Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2017

Ήττα και ... βαθμολογικό κατρακύλισμα! (1970)

Σαν σήμερα στις 4/11/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο Χαριλάου τον Άρη, για την 7η αγωνιστική τους πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος εκείνη την Τετάρτη 4/11, γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενος το μοναδικό γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση στο 27ο λεπτό, από τον Παπαϊωάννου παρά την προσπάθεια του Χριστοδούλου να αποκρούσει, σε παιχνίδι που δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας... Ο σκόρερ στο 41' έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς υπέστη κάταγμα κλείδας!

Ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, σταδιακά όμως οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν και μόλις στο 20' ο Χόρβατ έκανε την πρώτη του αλλαγή, περνώντας στο παιχνίδι τον Τερζανίδη στη θέση του Μαντζουράκη που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα ...
Ο Δικέφαλος έχασε την ευκαιρία να πάρει την ισοπαλία, όταν στο 84' ο Παπαδόπουλος αν και βρέθηκε σε εξαιρετική θέση, σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Χρηστίδη, στην καλύτερη ευκαιρία μας στο ματς.

Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Παπαβασιλείου, δεν έφερε γκρίνια στην κερκίδα μας, καθώς ο κόσμος εκτίμησε το πολύ δυναμικό παιχνίδι των παικτών μας και αφήνοντας στην άκρη την ήττα, τους χειροκρότησε την ώρα που αποχωρούσαν για τα αποδυτήρια! 

Η ήττα αυτή πάντως έστειλε τον ΠΑΟΚ στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας, καθώς με 10 βαθμούς περνούσε μόνο τον Πανσερραϊκό, ο οποίος όμως είχε και ένα παιχνίδι λιγότερο!

Η κατάσταση βέβαια στη συνέχεια του πρωταθλήματος βελτιώθηκε αισθητά με την έλευση στον πάγκο μας του Λες Σάνον, στις πρώτες αγωνιστικές του 2ου γύρου! 
Ατυχέστατος και μεροληπτικός ο τίτλος της εφημερίδας "Μακεδονία" την επόμενη του αγώνα! Ποια παράδοση μίλησε; Ως τότε σε 11 ματς στη συνοικία, ο ΠΑΟΚ μετρούσε 2 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες!

Η αναμέτρηση έγινε μπροστά σε 18.000 περίπου θεατές (16.475 τα εισιτήρια) και κορυφαίοι του ΠΑΟΚ ήταν οι Παπαδόπουλος, Βέργος (περίεργη η αλλαγή του στο 52'), Κούδας.

Η βαθμολογία:
Οι συνθέσεις:

Άρης: Χρηστίδης, Πάλλας (24' Γούναρης), Ναλμπάντης, Σεμερτζής, Ραπτόπουλος, Λουκανίδης, Μιχαηλίδης, Μπαλάφας, Κεραμιδάς, Αλεξιάδης, Παπαϊωάννου (41' Συρόπουλος).

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γούναρης, Παπαχριστούδης, Παπαδόπουλος, Φουντουκίδης, Βέργος (52' Λάζος), Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης (20' Τερζανίδης), Παρίδης.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4