Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Νοεμβρίου 2017

Ο νόμος της ...ισοπαλίας στο Χαριλάου (1969)

Σαν σήμερα στις 2/11/1969, ο ΠΑΟΚ έμεινε στη λευκή ισοπαλία, παίζοντας εκτός έδρας με τον Άρη για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1969-1970...

Ήταν το 11ο παιχνίδι των δύο ομάδων στην έδρα του Άρη, από συστάσεως της Α' Εθνικής και ως τότε ο ΠΑΟΚ μετρούσε 2 νίκες, 5 ισοπαλίες, 3 ήττες...

Κοντά στις 17.000 οι θεατές που μαζεύτηκαν στο γήπεδο της συνοικίας (15.348 τα εισιτήρια), οπαδοί και των δύο ομάδων όπως συνέβαινε τότε σε όλα τα παιχνίδια των ομάδων της πόλης, είδαν ένα μέτριο από πλευράς ποιότητας παιχνίδι, που είχε σαν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τη δύναμη και τις ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες!
Ο Δικέφαλος με τον Γιέννε Τσάκναντι στον πάγκο του, κατέβηκε στο ματς για να μη χάσει και με καλά οργανωμένη αμυντική τακτική το πέτυχε, χωρίς να καταβάλει ιδιαίτερο κόπο. 

Ο Τσάκναντι ήταν λάτρης του man to man, έβαλε παίκτες πάνω σε αντιπάλους που ο ίδιος θεωρούσε επικίνδυνους, περιορίζοντας σημαντικά τη δράση τους, στοχεύοντας στη διαφύλαξη του μηδέν στην άμυνα. 

Ο Σαράφης για παράδειγμα "κόλλησε" πάνω στον Λουκανίδη και ναι μεν τον ... εξαφάνισε, όμως ο ΠΑΟΚ στερήθηκε την βοήθεια του "Καίσαρα" στην επίθεση!

Στη φλύαρη υπεροχή των γηπεδούχων, ο ΠΑΟΚ είχε να επιδείξει μια καλή προσπάθεια στο 38', όταν μετά από σέντρα του Παρίδη, ο Αφεντουλίδης έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα, όμως ο Ραπτόπουλος πρόλαβε και απομάκρυνε πριν αυτή περάσει τη γραμμή, καθώς και μια δυο μικροευκαιρίες στην κόντρα, όπως βέβαια παρόμοιες είχαν και οι παίκτης του συμπολίτη. 
Η είσοδος του Χρήσου Τερζανίδη στο ματς στο 68ο λεπτό, έδωσε κάποια επιπλέον πνοή στον Δικέφαλο, χωρίς όμως να γίνει τόσο απειλητικός όσο έπρεπε και όσο περίμενε ο κόσμος της ομάδας που βρέθηκε στις εξέδρες! 

Το τελευταίο σφύριγμα του Κύπριου ρέφερι Κωστάκη Ξανθούλη, βρήκε τις ομάδες στο 0-0, ένα αποτέλεσμα που άφησε ικανοποιημένο τον ΠΑΟΚ, μιας και για αυτό κατέβηκε στο παιχνίδι, σύμφωνα με τα πλάνα του προπονητή του...

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Φουντουκίδης, Μακρής και Παρίδης... 

Οι συνθέσεις:

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας, Ναλμπάντης (40' Γούναρης), Σπυρίδων, Ραπτόπουλος, Λουκανίδης, Κωνσταντινίδης, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Σακελλαρίδης, Παπαϊωάννου (73' Πετκάκης).

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μακρής, Φουντουκίδης, Παπαχριστούδης, Μήτρακας, Γιακουμής Παρίδης, Σαράφης, Μουρατίδης, Στεργιάδης (68' Τερζανίδης), Αφεντουλίδης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής (3-2-1 το σύστημα βαθμολογίας εκείνη τη σεζόν):
* Την περίοδο 1969-1970 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση με 75 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), έχοντας 12 νίκες - 17 ισοπαλίες (!) - 5 ήττες, με τέρματα 52-25. 

Μια θέση που του έδωσε το εισιτήριο της συμμετοχής του στο Κύπελλο Εκθέσεων (μετέπειτα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ) της επόμενης σεζόν. Πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου ήταν ο Σταύρος Σαράφης με 17 γκολ!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4