, να ανεβάσει το σκορ στα επίπεδα του 4-0 στο 70’, μετά από συνδυασμό Γκουερίνο – Κωστίκου!

Kαλύτεροι του ΠΑΟΚ: Ορφανός, Γκουερίνο, Γούναρης, Κερμανίδης και Ιωσηφίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φίλης, Γούναρης, Αποστολίδης Κ., Ιωσηφίδης, Πέλλιος (27’ Κερμανίδης), Αποστολίδης Θ., Ορφανός, Σαράφης (56’ Αλαβάντας), Κωστίκος, Γκουερίνο, Δαμανάκης.

Λάρισα: Μπουντόλος (46’ Ταμπάρας), Παραφέστας, Σελιώνης, Αργυρούλης, Κουμαριάς, Δράμαλης, Ανδρεούδης, Μουσιάρης, Υφαντής (46’ Βαλαώρας), Κρητικός, Κουκουλίτσιος.
* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Στην αρχική εικόνα ο Ορφανός σε μια προσπάθειά του, η οποία όμως δεν κατάληξε σε γκολ
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4