Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2017

Ντόρτι στον συμπολίτη και ... fair play! (2012)

Σαν σήμερα στις 30/9/2012, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Άρη σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής της περιόδου 2012-2013 και τον διέλυσε με 4-1...

Δεν φέρνει τις καλύτερες των αναμνήσεων η σημερινή μέρα στους οπαδούς της ομάδας του συμπολίτη, καθώς σε δύο παιχνίδια με διαφορά 28 ετών το ένα από το άλλο, ο ΠΑΟΚ νίκησε και στα δύο τον Άρη!

Η πρώτη νίκη ήρθε στις 30/9/1984, όπως μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ και η δεύτερη φορά που ανταμώσαμε με τον Άρη ήταν και πάλι σαν σήμερα στις 30/9, αλλά το 2012...

Ο ΠΑΟΚ διέλυσε τον συμπολίτη με 4-1, αν και είχε απέναντί του και τον απίστευτα προκλητικό Κάκο που έκανε το ματς άνω κάτω... Να σημειωθεί πως ο Δικέφαλος τελείωσε το ματς με 9 παίκτες!

Η ομάδα πιάνοντας εξαιρετική απόδοση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο πέτυχε και τα τέσσερα γκολ της, κλειδώνοντας από νωρίς την υπόθεση νίκη, την ώρα που οι συμπολίτες είχαν αρχίσει να σκέφτονται πού θα σταματήσει το σκορ! 

Οι παίκτες του Δώνη μετά το 10' ανέβασαν κατακόρυφα στροφές και έκαναν κυριολεκτικά πλάκα στον Άρη, οι παίκτες του οποίου αμφιβάλλουμε αν κατάλαβαν τι τους χτύπησε...

Πίεση σε όλο το γήπεδο, παιχνίδι από τις πτέρυγες αλλά και τον άξονα, όμορφη ανάπτυξη και εξαιρετικός ρυθμός συνέθεσαν την εικόνα της ομάδας που όπως ήταν αναμενόμενο ενθουσίασε τους 25.000 θεατές που βρέθηκαν στην Τούμπα και χάρηκαν με τη ψυχή τους την επικράτηση του Δικεφάλου.

Το σκορ άνοιξε ο Λόρενς στο 12' με καταπληκτικό σουτ στην κίνηση μετά από ωραία προσπάθεια του Ρομπέρ από τα δεξιά, για να έρθει στο 24' ο Κατσικάς να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ και να δώσει στους συμπολίτες την ευκαιρία να καταλάβουν τι τους περιμένει. 

Έξι λεπτά αργότερα ο Φωτάκης ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0 με την Τούμπα να φλέγεται από πάθος και την ιαχή "μη σταματάς Δικέφαλε" να δονεί την ατμόσφαιρα.
Ο Αρης πέτυχε να μειώσει σε 3-1 στο 39' αλλά στο 43' είδαμε το γκολ της χρονιάς από τον Κλάους. Ένα φοβερό βολέ του Στέφανου ξέσκισε τον άμοιρο Βελλίδη που μάζεψε την μπάλα για 4η φορά από το πλεκτό πριν καλά καλά συμπληρωθεί το ημίχρονο....

Παραφωνία στο 45λεπτο ο ... Κάκος που χαρίστηκε σε παίκτες του Αρη και δεν τους έδειξε κραυγαλέες δεύτερες κίτρινες κάρτες. 

Ο Κερκυραίος στην επανάληψη τα πήγε ακόμα χειρότερα εξόργισε τους πάντες και στο τέλος άφησε τον ΠΑΟΚ με 9, αποβάλλοντας Λόρενς (κόκκινη δικαιολογημένη) και Κατσικά (2η κίτρινη). 

Ήταν όμως πολλές οι περιπτώσεις που άφησε ατιμώρητους παίκτες του Άρη , οι οποίοι επιδόθηκαν σε απίθανα μακροβούτια, τα οποία είχαμε πολλά χρόνια να δούμε στην Τούμπα...

Στην επανάληψη πάντως ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα (δεν μπορούμε να καταλάβουμε το λόγο) και έχασε την ευκαιρία να συντρίψει αυτούς που περιφέρονταν στον αγωνιστικό χώρο φορώντας κιτρινόμαυρες φανέλες...

