Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε τον ΠΑΣ με το μυαλό στην ... ΑΕΚ! (1982)

Σαν σήμερα στις 31/1/1982, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα, σε παιχνίδι της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1981-1982...

Εκείνες τις μέρες του 1982, όλος ο ΠΑΟΚ είχε στραμμένη την προσοχή του στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΑΕΚ που ακολουθούσε (3/2) και στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ, έγινε συντήρηση δυνάμεων, χωρίς αυτό να σημαίνει πως η ομάδα δεν πάλεψε για τη νίκη…
Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά σε 11.00 θεατές (9.553 τα εισιτήρια) πήρε τη νίκη με 2-1, ανοίγοντας το σκορ στο 30’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκουερίνο στο «Γ» της εστίας του Ράντισιτς, το οποίο κέρδισε ο Δαμανάκης, όταν ανατράπηκε λίγα μέτρα έξω από τη μεγάλη περιοχή των φιλοξενούμενων. 

Ακολούθησαν από μία καλή ευκαιρία εκατέρωθεν (34’ Γκουερίνο – 39 ‘ Τσίτσος), ενώ στο 52’ ο Τσίτσος σε μια αντεπίθεση του ΠΑΣ, απέφυγε τον Παντέλη, όμως ο Γούναρης πρόλαβε και απομάκρυνε την μπάλα πριν αυτή περάσει τη γραμμή της εστίας μας!

Έξι λεπτά αργότερα ο Κωστίκος (πρώτος σκόρερ ως εκείνη την αγωνιστική στο πρωτάθλημα με 12 γκολ) πάσαρε στον Κούδα, αυτός σούταρε δυνατά, ο Ράντισιτς (έφυγε από τη ζωή στις 27/5/2016 σε ηλικία 61 ετών) απέκρουσε, η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και επέστρεψε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του ΠΑΣ! 
Ο Κούδας στο 69’ και ο Δαμανάκης στο 71’ είχαν άλλες δύο καλές ευκαιρίες που πέρασαν ανεκμετάλλευτες, για να έρθει στο 79’ ο Τριανταφυλλίδης με άψογη εκτέλεσε να «κρεμάσει» τον Ράντισιτς, μετά από μπαλιά του Δαμανάκη.

Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 84’ με κεφαλιά του Παπαγεωργίου μετά από κόρνερ του Κοντογεωργάκη, ενώ στο 88’ ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Δαμανάκη, με τον διαιτητή Γιαννακουδάκη μα τους ξεκαθαρίζει πως το χέρι ήταν κολλημένο στο σώμα…

Στην τελευταία καλή στιγμή στο ματς, στο 89ο λεπτό, ο Κούδας βγήκε τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, που έπεσε στα πόδια του αποκρούοντας την μπάλα (αρχική εικόνα)!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ: Δαμανάκης, Γκουερίνο και Αλαβάντας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Χέερ): Παντέλης, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γκουερίνο, Κωστίκος (68’ Τριανταφυλλίδης), Κούδας, Δημόπουλος (86’ Πέλλιος).

ΠΑΣ Γιάννινα (Σιόντης): Ράντισιτς, Πρόσκας, Ματσούκης, Παπαγεωργίου, Παπάζογλου, Παπαχτρήστου, Κοντογεωργάκης, Μοντέζ, Σοφιάς (68’ Κοκότοβιτς), Μάιπας, Τσίτσος (49’ Λιάκος).

Η βαθμολογία, μετά τα παιχνίδια της 18ης αγωνιστικής ...
Δηλώσεις Χάινς Χέερ: «Από το α’ ημίχρονο είμαι ευχαριστημένος, στο δεύτερο 45λεπτο η ποιότητα της αναμέτρησης έπεσε και δεν πρέπει να ευχαρίστησε κανέναν. Σημασία πάντως έχει ότι αποσπάσαμε τους δύο βαθμούς. Υπάρχει ένα ποδοσφαιρικό ρητό που λέει ότι πριν από ένα μεγάλο παιχνίδι προηγείται μια κακή εμφάνιση. Ίσως αυτό να σημαίνει ότι με την ΑΕΚ θα είμαστε καλύτεροι».

* Ο Γερμανός τεχνικός αποδείχθηκε προφητικός στις δηλώσεις του καθώς στο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ ήταν εκπληκτικός και διέλυσε την αθηναϊκή ομάδα με το ευρύ 6-1!

* Η ομάδα τερμάτισε στην 3η θέση με 46 βαθμούς, έχοντας 18 νίκες - 10 ισοπαλίες - 6 ήττες, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ ο Παντελάκης κράτησε τον Χέερ και την επόμενη σεζόν στην ομάδα. Η χρονιά πάντως σημαδεύτηκε από τα ιστορικά ματς με την Άιντραχτ Φρανκφούρτης και τον άδικο αποκλεισμό στα πέναλτι ...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4