Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Μαρτίου 2017

Όταν μπήκε το καρφί στο "φέρετρο" (2014)

Σαν σήμερα στις 16/3/2014, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε τον Άρη στο Βικελίδης, για την 29η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014...

Στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τον Άρη, βρίσκοντας απέναντί του έναν τραγικό διαιτητή που ακούει στο όνομα "Κομίνης" ο οποίος έσφαξε τον Δικέφαλο.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης ξεκίνησε έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια Σκόνδρα, Ινσαουράλδε, Βίτορ, Τζαβέλλα, στην άμυνα, μπροστά τους ο Κάτσε, στα χαφ Κατσουράνη, Νάτχο (στον άξονα), Στοχ, Λούκας στις πτέρυγες και μοναδικός προωθημένος ο Αθανασιάδης.

Ο Άρης μπήκε στο γήπεδο με διαθέσεις να παίξει κατς υπό την ανοχή του Κομίνη. Είδαμε πολύ σκληρά μαρκαρίσματα στους Στοχ και Λούκας από κάποιον Τσουμάνη και κάποιον Βανγκέλι που δεν τιμωρήθηκαν.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που προσπαθούσε να παίξει ποδόσφαιρο σε ένα εχθρικό γήπεδο, απέναντι σε μια ομάδα η οποία εκείνη τη σεζόν, κυριολεκτικά δεν ανήκε σε καμιά περίπτωση στη μεγάλη κατηγορία. 

Οι πλάγιοι μπακ του Άρη και οι χαφ του, είχαν κατά νου να καταστρέψουν το παιχνίδι με δεδομένη τη διαφορά δυναμικότητας των ομάδων.
Στο 23' ο Αρης πήρε προβάδισμα με ένα αστείο γκολ... Ο Τάτος σούταρε φάουλ από τα 35 μέτρα και ο Γλύκος κατάφερε και το έφαγε αν και η μπάλα πήγε πάνω του! Ήταν ένα γκολ προσφορά του Γλύκου στον Άρη!

Στο 33΄ καλό διαγώνιο σουτ του Στοχ πέρασε ελάχιστα άουτ στην καλύτερη επιθετική προσπάθεια του ΠΑΟΚ ως εκείνο το χρονικό σημείο! 

Στο 40' και το δεύτερο σουτ που επιχείρησε ο Σλοβάκος είχε την ίδια κατάληξη. 

Στο 41' ο Νάτχο από καλή θέση σούταρε άουτ.

Στο 45' ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με την βοήθεια του Οικονομόπουλου... Προηγήθηκε καλή προσπάθεια του Αθανασιάδη και παρέμβαση στη φάση του ... σκόρερ...

Στο 45+ ο Κομίνης έδειξε κόκκινη στον Κάτσε για μαρκάρισμα στον Κύργια μετά από διαβουλεύσεις των τριών κορακιών! Στην ίδια φάση είδαν κίτρινη ο Αθανασιάδης, ο Αγκάνθο και ο Οικονομόπουλος... 

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας στο πρώτο 45λεπτο, αλλά και πολλά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξής του κυρίως από τον άξονα, καθώς Κατσουράνης, Νάτχο και Κάτσε δεν έδιναν λύσεις. 

Έτσι ο Δικέφαλος έστρεψε τα σχέδιά του στις πτέρυγες, με τον ορεξάτο Στοχ που όμως δυσκολευόταν απέναντι στο σκληρό παιχνίδι των ακραίων του Άρη. 

Παρόλα αυτά ήταν ο παίκτης που απειλούσε περισσότερο τον Διούδη. Όλα αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα καθώς ο πραγματικός πρωταγωνιστής του αγώνα ήταν ο ανίκανος και επικίνδυνος ρέφερι που άκουγε στο όνομα ... Κομίνης!

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ έπαιξε 4-4-1 με τους Κατσουράνη – Νάτχο στον άξονα και έδωσε γήπεδο στον Αρη περιμένοντάς τον στο μισό γήπεδο. Η αριθμητική ανισορροπία ανάγκασε τον Γεωργιάδη να κοιτάξει να διαφυλάξει τα νώτα της ομάδας.

Η ομάδα όσες φορές βγήκε στην επίθεση το έκανε οργανωμένα, όμως είχε απέναντί της και στην επανάληψη τον "ανεκδιήγητο Κομίνη" που έστηνε μπάλες έξω από την περιοχή μας και κιτρίνιζε παίκτες μας. Αντίθετα χάριζε δεύτερες κίτρινες στους συμπολίτες προκαλώντας!
Ήταν ένα παιχνίδι τακτικής στο οποίο ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά στην επανάληψη, έχοντας κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου ενώ ήταν αυτός που απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις, σε φάσεις που βγήκαν μετά από εξαιρετική ανάπτυξη.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν και αυτοί με "10", λόγω αποβολής του Αγκάνθο. Σίγουρα το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο για τον ΠΑΟΚ, όμως η ομάδα είχε χρόνο και κυρίως τα εφόδια να πάρει τη θέση που οδηγούσε στα προκριματικά του Champions League ...