Κρατάμε από το ματς, τη μεγάλη σε έκταση νίκη, αλλά και την πικρή γεύση που άφησαν οι δύο αποβολές στο τέλος. Εξοργισμένος από αυτά που έβλεπε ο Δώνης εξερράγη κατά του Κάκου και αποβλήθηκε και αυτός. 
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έττο, Κατσικάς, Κουμάλο, Λίνο, Ρομπέρ (79' Σαλπιγγίδης), Φωτάκης, Λαζάρ, Κάτσε (66' Γεωργιάδης), Λόρενς, Αθανασιάδης (89' Πέλκας).

Άρης: Βελίδης, Παπαζαχαρίας, Καζναφέρης (63' Αγγελούδης), Καπετάνος, Πουλίδο, Γιαννιώτας, Σουνάς, Νταμαρλής, Ψυχογιός, Κοέλιο και Αγκάνθο

...............................

Ο Αραούχο Έττο παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του παιχνιδιού, τονίζοντας ότι η ομάδα στο δεύτερο ημίχρονο έκανε συντήρηση δυνάμεων ενόψει του αγώνα της Κρήτης με τον ΟΦΗ.
Τα όσα είπε ο Βραζιλιάνος:

Για το παιχνίδι, σχολίασε: "Πρέπει να είμαστε χαρούμενοι για μία τέτοια νίκη όπως η σημερινή. Στο δεύτερο μέρος κάναμε συντήρηση δυνάμεων, ενόψει του επόμενου ματς".

Για την ένταση στο τέλος του παιχνιδιού, υποστήριξε: "Κάποιοι ποδοσφαιριστές στα τελευταία λεπτά έχασαν τον έλεγχο. Είναι κρίμα διότι αυτές οι νίκες είναι γιορτές".

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη στα αποδυτήρια μετά το τέλος του παιχνιδιού, δήλωσε: "Είναι πολύ καλό που ήρθε ο μεγαλομέτοχος στα αποδυτήρια. Μας χαροποιεί αυτό γιατί δείχνει ότι είμαστε ενωμένοι, όπως και με τους οπαδούς μας. Ο κ. Σαββίδης ήρθε να συγχαρεί και αυτό μας χαροποίησε".

......................................

Ο Στέφανος Αθανασιάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, τόνισε πως ο Δικέφαλος πήρε δίκαια τους τρεις βαθμούς της νίκης, τονίζοντας πως στόχος της ομάδας μέσα από τη συνεχόμενη δουλειά είναι να φτάσει ο ΠΑΟΚ ψηλά.
Τα όσα είπε ο αρχηγός της ομάδας μας:

"Συγχαρητήρια στα παιδιά και στον κόσμο για τη δύναμη που μας έδωσε. Παρουσιαστήκαμε δυνατοί από το πρώτο λεπτό και δίκαια κατακτήσαμε τους τρεις βαθμούς. Μετά τον αποκλεισμό από το Europa League, στόχος είναι το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. 

Ακόμα δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είμαστε εδώ για να δουλεύουμε στις προπονήσεις και να πάμε τον ΠΑΟΚ ψηλά. Ξέραμε ότι αν πετυχαίναμε ένα γκολ στο πρώτο τέταρτο θα ήταν πιο εύκολη η συνέχεια".

Για την ένταση στα τελευταία λεπτά, υποστήριξε: "Είναι ένα ματς ΠΑΟΚ - Άρης. Σίγουρα θα υπάρχουν τα νεύρα, αλλά στο τέλος ηρέμησαν τα πράγματα".

Για τον ντόρο που έγινε με το σχόλιο στο twitter, τόνισε: "Θα πω ξανά ότι το ήθος το έχω αποδείξει μέσα στο γήπεδο. Αν οι αντίπαλοι δεν καταλαβαίνουν την πλάκα, δεν μπορώ να κάνω κάτι".

Για το επόμενο παιχνίδι με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, δήλωσε: "Έχουμε ένα πιο δύσκολο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, θα δουλέψουμε από αύριο για να πάρουμε και εκεί τους τρεις βαθμούς".

Για την παρουσία Σαββίδη στην Τούμπα, είπε: "Είναι ευχάριστο να βρίσκεται δίπλα μας και να βλέπει την προσπάθειά μας μέσα στον αγωνιστικό χώρο".

........................................

