Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Σεπτεμβρίου 2017

Ποδαρικό με το "αριστερό" στο Γεντί Κουλέ (1996)

Σαν σήμερα στις 8/9/1996, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, της περιόδου 1996-1997...

Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από την αβλεψία των ανθρώπων του Δικεφάλου που δεν πήραν μαζί τους τις ... φανέλες της ομάδας και τελικά ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε φορώντας αυτές του ΟΦΗ, έχοντας σβήσει με αυτοκόλλητα τη διαφήμιση που υπήρχε πάνω σε αυτές! 

Απίθανα πράγματα δηλαδή, καταστάσεις που καταδεικνύουν με το χειρότερο τρόπο την οργάνωση που υπήρχε στην ομάδα...

Το παρόν στο γήπεδο έδωσαν και 200 περίπου οπαδοί του Δικεφάλου, οι οποίοι σε κάποια στιγμή αντάλλαξαν "γαλλικά" με τους γηπεδούχους, ενώ δεν έλειψαν και τα μικροεπεισόδια στις εξέδρες! 

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και εκτός γηπέδου, με αποτέλεσμα η αστυνομία να προβεί σε συλλήψεις και μάλιστα αρκετές! Άλλες εποχές, που δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη σημερινή φιλία που ενώνει τον κόσμο των δύο συλλόγων! 
Το σκορ άνοιξε στο 24' με τον Αναστασίου να εκμεταλλεύεται γύρισμα του Φρατζέσκου (τον έχασε ο Τασιόπουλος!) από τα αριστερά, για να χαθεί στο 35' μεγάλη ευκαιρία από τον Ζουμπούλη να ισοφαρίσει, όταν το κοντινό πλασέ του πέρασε άουτ!

Στην εκπνοή του ημιχρόνου έγινε το 2-0. Σκόρερ ο Φρατζέσκος, ο οποίος τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, είδε τον Μιχόπουλο (κορυφαίος του ΠΑΟΚ στο ματς!) να αποκρούει το πέναλτί του, το οποίο υπέδειξε ο Μπέγκος όταν ο Καπετανόπουλος φάνηκε να ανατρέπει τον Μούτα.

Το σκορ έγινε 3-0 στο 67' με κεφαλιά του Μούτα μετά από σέντρα του Φρατζέσκου και το μόνο που πέτυχαν οι παίκτες μας ήταν να μειώσουν στο 91' με τον Ντιμκόφσκι. 

Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Ζαγοράκης, ασταθή επέμβαση του Χανιωτάκη και ο Ντιμκόφσκι που καιροφυλαχτούσε από κοντά έγραψε το τελικό 3-1. 
Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Κωνσταντινίδης (79' Σταυρακάκης), Κιάσσος, Αδάμος, Σκέντζος, Πουρσανίδης, Νιόμπλιας, Μούτας (89' Κουνενάκης), Αναστασίου, Φρατζέσκος, Δερμιτζάκης.

ΠΑΟΚ: Μιχόπουλος, Τασιόπουλος (46' Καπετανόπουλος), Κατσούρης, Ζαφειρίου, Αλεξίου, Αναστασιάδης, Ζαγοράκης, Πις (74' Χάβος), Βρύζας, Τουρσουνίδης, Ζουμπούλης (46' Ντιμκόφσκι).

Δηλώσεις Γκίντερ Μπενγκτσον: "Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ομάδα μου! Κάναμε παιδαριώδη λάθη στην άμυνα. Οι παίκτες μου έπαιξαν σε λάθος θέσεις, γεγονός που επέτρεψε στον ΟΦΗ να κάνει ευκαιρίες. Κάναμε τρία λάθη και δεχθήκαμε τρία γκολ. Και φυσικά στο επόμενο παιχνίδι θα πρέπει να μην κάνουμε τα ίδια λάθη, ώστε να φτάσουμε στη νίκη".

* Τη σεζόν 1996-1997 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση και πήρε ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφήνοντας εκτός τον Παναθηναϊκό, η ομάδα μας συγκέντρωσε 66 βαθμούς (όσους και ο 3ος ΟΦΗ), με τέρματα 53-28. Είχε 19 νίκες, 9 ισοπαλίες και 6 ήττες.

* Στον πάγκο του Δικεφάλου βρέθηκαν αρχικά ο Γκίντερ Μπέγκστον για 10 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 3 ήττες), ακολούθησε ο Αρχοντίδης για 9 παιχνίδια (3 νίκες, 4 ισοπαλίες, 2 ήττες), για να ακολουθήσει ο Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ να πάει τρένο στο υπόλοιπο τις σεζόν, σημειώνοντας σε 15 αγώνες, 13 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4