Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Οκτωβρίου 2017

Μισή ντουζίνα γκολ επί του Ατρομήτου! (1976)


Σαν σήμερα στις 24/10/1976, ο ΠΑΟΚ διέλυσε στην Αθήνα τον Ατρόμητο με 1-6, για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1976-1977 ...

Ο Πρωταθλητής της προηγούμενης σεζόν ΠΑΟΚ, έχοντας πλέον στο τιμόνι του τον Μπράνκο Στάνκοβιτς, πέρασε σαν σίφουνας από την πρωτεύουσα, φτάνοντας σε μια πολύ μεγάλη σε έκταση νίκη, σε παιχνίδι που έγινε στο γήπεδο της Λεωφόρου!

 
H ομάδα έπιασε μια εκπληκτική απόδοση, εντυπωσιάζοντας τους 8.000 θεατές (7.033 τα εισιτήρια), σημειώνοντας έξι πολύ όμορφα γκολ ενώ θα μπορούσε να φτάσει σε ακόμη ψηλότερο σκορ, αν δεν έσωζε σε πολλές περιπτώσεις τον Ατρόμητο ο τερματοφύλακάς του, Κόκκινος!

Το 0-1 ήρθε στο 8' από τον Κερμανίδη με καρφωτή κεφαλιά μετά από σέντρα του Αναστασιάδη (αρχική εικόνα), ακολούθησαν δύο του Σαράφη στο 20' με ατομική προσπάθεια και στο 25' με εκπληκτική κεφαλιά ψαράκι.
 
Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Κούδας βρίσκοντας δίχτυα στο 38' με κανονιά μετά από σέντρα και πάλι του Αναστασιάδη και στο 43' με κοντινό σουτ, για να κλείσει το ασπρόμαυρο πάρτι με τον Αναστασιάδη στο 80' μετά από μπαλιά του Δαμανάκη.

 
Ο Αναστασιάδης πριν το γκολ του είχε δοκάρι (79'), όταν το πολύ δυνατό σουτ του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κόκκινου.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι Κερμανίδης (καλύτερος όλων), Ιωσηφίδης, Κούδας, Αναστασιάδης, Σαράφης, χωρίς να υστερήσει κανείς από όσους αγωνίστηκαν! 

Από τον Ατρόμητο ο τερματοφύλακάς του Κόκκινος που μπορεί να δέχτηκε μισή ντουζίνα γκολ, έσωσε όμως άλλα τόσα!

Το μοναδικό γκολ των τυπικά γηπεδούχων το σημείωσε στο 34' με σου από πλάγια θέση ο Αθανασόπουλος! Εκείνη τη μέρα στη Λεωφόρο η πλειοψηφία των θεατών ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ (!) που χάρηκαν με την ψυχή τους το εκκωφαντικό διπλό!

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση...
Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος: Κόκκινος, Σ. Μισαηλίδης, Αθανασόπουλος, Ράπτης, Στεφανίδης, Τζουμάνης, Παντελίδης, Κ. Μισαηλίδης, Μπεργελές (28' Σκαρπέλης), Ράμφος (46' Σαραντινός), Αποστολόπουλος. 

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Φουντουκίδης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Τερζανίδης (46' Δαμανάκης), Κερμανίδης, Σαράφης (65' Γκουερίνο), Αποστολίδης, Κούδας, Αναστασιάδης.

Η βαθμολογία μετά την 3η αγωνιστική...

* Η χρονιά (1976-1977) ξεκίνησε με τον Γιουγκοσλάβο τεχνικό Μπράνκο Στάνκοβιτς (26 ματς) στον πάγκο μας και ολοκληρώθηκε με τον Μπίλι Μπίγκαμ (8 παιχνίδια).

* Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν ο Γκουερίνο με 13 γκολ. Στα αξιοσημείωτα η παρουσία του Μλάντεν Φούρτουλα μόλις 15 φορές κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ, ενώ την προηγούμενη χρονιά δεν είχε χάσει ούτε ένα λεπτό, παίζοντας ανελλιπώς σε όλα τα ματς! Στα υπόλοιπα 19 παιχνίδια έπαιξε ο Μηλίνης.

* Το πρωτάθλημα το πήρε τελικά ο ... Παναθηναϊκός (για αυτόν δούλεψε πιθανότατα τόσο ο Μαρινέλης στο ματς με τον ΠΑΣ στην Τούμπα όσο ΚΑΙ ο "χασάπης" Τσουκαλαδέλης στη Φιλαδέλφεια!) με 54 βαθμούς, στη 2η θέση ισοβαθμήσαμε εμείς και ο Ολυμπιακός με 52 βαθμούς, με την ομάδα του Πειραιά  να υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων (70-27 έναντι 63-27)! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4