Ο Γιώργος Κατσικάς σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη, τόνισε πως η συμπεριφορά των φιλοξενούμενων ήταν αυτή που προκάλεσε την έκρηξή του.
"Πρώτη φορά μου συμβαίνει να εκτεθώ με αυτόν τον τρόπο εντός του αγωνιστικού χώρου. Όλοι οι ΠΑΟΚτσήδες θα πρέπει να είναι χαρούμενοι σήμερα, αλλά δεν θα πω το ίδιο. Με την αποβολή μου εκτέθηκα στον κόσμο και την ομάδα μου. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη".

Και συνέχισε για τους λόγους της αντίδρασής του: "Υπήρξαν κάποιες διαφορές από την αρχή. Όλοι διαμαρτύρονταν, έπεφταν με τη μία κάτω, έβριζαν και με... ανάγκασαν να εκτεθώ και να πω πολλά άσχημα πράγματα".

Σχολιάζοντας τον αγώνα, είπε: "Μπήκαμε από την αρχή δυναμικά. Καταφέραμε να σκοράρουμε και αυτό μας έδωσε αυτοπεποίθηση και να κλειστούν στο δικό τους μισό και να πετύχουμε κι άλλο γκολ".

Για την τρίτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ, σημείωσε: "Μας δίνει ώθηση το γεγονός πως έχουμε κερδίσει τρία συνεχόμενα παιχνίδια. Ελπίζω να καταφέρουμε να κερδίσουμε μέσα στην έδρα μας και να μην χάνουμε βαθμούς".

Όσο για τα κενά που παρατηρήθηκαν στα στημένα, ανέφερε: "Έχουμε κάποιο πρόβλημα στα στημένα. Ελπίζω να το διορθώσουμε γιατί δεν γίνεται να καρδιοχτυπούμε σε κάθε στημένη φάση τη στιγμή που στη ροή δεν έχουμε απειληθεί".

Τέλος, για το αν αποτέλεσε κίνητρο η παρουσία του Ιβάν Σαββίδη, είπε: "Η παρουσία του κ. Σαββίδη αλλά και του κόσμου του ΠΑΟΚ και των παικτών που ήταν στον πάγκο μας δίνουν ώθηση και αυτοπεποίθηση".

..............................................

Ο Ιρλανδός Λίαμ Λόρενς μίλησε μετά το τέλος του παιχνιδιού και τόνισε πως ο ΠΑΟΚ αδικείται από το σκορ καθώς έπρεπε να κερδίσει βάση εικόνας να κερδίσει με πιο πολλά γκολ, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει πως προκλήθηκε ουκ ολίγες φορές από τον συγκεκριμένο παίκτη του συμπολίτη.
Αρχικά τόνισε:

"Τελειώσαμε το παιχνίδι από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγηθήκαμε με 4-1, αλλά θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τουλάχιστον με 6-1.Γενικά όμως ήμασταν εκπληκτικοί απόψε. Το ότι πετύχαμε γρήγορο γκολ, βοήθησε σημαντικά στη ροή του αγώνα".

Για την αποβολή του: "Προηγήθηκαν πολλά μαρκαρίσματα κυρίως πάνω σε μένα, τα οποία ήταν πολύ πιο σκληρά. Στο τέλος, αυτό το παιδί προσπαθούσε να προκαλέσει πρόβλημα και μετά από το επίμαχο μαρκάρισμα πήγα προς τη πλευρά του. Δεν πρόλαβα καν να τον χτυπήσω κι αυτός έπεσε. Ωστόσο, έπρεπε να ήμουν πιο συγκεντρωμένος".

Για το ποιο κατά τη γνώμη του ήταν το καλύτερο γκολ της βραδιάς, το δικό του ή του Αθανασιάδη απάντησε: "Εσείς θα αποφασίσετε".

.................................

Ο Μπογκάνι Κουμάλο, κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας, μίλησε για την παρουσία της ομάδας, ενώ στάθηκε στην φοβερή ατμόσφαιρα που έζησε από τη γεμάτη Τούμπα.
Τα όσα δήλωσε ο Νοτιοαφρικανός:

Για τη νίκη επί του Άρη, σημείωσε: "Είναι μία φανταστική νίκη. Ο ΠΑΟΚ έδειξε ένα καλό πνεύμα νικητή. Δώσαμε χαρά και στους οπαδούς μας".

Για το τι έκρινε τη αναμέτρηση, είπε: "Είναι πολύ σημαντικό ότι η ομάδα έκανε τις ευκαιρίες γκολ".

