Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2017

Ανατροπή με Βούκιτς στις καθυστερήσεις! (2013)

Σαν σήμερα στις 19/9/2013, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, την Σαχτιόρ Καραγκαντί (Shakhter Karagandy), στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Europa League...

Με γκολ του Κλάους στο 75' και του Βούκιτς στο 91' ο ΠΑΟΚ ανέτρεψε το 0-1 και κέρδισε την Σαχτιόρ Καραγκαντί, ομάδα από το Καζακστάν, στην άδεια λόγω τιμωρίας Τούμπα, στα πλαίσια της 1ης αγωνιστικής του 12ου ομίλου του Europa League.

Στο παιχνίδι που όπως αναφέραμε πιο πάνω έγινε σαν σήμερα 19/9/2013, ο Δικέφαλος του Βορρά βρέθηκε πίσω στο σκορ χάρη σε γκολ που πέτυχαν οι φιλοξενούμενοι στο 50΄με ανύπαρκτο πέναλτι που έδωσε ο Γάλλος ρέφερι και που είδε μόνο αυτός!

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους Χακόμπο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Τζαβέλλα, Βίτορ, Κίτσιου, Κατσουράνη, αμυντικά χαφ τους Τζιόλη και Λάζαρ, στη μεσαία γραμμή τους Στοχ, Νίνη και Λούκας, ενώ μοναδικός καθαρός προωθημένος ήταν ο Αθανασιάδης.
Ο ΠΑΟΚ χωρίς -λόγω τιμωρίας- τον Στέφενς στον πάγκο του, μπήκε ορεξάτος στο ματς και είχε 2-3 καλές φάσεις με πρωταγωνιστή κυρίως τον Λούκας να ανοίξει το σκορ νωρίς. Τα τελειώματα του Ισπανού όμως ήταν άσχημα και δεν βρήκαν στόχο. 

Από την άλλη πλευρά η Shakhter έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Μόκιν βοηθούμενη και από το ανορθόδοξο -σε αρκετές περιπτώσεις- στυλ παιχνιδιού του ΠΑΟΚ που προσπαθούσε ακόμη και με σέντρες να γίνει απειλητικός, τη στιγμή που ήξερε καλά πως η άμυνα της ομάδας από το Καζακστάν διέθετε ύψη για να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία...

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον καινούριο ηλεκτρονικό πίνακα να δείχνει το στείρο 0-0 και στην επανάληψη ήρθε νωρίς νωρίς η ψυχρολουσία εξαιτίας μιας αστείας απόφασης του Φοτρέλ που έδωσε πέναλτι σε πέσιμο του Κάνας. Το εκτέλεσε ο ίδιος και ... 0-1 τελείως αναπάντεχα.

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα μας ανέβασε την πίεση, μετέφερε το παιχνίδι στην περιοχή της Shakhter, έβγαλε φάσεις για να ισοφαρίσει, με κορυφαία το δοκάρι του Λάζαρ στο 57' για να έρθει στο 75' ο Κλάους να σκοράρει και να φέρει το ματς στα ίσα.
Οι αλλαγές του Λίνο και του Βούκιτς αποδείχτηκαν καθοριστικές στη διαμόρφωση του 2-1, καθώς ο Σέρβος ήταν αυτός που στο 91' με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μόκιν δίνοντας στον πολύ μέτριο ΠΑΟΚ τη δυνατότητα να μπει στον όμιλο με το δεξί και να πάρει ένα παιχνίδι το οποίο έδειχνε χαμένο...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Τζαβέλλας (65' Λίνο), Βίτορ, Κίτσιου, Κατσουράνης, Τζιόλης, Στοχ, Λάζαρ (58' Σαλπιγγίδης), Νίνης (85' Βούκιτς), Λούκας και Αθανασιάδης.

Shakhter: Μόκιν, Πορινάεφ, Σίμτσεβιτς, Μαλί, Ταράσοφ, Ντζίντιτς, Κάνας, Βίτσιους, Φινοτσένκο (81' Μπαϊζάνοφ), Γκαζαριάν, Χιτζιτσένκο (88' Ζένκοβιτς).

.....................................................

Δηλώσεις:

Ο Στέφανος Αθανασιάδης, σκόρερ της ισοφάρισης, στις δηλώσεις του μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Shakhter, τόνισε πως η ομάδα επέδειξε την απαιτούμενη δύναμη και το ψυχικό σθένος για να γυρίσει το παιχνίδι.
Τα όσα είπε ο Κλάους:

«Τέλος καλό, όλα καλά. Κρατάμε τους 3 βαθμούς. Ήμασταν καλύτεροι σ' όλο το παιχνίδι, οι αντίπαλοι σκόραραν με πέναλτι, αλλά είχαμε ψυχή και δύναμη και γυρίσαμε το ματς».

