Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

30 Σεπτεμβρίου 2017

Έχασε τη νίκη στο ... 94'! (1962)

Σαν σήμερα στις 30/9/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε σε μια κατάμεστη Τούμπα, τον Ολυμπιακό, για την 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1962-1963....

Η κοσμοσυρροή εκείνη τη μέρα στην Τούμπα ήταν πρωτοφανής καθώς όλα τα εισιτήρια που εκδόθηκαν έγιναν καπνός (19.510 τόση ήταν η χωρητικότητα του ιστορικού γηπέδου τότε)... Ο Δικέφαλος περιορίσθηκε σε μια ισοπαλία 2-2, αν και θα μπορούσε να φύγει άνετα νικητής από το παιχνίδι.
Το σκορ άνοιξε ο Απόστολος Βασιλειάδης, ο οποίος ήταν ο καλύτερος παίκτης του ματς, με ένα τρομερό φάουλ που εκτέλεσε στο 35' (ήταν τόσο μεγάλη η απόσταση που δεν έκαναν τείχος οι φιλοξενούμενοι) αιφνιδιάζοντας τον Τσανακτζή, για να ισοφαρίσει στο 41' ο Ψύχος.
Ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα νίκης στο 87' με τον Αχιλλέα Σαββίδη, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να προσπαθούν να πείσουν τον διαιτητή Ασίκη να το ακυρώσει με το έτσι θέλω!

Οι σκηνές που ακολούθησαν στην Τούμπα ήταν έξω από κάθε φαντασία. Συμπλοκές ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες με τις κερκίδες να βράζουν από αγανάκτηση! Τελικά το γκολ μέτρησε, για να έρθει στο 94' (παλιά μου τέχνη κόσκινο) να ισοφαρίσει ο Στεφανάκος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Χασιώτης, Κεμανίδης, Ραππτόπουλος, Νικολαΐδης, Μουρατίδης, Παπαδόπουλος, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Σαββίδης, Λέανδρος.

Ολυμπιακός: Τσανακτζής, Μήλισης, Στεφανάκος, Σημαντήρης, Πολυχρονίου, Παπάζογλου, Ψύχος, Σιδέρης, Γρηγοριάδης, Ηλιάδης, Μπέμπης.

Ο Δικέφαλος του Βορρά εκείνη τη σεζόν 1962-1963 (όπως και την προηγούμενη) είχε στον πάγκο του τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ, τερμάτισε 4ος με 64 βαθμούς, έχοντας σε 30 ματς, 13 νίκες - 8 ισοπαλίες - 9 ήττες, τέρματα 44-34.

Και μια σημαντική λεπτομέρεια: Σε εκείνο το πρωτάθλημα συμμετείχαν 16 ομάδες. Από αυτές οι εννιά (!!!) ήταν από την Αθήνα (και Πειραιά)... AEK, Αιγάλεω, Απόλλων Αθηνών, Εθνικός, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, Προοδευτική, Φωστήρας, τέσσερις από τη Θεσσαλονίκη (ΠΑΟΚ, Ηρακλής, Απόλλων Θεσσαλονίκης, Άρης) και από επαρχία ο Πιερικός, ο Παναιγιάλειος και η Νίκη Βόλου!

Τον τίτλο τον κατέκτησε η ΑΕΚ, η οποία ισοβάθμησε με τον Παναθηναϊκό στο τέλος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθεί αγώνας μπαράζ μεταξύ τους για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Αυτός έληξε ισόπαλος 3-3, όμως η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα έχοντας καλύτερο συντελεστή τερμάτων από τον Παναθηναϊκό (66:21=3,14 έναντι 75:28=2,68).

Ρίχνοντας μια ματιά στην τελική βαθμολογία, το μάτι πέφτει και στη θέση Νο 14 στην οποία φιγουράρει ο ... συμπολίτης που σώθηκε στο τσακ στα μπαράζ, χάρη σε μια ισοπαλία που πήρε στον Παναιγιάλειο (0-0)!

Η τελική βαθμολογία:

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4