Για τη δική του παρουσία στο παιχνίδι, σχολίασε: "Έχω μεγάλη υποστήριξη από τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Δεν είναι εύκολο να προσαρμοστεί ένας παίκτης που έρχεται από το εξωτερικό. Προσπαθώ μέρα με τη μέρα να βελτιώνομαι".

Για την ατμόσφαιρα της Τούμπας, τόνισε: "Έχω παίξει μουντιάλ με τη Νότιο Αφρική, αλλά τέτοιο πράγμα δεν έχω ξαναζήσει".

....................................

Στα λάθη της ομάδας του στάθηκε ο Γιώργος Δώνης, στην απώλεια σημαντικών μονάδων αλλά και στις μεγάλες προοπτικές που έχει ο ΠΑΟΚ μέσα από τη δουλειά που γίνεται...
Αναλυτικότερα:

"Είναι πάντα ιδιαίτερα τα ματς με τον Άρη. Δεν είναι τόσο παιχνίδια συγκέντρωσης αλλά με πάθος και ενθουσιασμό. Περισσότερο σκεφτόμασταν τι θα κάνουμε παρά την άμυνά μας. Δημιουργήσαμε αρκετές φάσεις και πολλά γκολ αλλά στο β μέρος δεν παίχτηκε ποδόσφαιρο. 

Στο ημίχρονο τους έβαλα αρκετά τις φωνές για να σκεφτούμε και λίγο αμυντικά για να υπάρχει ισορροπία. Γενικώς είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε τρεις σημαντικούς ποδοσφαιριστές όμως".

Τι έγινε με τον Κάκο; Γιατί αργήσατε να βγείτε στη συνέντευξη τύπου; Τι του είπατε; "Υπήρχε μια φραστική επίθεση από εμένα. Δόθηκαν εξηγήσεις και λύθηκε πιστεύω το θέμα. Είναι σημαντικό στο ποδόσφαιρο να μπαίνει ένα τέλος. Αποκλειστικά υπεύθυνοι είμαστε εμείς, γιατί πέσαμε στην παγίδα. 

Όταν έχεις τέτοιο σκορ πρέπει να αποφεύγεις οποιαδήποτε αντιπαράθεση. Δε έχουμε πολυτέλεια να χάσουμε παίκτες. Την αποκλειστική ευθύνη την έχουμε εμείς και ως τεχνικό τιμ. Δεν έχει κλείσει ακόμα το φύλλο αγώνα, δεν καθυστέρησα γι' αυτό".

Για την παρουσία της ομάδας; "Έχω πει και παλιότερα ότι έχουμε λίγο την πολυτέλεια του χρόνου. Έχουμε αρκετές μέρες κενό κάθε φορά και δουλεύουμε κάποια πράγματα καλύτερα για πολλές ώρες. Μπορώ να πω πως κάθε παιχνίδι έχει διαφορετική όψη. Προσπαθούμε να βελτιωθούμε και σε φάση αναμονής αλλά και επίθεσης. Σήμερα ήμασταν καλοί μπροστά μα πίσω ήμασταν πολύ κακοί".

Για τις αποβολές; "Νομίζω πως δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να χάσουμε παίκτες για τα επόμενα ματς".

.....................................

Ο Ιβάν Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα μίλησε για την πρώτη του γεύση από την ομάδα και την Τούμπα, δηλώνοντας ευτυχισμένος που έγινε ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ, ενώ έδωσε συγχαρητήρια σε παίκτες και κόσμο.
Τα όσα είπε ο μεγαλομέτοχος του Δικεφάλου:

"Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στα παιδιά, μου έκαναν ένα μεγάλο δώρο σήμερα. Αντιλαμβάνομαι πως έκαναν μεγαλύτερη προσπάθεια επειδή είχα πει πως θα ήμουν σήμερα στο γήπεδο. Πριν λίγες μέρες είχα συνάντηση με τα παιδιά στο αθλητικό μας κέντρο. 

Για μένα σήμερα είναι ευτυχισμένη μέρα, ήμουν στο γήπεδο για πρώτη φορά με την ιδιότητα του ιδιοκτήτη της ομάδας και γι αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φιλάθλους και κάποια μικρά προβληματάκια να τα ξεχάσουμε".