Για το ποιο κατά τη γνώμη του ήταν το κλειδί της αναμέτρησης: «Η ομάδα έχει πολλούς καλούς κι έμπειρους παίκτες και κατάφερε να το γυρίσει. Μπράβο σε όλους που το γυρίσαμε μετά το 0-1».

Για την άδεια Τούμπα και αν έπαιξε κι αυτό ρόλο: «Σίγουρα η έλλειψη του κόσμου έπαιξε ρόλο. Όταν είναι εδώ ο κόσμος βοηθάει πολύ. Αλλά κι ο αντίπαλος δεν ήρθε να παίξει ποδόσφαιρο από το πρώτο λεπτό. Δείξαμε πάθος και δύναμη κι αν δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις σ' αυτές τις συνθήκες το πάθος και η δύναμη μετράνε».

Για το το επόμενο παιχνίδι στη διοργάνωση με την Αλκμάαρ: «Ξεχνάμε αυτό το ματς, πρώτα έχουμε αγώνα για το πρωτάθλημα και μετά θα δούμε την Αλκμάαρ».

.......................................................

Ο Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος της αναμέτρησης με τη Shakhter, μίλησε για την εικόνα του αγώνα και τόνισε ότι τέτοιου είδους παιχνίδια πρέπει η ομάδα να τα καθαρίζει από το πρώτο ημίχρονο.

Τα όσα είπε ο Ολλανδός:

«Δεν ήταν το καλύτερο παιχνίδι που κάναμε, αλλά στο τέλος είμαστε χαρούμενοι για αυτά τα δύο γκολ που μας έδωσαν τη νίκη. Όμως έπρεπε να τα είχαμε πετύχει από το πρώτο μέρος γιατί θα αποφεύγαμε τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του δευτέρου μέρους».

Για την παρουσία των Βούκιτς, Λίνο και Λάζαρ που επανήλθαν μετά από τραυματισμό: «Είναι πολύ σημαντικό να είναι υγιείς όλοι οι παίκτες έτσι ώστε στην κατάλληλη στιγμή να μπορούν να σε βοηθήσουν».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε απέναντι σε μια ομάδα που έπαιξε μαζική άμυνα, είπε: «Δεν είναι το πιο εύκολο για μια ομάδα να παίζει απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει εννιά με δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα. 

Σε τέτοια ματς πρέπει να αξιοποιήσεις από την αρχή τις ευκαιρίες και να σκοράρεις για να αναγκάσεις τον αντίπαλο να ανοιχθεί. Επίσης χρειάζεται να παίζεις γρήγορα την μπάλα από την άμυνα σου και εμείς δεν το κάναμε. Είναι κάτι που πρέπει να βελτιώσουμε στη συνέχεια».

Για το ότι είδε το παιχνίδι από την κερκίδα εξαιτίας της τιμωρίας του για την αποβολή στον επαναληπτικό με τη Σάλκε: «Ήταν απόφαση της UEFA και έπρεπε να τη σεβαστώ. Έχει βέβαια και τα θετικά του καθώς από ψηλά βλέπεις πράγματα που δεν μπορείς να διακρίνεις από τον αγωνιστικό χώρο».

Για το ότι ο Λίνο σε αντίθεση με το Λάζαρ δεν ξεκίνησε στο παιχνίδι: «Σίγουρα ήταν ρίσκο η συμμετοχή του Λάζαρ γιατί προερχόταν από τραυματισμό. Αν έβαζα και τον Λίνο από την αρχή το ρίσκο θα ήταν ακόμη μεγαλύτερο. 

Ο Λάζαρ είναι ένας σημαντικός παίκτης και μπορεί να μας βοηθήσει. Γι' αυτό και τονίζω ότι είναι σημαντικό να έχουμε όλους τους παίκτες μας υγιείς για να αλλάζουμε πράγματα κατά τη διάρκεια του αγώνα».

Αν με το σερί νικών που υπάρχει, θεωρεί ότι πλέον βιώνει μία ιδανική κατάσταση στον ΠΑΟΚ: «Όχι δεν είναι ιδανικό. Κάθε μέρα πρέπει να συνεχίζουμε τη δουλειά. Είπα πως δεν είμαι χαρούμενος για την εμφάνιση μας. 

Το πιο σημαντικό στο ποδόσφαιρο είναι να κάνεις ευκαιρίες και να δημιουργείς ευκαιρίες. Οι νίκες μας δίνουν αυτοπεποίθηση αλλά αποτελούν και παγίδα γιατί η υπερβολική αυτοπεποίθηση δεν κάνει καλό και εμείς πρέπει συνεχώς να βελτιωνόμαστε».

Για το ότι ο ΠΑΟΚ πλέον εξέτισε την ποινή του και στην επόμενη αναμέτρηση θα έχει τον κόσμο στο πλευρό του: «Είμαι πολύ χαρούμενος που τέλειωσε αυτό. Το ποδόσφαιρο πρέπει να παίζεται μπροστά στον κόσμο. Πιστεύω ότι ήταν ένα μάθημα για όλους μας και είναι σημαντικό που πλέον θα τους έχουμε κοντά μας από το επόμενο ματς».

