Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Νοεμβρίου 2017

Η πρεμιέρα του πρωταθλήματος 1930-31

Σαν σήμερα στις 2/11/1930, για την Α΄κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο παλιό γήπεδο του Άρη, τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης...

Σε μια εποχή όπου τα όσα συνέβαιναν έχουν καλυφθεί από σκοτάδι ενημέρωσης, μας ταξιδεύουν οι ασπρόμαυρες ιστορίες...

Σαν σήμερα λοιπόν, στις 2/11/1930, για την Α΄κατηγορία του τοπικού πρωταθλήματος Θεσσαλονίκης, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο παλιό γήπεδο του Άρη, τον Μέγα Αλέξανδρο Θεσσαλονίκης...

Η διαφορά δυναμικότητας που υπήρχε ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης και ο Δικέφαλος προηγήθηκε στο ημίχρονο με 2-0, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Παζάρογλου στο 18' και ο Γεωργιάδης στο 35'. 

Ο Ετιέν στο 54', ο Παζάρογλου στο 60' και ο Βλάχου στο 81' με σουτ από τα 30 μέτρα διαμόρφωσαν το 5-0, για να πετύχει το γκολ της τιμής στο 83' ο Ζαλέδας.

Ήταν ο εναρκτήριος αγώνας του πρωταθλήματος και τον παρακολούθησαν περισσότεροι από 4.000 θεατές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Μέγας Αλέξανδρος από το 55΄έπαιζε χωρίς τον Μαργαρόπουλο που έπαθε βαρύ διάστρεμμα, ενώ στο 69' αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον βασικό τερματοφύλακά του με τον Φιλυρίδη...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παπαδόπουλος, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Ανδρεάδης Κ., Βλάχου, Γεωργιάδης, Παπαγιαννόπουλος, Καβουρματζής, Παζάρογλου, Ετιέν, Παπαϊορδανίδης.

Μέγας Αλέξανδρος: Κατάκαλος (24' Φιλυρίδης), Ανδριώτης, Ψαρράς, Χατζηαλεξίου, Φρέντζος, Μαργαρόπουλος, Κερασιώτης, Δινόπουλος, Γαρλής, Ζαλέδας.

Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 8/3/1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1. 

Διακρίνονται από αριστερά, επάνω οι, Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας και καθήμενοι, Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4