Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

04 Νοεμβρίου 2017

Νίκη επί της Βιγιαρεάλ με Βιεϊρίνια (2010)

Σαν σήμερα στις 4/11/2010, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ισπανική Βιγιαρεάλ, για την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League... 

Τεράστιας σημασίας νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ με σκορ 1-0 απέναντι στους Ισπανούς και τέθηκε πρωτοπόρος στον όμιλο, βλέποντας πλέον ξεκάθαρα τους "32".
Το «χρυσό γκολ» σημείωσε στο 70' με κεφαλιά ο Βιεϊρίνια., ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία. Ο "Δικέφαλος" είχε κι άλλες φάσεις για γκολ (Φωτάκης 54' , Βιεϊρίνια 59', Ελ Ζαρ 83'), αλλά δεν ευτύχησε να διπλασιάσει τα τέρματά του.

O Μάκης Χάβος κατέβασε την ομάδα με διάταξη 4-2-3-1, έχοντας στην άμυνα τους Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Μπουσαϊντί, τους Γκαρσία και Βιτόλο στα χάφ, μπροστά τους τον Βλάνταν Ίβιτς με τους Βιεϊρίνια - Φωτάκη στα πλάγια και μόνο προωθημένο τον Σαλπιγγίδη.

Η Βιγιαρεάλ ήταν αυτή που μπήκε δυνατά στην έναρξη του αγώνα θέλοντας να αιφνιδιάσει και με το καλημέρα ο Άλτιντορ, στο 5', μπήκε στην περιοχή του Κρέσιτς, περνώντας στο σπρίντ τον Κοντρέρας, αλλά ο Κροάτης τερματοφύλακας έκανε έγκαιρη έξοδο και μάζεψε την μπάλα, προτού ο Αμερικανός πιάσει το σουτ.
Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 12', απείλησε για πρώτη φορά την εστία του Λόπεθ, όταν ο Σακελλαρίου σέντραρε από αριστερά, ο Ίβιτς πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Λόπεθ.

Η πίεση από πλευράς ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, και τρία λεπτά αργότερα, ο Βιεϊρίνια με παράλληλη μπαλιά και πάλι από τα αριστερά, προσπάθησε να βρει τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος όμως δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας και να τη στείλει στο βάθος της εστίας των Ισπανών.

Η Βιγιαρεάλ απάντησε με τον Καπντεβίλλα, όταν ο Ισπανός έπιασε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα βρήκε στην πλάτη του Κοντρέρας αλλάζοντας πορεία, με τον Κρέσιτς να διώχνει με γροθιές σε κόρνερ..

Ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε, ενώ ο Μάκης Χάβος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει την πρώτη του αλλαγή, όταν ο Βλάνταν Ίβιτς τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ελ Ζαρ στο 41'.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε δυνατά και από τις δύο ομάδες. Αρχικά ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ελ Ζαρ, με τον Μαροκινό να δείχνει κεφάτος και στο 49', ύστερα από ατομική ενέργεια έπιασε ένα σουτ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη με τη μπάλα να καταλήγει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Νιλμάρ που στο 1ο ημίχρονο δε φάνηκε, απέφυγε την άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά το σουτ που πραγματοποίησε πέρασε πάνω από την εστία του Κρέσιτς.

Στο 54' χάθηκε μία σημαντική ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ, όταν ο Βιεϊρίνια πάσαρε στον Φωτάκη, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, σούταρε από πλάγια θέση, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων, χωρίς όμως να σημειώσει κάτι το αξιοσημείωτο, μέχρι το 70' που έμελλε να είναι το καθοριστικότερο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε ένα κόρνερ από τα δεξιά και ο Πάμπλο Γκαρσία με άψογη εκτέλεση, έστειλε τη μπάλα στο πρώτο δοκάρι με τον Βιεϊρίνια να πετάγεται και να πιάνει την κεφαλιά, γράφοντας το 1-0 που ήταν και το τελικό σκορ, αφού η ομάδα άντεξε στην πίεση των Ισπανών και κράτησε το μηδέν, ενώ αν οι παίκτες μας ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην κόντρα επίθεση θα μπορούσαν να διπλασιάσουν το σκορ.

Η λήξη ήρθε, ύστερα από πέντε λεπτά καθυστερήσεων με τους παίκτες να πανηγυρίζουν την νίκη "χρυσάφι" που πέτυχαν και επανέφεραν τον ΠΑΟΚ στη θέση του οδηγού στον όμιλο.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Βιτόλο, Γκαρσία, Φωτάκης (90' Φιλομένο), Ίβιτς (41' Ελ Ζαρ), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (65' Μουσλίμοβιτς).

Βιγιαρεάλ: Λόπες, Ανχελ, Καπντεβίλα, Γκονσάλο, Μαρτσένα, Κάνι (68' Καθόρλα), Μπρούνο Σοριάνο, Μουσάτζιο (72' Μοντέρο), Μπόρχα Βαλέρο, Αλτιντόρε (62' Ρόσι), Νίλμαρ.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1. ΠΑΟΚ 7 (3-2)
2. Ντιναμό Ζάγκρεμπ 7 (4-1)
3. Βιγιαρεάλ 6 (3-3)
4. Μπριζ 2 (2-5)

Δηλώσεις:

Ο "χρυσός" σκόρερ του ΠΑΟΚ, Αντελίνο Βιεϊρίνια, με δηλώσεις του μετά τη λήξη του αγώνα, εστίασε την προσοχή του στον επόμενο αγώνα με την Καβάλα την Δευτέρα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Πορτογάλος:
Για τον αγώνα με την Βιγιαρεάλ και τη σημασία της νίκης, τόνισε: "Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό και να απειλήσουμε την Βιγιαρεάλ. Στο δεύτερο μέρος, όμως, βρήκαμε τα πατήματά μας και σε συνδυασμό με το γκολ που πετύχαμε πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη".

Ο 24χρονος μεσοεπιθετικός ρωτήθηκε αν αυτό ήταν το σημαντικότερο γκολ στην καριέρα του: "Αυτό το γκολ κόντρα στην Βιγιαρεάλ, δεν ήταν το σημαντικότερο στην καριέρα μου στον ΠΑΟΚ" παραδέχθηκε, ενώ για την εξέλιξη του ματς πρόσθεσε: 

"Στο πρώτο ημίχρονο δεν καταφέραμε να βρούμε ρυθμό και να απειλήσουμε τη Βιγιαρεάλ. Στο δεύτερο μέρος, όμως, βρήκαμε τα πατήματά μας και σε συνδυασμό με το γκολ που πετύχαμε πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη".

Όσο για τις πιθανότητες πρόκρισης μετά το διπλό της Ντιναμό μέσα στο Βέλγιο, ο Πορτογάλος είπε: "Κοιτάμε τη δική μας δουλειά και είναι αλήθεια ότι δεν έχει κριθεί τίποτα. 

Νομίζω, πάντως, ότι η πρόκριση θα παιχτεί μέχρι και την τελευταία αγωνιστική, αν κοιτάξει κανείς τα αποτελέσματα και τη βαθμολογία".

Ο σκόρερ του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε και στη συνέχεια των υποχρεώσεων της ομάδας: "Το μυαλό μας, από εδώ και πέρα πρέπει να είναι στον αγώνα με την Καβάλα. Εκεί θα έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας και θα αντιμετωπίσουμε μία ομάδα που παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να πάρουμε τη νίκη, την οποία θέλουμε πάρα πολύ".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4