Για την απόφαση του να βάλει τον Βούκιτς στο τέλος και όχι τον Νέτσιντ: «Όταν παίζεις με έναν αντίπαλο που έχει τόσους ψηλούς παίκτες, δεν κερδίζεις τίποτα να βάλεις ακόμη έναν ψηλό, γι' αυτό και θεώρησα ότι δεν ήταν κατάλληλος για αυτό το ματς. 

Ο Βούκιτς είναι ένας παίκτης που έχει την αίσθηση του πότε πρέπει να μπει στην περιοχή και έχει την αίσθηση του γκολ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Νέτσιντ δεν την έχει. 

Ο Βούκιτς μας έδινε μεγαλύτερο πλεονέκτημα, με την ικανότητά του να τρυπώνει. Μην ξεχνάτε ότι και οι δυο προέρχονται από ένα μεγάλο διάστημα απουσίας και χρειάζονται χρόνο».

Για τη νίκη της Αλκμάαρ μέσα στο Ισραήλ: «Για μένα το πιο σημαντικό είναι πάντα το επόμενο ματς και έτσι δε πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία στο αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Όμως είναι σημαντικό και την Κυριακή να παίξουμε καλά, να κάνουμε ευκαιρίες και να σκοράρουμε».

Για το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πλατανιά: «Το πιο δύσκολο πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι να πετυχαίνεις γκολ. Είναι σημαντικό να δημιουργείς ευκαιρίες και εμείς το κάναμε απέναντι σε έναν αμυντικογενή αντίπαλο. Πρέπει να σκοράρουμε στις ευκαιρίες μας».

Για το αν συμφωνεί με τον προπονητή της Shakhter ότι ο Φινοντσένκο ήταν ο χειρότερος του γηπέδου: «Αυτό αφορά τον προπονητή της Shakhter. Εγώ δεν μπορώ να δώσω απάντηση για παίκτη αντιπάλου. Δεν θα έδειχνα σεβασμό αν έκανα κάτι τέτοιο. Αν έλεγε κάτι αρνητικό για εμένα θα απαντούσα αλλά όταν τον έβρισκα απέναντί μου. Όχι εδώ».

.......................................................

Ο Αλέξανδρος Τζιόλης, μιλώντας μετά το τέλος του παιχνιδιού με τη Shakhter, δήλωσε πως η βελτίωση του ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο μετά το γκολ που δέχτηκε, ήταν αυτή που του επέτρεψε να κάνει την ανατροπή.
«Από την αρχή ξέραμε ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε σήμερα μία σφιχτή ομάδα. Μπήκαμε λίγο νωχελικά με αργό ρυθμό στο παιχνίδι για να διασπάσουμε την άμυνά τους. Δεχτήκαμε το πέναλτι σε μία απρόσμενη φάση και μετά κυνηγούσαμε το γκολ. Πιέσαμε ψηλά, κυνηγήσαμε τις μπάλες και τελικά καταφέραμε την ανατροπή», είπε αρχικά ο μέσος του ΠΑΟΚ.

Για την απουσία του κόσμου σχολίασε: «Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο, ξέρουμε τι δύναμη μας δίνει ο κόσμος».

Για το «κλειδί» της νίκης, ανέφερε: «Το "κλειδί" ήταν ότι ανεβήκαμε πιο ψηλά, παίξαμε πιο γρήγορα ρισκάραμε περισσότερο, πήραμε δεύτερες μπαλιές και ήρθαν τα γκολ».

Όσο για το στόχο του ΠΑΟΚ στη διοργάνωση: «Δεν χρειάζεται από τώρα να μιλάμε για το τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Κύριος στόχος είναι να περάσουμε τον όμιλο και βλέπουμε».

Τέλος αναφερόμενος στο ματς στην Άλκμααρ που ακολουθεί στο Europa League είπε: «Στο γήπεδο μέσα πρέπει να αποδείξεις κατά πόσο είσαι φαβορί. Το είδαμε και σήμερα. Θα πάμε στην Ολλανδία με στόχο μόνο τη νίκη».

....................................................

Ο Σανθ Χακόμπο, στις δηλώσεις του κατά την αποχώρηση του από την Τούμπα, στάθηκε στο γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο.

"Ο αντίπαλος έπαιξε πολύ κλειστά με 5 και 6 παίκτες στην άμυνα. Δεν είχαν την διάθεση να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο μόνος που το έκανε ήταν ο ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια κέρδισαν ένα πέναλτι το οποίο θεωρώ ότι δεν ήταν, αλλά ο διαιτητής είχε άλλη άποψη. Η ουσία είναι ότι κερδίσαμε. Στο ποδόσφαιρο δεν κοιτάς το παρελθόν αλλά το μέλλον και εμείς σε τρεις μέρες έχουμε αγώνα με τον Πλατανιά".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4