Oι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης: Διούδης, Βανγκέλι, Τσουμάνης, Κύργιας (79' Αγγελούδης), Γιαννίτσης, Καμινιώτης, Σουνάς (60' Καραγιάννης), Οικονομόπουλος, Μανιάς, Τάτος, Αγκάνθο.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σκόνδρας, Βίτορ, Ινσαουράλδε,Τζαβέλλας, Κάτσε, Κατσουράνης (93' Κίτσιου), Νάτχο, Λούκας (63' Σαλπιγγίδης), Στοχ (86' Γεωργιάδης), Αθανασιάδης.
Ο προπονητής του Δικεφάλου, Γιώργος Γεωργιάδης, στη συνέντευξη τύπου μετά την παρωδία του "Κλ. Βικελίδης" δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια...

Πιο συγκεκριμένα: "Έγινε ένα παιχνίδι με πολλή ένταση και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα που είδατε όλοι. Δεν ήταν ένα όμορφο παιχνίδι και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα".


Για το αν νιώθει προβληματισμένος από την εικόνα της ομάδας: "Οχι, όλα πήγανε καλά..."

--------------------------------------------------------------

Πυρ και μανία με την διαιτησία του Κομίνη ήταν ο Παναγιώτης Γλύκος μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα ...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Δεν καταλαβαίνω γιατί θα έπρεπε να μιλήσω... Για ένα ποδοσφαιρικό ματς ή για ένα πολεμικό παιχνίδι; Μπήκαμε από την αρχή και αρχίσαμε να ασχολούμαστε για οτιδήποτε άλλο εκτός από το ποδόσφαιρο. 

Είχαμε κι ένα διαιτητή που δεν σφύριζε τίποτα και μας πήγαινε αντίθετα σε όλα. Τι ποδόσφαιρο μπορούμε να παίξουμε όταν γίνεται αυτό το πράμα; Μας έβγαλε από τα ρούχα μας"...

Αναφερόμενος στο ... ματς δήλωσε: "Ξεκινάμε το δεύτερο ημίχρονο με αμφισβητούμενη φάση, με έναν παίκτη του αντιπάλου να έχει ήδη κίτρινη κάρτα και να συνεχίζει. Γιατί δεν πήρε δεύτερη; 


Έτσι δεν μπορείς να παίξεις ποδόσφαιρο, με τις κροτίδες γύρω γύρω και όταν σου βγάζει έναν παίκτη και έχουν γίνει τόσα μαρκαρίσματα και δεν βγάζει ούτε κάρτα τι να πεις... 

Δεν προλάβαμε να μιλήσουμε στο ημίχρονο, γιατί ο διαιτητής κλείστηκε στο γραφείο του. Απλά στη φυσούνα του ζητήσαμε να παίξει φυσιολογικά και λογικά. Στο δεύτερο πήραμε κι εμείς κάποια σφυρίγματα αλλά ήταν ήδη αργά. Τι να το κάνεις. Είχαμε μείνει ήδη με 10 και ήταν αργά".

και συνέχισε: "Πριν να δεχθούμε το γκολ, από μία φάση που δεν υπάρχει καν φάουλ, ήμασταν καλά στο παιχνίδι. Ο Άρης δεν είχε δημιουργήσει ούτε μία φάση. Αν είχαμε πάρει ένα σφύριγμα που έπρεπε πριν το γκολ, το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό. 


Σε ένα τέτοιο ματς που ήρθαμε να παίξουμε με τον τελευταίο, γιατί τελευταίος είναι ο Άρης, και ήρθαμε για τη νίκη, όμως όλοι σας είδατε τι συνέβη".
Για το άσχημο σκηνικό του γηπέδου μίλησε ο Τζαβέλλας, τονίζοντας πως στον ΠΑΟΚ είναι χαρούμενοι που επισκέπτονται το «Κλ. Βικελίδης» για τελευταία φορά.

Αναλυτικά:
«Σήμερα δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να μιλήσουμε, να μη γίνει καμία δήλωση. Ήταν κρίμα το σκηνικό του γηπέδου. 

Δεν φοβηθήκαμε τον αντίπαλο και προσπαθήσαμε κάτω από αντίξοες συνθήκες να το πάρουμε αλλά μας εμπόδισαν πολλά. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε την κλάση του και είμαστε χαρούμενοι που ερχόμαστε εδώ για τελευταία φορά. 

Όλη η Ελλάδα είδε αυτό που έγινε σήμερα. Δεν είναι δουλειά να σχολιάζουμε αυτά που έγιναν. Είναι κρίμα για το ποδόσφαιρο. Είναι σημαντικό που όλοι οι ποδοσφαιριστές και του ΠΑΟΚ και του Άρη είναι καλά στην υγεία τους. 

Ξέρω πως ο κόσμος ήθελε τη νίκη, οι παίκτες τα έδωσαν όλα. Θέλαμε τους τρεις βαθμούς αλλά υπάρχουν κι άλλα ματς. Είμαστε σε ανοδική πορεία».

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4