Για τα συναισθήματα του από το παιχνίδι: "Τα συναισθήματα μου είναι διπλά. Σκέφτηκα πως έχω πάρα πολλά δικαιώματα, εκτός από ένα, να απογοητεύσω τους φιλάθλους. Με όλη την ομάδα θα σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε παιχνίδι, όπως το σημερινό, που είχαμε πλήρης υπεροχή. 

Με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, στα οποία προκλήθηκαν κάποια επεισόδια που ίσως κάποιοι φιλάθλους μας να αισθάνθηκαν άσχημα. Θέλω να συγχαρώ όλους στην ομάδα, για το πολύ καλό παιχνίδι και το πολύ καλό αποτέλεσμα. Όλες οι νίκες είναι μπροστά μας".

Αν του άρεσε η ατμόσφαιρα και πως αισθανόταν που τα βλέμματα όλων στα επίσημα ήταν στραμμένα πάνω του: "Είναι πάρα πολύ ωραία όταν σε ανεβάζουν πάνω, αλλά όσο πιο ψηλά ανεβαίνεις, τόσο δύσκολο είναι όταν πέφτεις. Γι αυτό εγώ θα είμαι προσεκτικός με αυτά τα πράγματα. Θέλω να είμαι προσγειωμένος και να κάνουμε το καλύτερο".

Για τους στόχους του και τα όνειρα του για τον ΠΑΟΚ: "Ονειρεύομαι τις επιτυχίες του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη και σκέφτομαι καλά παιχνίδια της ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις".

Αν θα βρίσκεται περισσότερες φορές πλέον στη Θεσσαλονίκη: "Φυσικά και θα έρχομαι στη Θεσσαλονίκη περισσότερες φορές. Αυτό που είδα σήμερα στο γήπεδο με κάνει να αισθάνομαι πως πρέπει να βρίσκομαι περισσότερες φορές εδώ. Θα έρχομαι πιο συχνά".

Αν σημαίνει κάτι για τον ίδιο το έντονο ποντιακό στοιχείο που υπάρχει στον ΠΑΟΚ: "Πάρα πολλά συναισθήματα συνδέονται με αυτό το λόγο. Με μία λέξη είναι πολύ δύσκολο να σας το μεταφέρω, αλλά θα ήθελα να πω ότι όλοι οι Έλληνες πρέπει να αντιλαμβάνονται πως ο ποντιακός ελληνισμός είναι το μέλλον της χώρας".

....................................

Ο Γιώργος Φωτάκης στις δηλώσεις του για το χθεσινό παιχνίδι με τον Άρη, μίλησε για το επεισοδιακό φινάλε που επιφύλασσε, τονίζοντας πως δεν υπήρχε λόγος για τον ΠΑΟΚ να πάρει τόσες κάρτες.
Αναλυτικότερα:

Για το τι κρατά από το παιχνίδι, απάντησε: "Μας μένουν κατά κύριο λόγο οι τρεις βαθμοί γιατί το πρωτάθλημα είναι μαραθώνιος. Ξεκινήσαμε πολύ καλά, πετύχαμε τέσσερα γκολ, θα μπορούσαμε να βάλουμε τουλάχιστον άλλα δύο. Στο δεύτερο μέρος δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο. Νομίζω είμαστε σε καλό δρόμο.

Ο Άρης προσπάθησε περισσότερο να καταστρέψει το παιχνίδι μας. Θα πρέπει να είμαστε πιο έξυπνοι και να μην πέφτουμε σε παγίδες".

Για τα νεύρα στο φινάλε, σημείωσε: "Σε ένα ντέρμπι ΠΑΟΚ - Άρης θα υπάρξουν και νεύρα. Αλλά από τη στιγμή που κερδίζαμε 4-1 δεν είχαμε λόγο να πάρουμε κάρτες. Μπορεί να δικαιολογηθεί μία κάρτα πάνω σε μία διεκδικήσιμη φάση. Έχουμε μία ομάδα νέα, κάποιοι παίκτες είναι ακόμη άπειροι, μέσα από αυτές τις καταστάσεις να βρίσκουμε τις σωστές λύσεις".

Για το ότι η Τούμπα γέμισε, υποστήριξε: "Ο κόσμος γύρισε στο γήπεδο. Όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα, αν εμείς φέρνουμε τα κατάλληλα και είμαστε κοντά στην κορυφή ο κόσμος θα επιστρέψει στο γήπεδο".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4