Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Φεβρουαρίου 2017

Άδικη ήττα από Μπενφίκα με γερμανική βοήθεια (2014)

Σαν σήμερα στις 20/2/2014, o ΠΑΟΚ έχασε στην Τούμπα από την Μπενφίκα με 0-1, στον πρώτο αγώνα της φάσης των "32" του Europa League της περιόδου 2013-2014, με αισχρή γερμανική διαιτησία....

Τραγική η διαιτησία των Γερμανών (διαιτητή και βοηθών) που διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα ... Και όλα αυτά μπροστά στα μάτια του αφεντικού της ΟΥΕΦΑ Μισέλ Πλατινί ...
Σε μια κατάμεστη Τούμπα ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λίνο, Κατσουράνη, Ινσαουράλδε, Κίτσιου, τον Μαντούρο μπροστά τους, στη μεσαία γραμμή Ολίσε και Νίνη στις πτέρυγες, στον άξονα Κάτσε και Λάζαρ και μοναδικός προωθημένος ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Ο Χουμπ Στέφενς ήταν ξεκάθαρο πως θέλησε να παρουσιάσει μια ομάδα με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές στο 4-1-4-1 με το οποίο κατέβασε τον Δικέφαλο...

Οι Πορτογάλοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τον ΠΑΟΚ φέρνοντας το παιχνίδι προς την περιοχή μας, εφαρμόζοντας το γνωστό παιχνίδι κατοχής που είναι σήμα κατατεθέν τους. Προφανώς κάτι τέτοιο περίμενε ο Στέφενς που έστησε τον Δικέφαλο με πλάνο αντεπιθέσεων, εκτιμώντας ότι οι Πορτογάλοι θα είναι ευάλωτοι στα μετόπισθεν!

Στο διάστημα της υπεροχής της Μπενφίκα, ο ΠΑΟΚ έβγαζε πάθος κυνηγούσε την μπάλα πίεζε πολύ στη μεσαία γραμμή και έκλεινε τους διαδρόμους προς την εστία του Γλύκου.
Οι Πορτογάλοι που έπαιζαν στην επίθεση κυρίως από τα δεξιά, απείλησαν για πρώτη φορά στο 29ο λεπτό, όταν ο Σίλβιο από πλάγια θέση σούταρε άουτ. 

Αυτό που είδαμε στο πρώτο 45λεπτο από τους παίκτες του Jesus ήταν ένα ανούσιο παιχνίδι κατοχής που σταματούσε έξω από την περιοχή μας με σχετική ευκολία από την άμυνα του ΠΑΟΚ. 

Το χειροκρότημα του κόσμου όταν ο Γερμανός Σταρκ σφύριξε τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε να επιβεβαιώσει αυτό που γράφτηκε πιο πάνω, πως δηλαδή ο Δικέφαλος ήταν ιδιαίτερα μαχητικός και έξυπνα στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Στέφενς. 

Αθανασιάδης και Ολίσε μάρκαραν όταν χρειαζόταν και πίσω από τη μεσαία γραμμή προς την περιοχή μας, ενώ γενικά η ομάδα στο ανασταλτικό κομμάτι πήρε άριστα.
Με την έναρξη της επανάληψης είχαμε μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Λάζαρ να σουτάρει δίπλα από το δοκάρι του Αρτούρ, που απλά παρακολουθούσε τη φάση! 

Στο 59ο λεπτό η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με γκολ οφ σάιντ του Λίμα. 

Ο πρώτος παίκτης που υποδέχτηκε την μπάλα στη σέντρα που έγινε στην πλάτη της άμυνάς μας καλυπτόταν, αλλά ο Λίμα μπήκε στη φάση από καθαρή θέση οφ σάιντ! Τεράστια ευθύνη του βοηθού που αποδείχτηκε λίγος!

Γενικά είδαμε πολλά φαλτσοσφυρίγματα από τον Σταρκ και τους βοηθούς του, οι οποίοι έπαιξαν καθαρά Μπενφίκα και διαμόρφωσαν με τις αποφάσεις τους το αποτέλεσμα, αφού το γκολ που έκρινε το παιχνίδι μπήκε από καθαρή θέση οφ σάιτ. Πέραν τούτου οι κίτρινες βγαίναν εύκολα στους παίκτες μας με τον Κάτσε να βλέπει την πρώτη μόλις στο 4'.

Λούκας, Στοχ και Σαλπιγγίδης ήταν οι κινήσεις του Στέφενς από τον πάγκο, αλλά δεν πρόσφεραν κάτι το ιδιαίτερο με εξαίρεση τον Στοχ που ήταν δραστήριος όσο έπαιξε.

Επιγραμματικά ο ΠΑΟΚ γνώρισε μια ήττα από έναν αντίπαλο με πολύ ποιοτικούς παίκτες που όμως δεν αποδείχτηκαν απειλητικοί και αν δεν έπαιρναν το δώρο του βοηθού δεν θα σκόραραν ούτε την επόμενη της αναμέτρησης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Κατσουράνης, Ινσαουράλδε, Κίτσιου, Μαντούρο, Κάτσε, Λάζαρ (81' Σαλπιγγίδης), Νίνης (63' Λούκας), Ολίσε (75' Στοχ), Αθανασιάδης.

Μπενφίκα: Αρτούρ, Σίλβιο, Ζαρντέλ, Λουιζάο, Περέιρα, Αμορίμ, Γκόμεζ (66' Μάρκοβιτς), Πέρεζ (63' Φέισα), Σουλεϊμανί (75' Σάλβιο), Τζούριτσιτς, Λίμα.
Ο Παναγιώτης Γλύκος μετά τη λήξη του αγώνα με τη Μπενφίκα τόνισε πως η ομάδα θα παλέψει στη ρεβάνς για το καλύτερο...

Διαβάστε τα όσα είπε:
"Νομίζω πως σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι, αλλά έγιναν διαιτητικά λάθη. Με πληροφόρησαν ότ το γκολ της Μπενφίκα ήταν οφ σάιντ. Σήμερα παίξαμε κυρίως αμυντικά, αφήσαμε τη Μπενφίκα να πάρει το χώρο στο γήπεδο και προσπαθήσαμε να σημειώσουμε ένα γκολ με αντεπιθέσεις. 
 
Δεν τα παρατάμε θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τη ρεβάνς. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμη στην υπόθεση πρόκριση, μένουν άλλα 90 λεπτά"...
Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά την αναμέτρηση με τη Benfica, ο Huub Stevens στάθηκε στην ικανοποιητική προσπάθεια της ομάδας, αλλά και στο γεγονός πως οφείλουν να παλέψουν στον επαναληπτικό αγώνα.

Αναλυτικά, οι δηλώσεις του προπονητή του Δικεφάλου :
"Κατ αρχήν είμαστε απογοητευμένοι για την ήττα, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι παλέψαμε. Ο αντίπαλος ουσιαστικά μας έκανε μια ευκαιρία, κι αυτή αφού είχαμε βρεθεί πίσω στο σκορ και είχαμε ανοιχτεί για να σκοράρουμε. 

Μου μεταφέρθηκε πως το γκολ ήταν αντικανονικό, παρότι ο επόπτης το διαψεύδει. Δεν θα κάνω άλλο σχόλιο. Πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις έστω και λίγες ευκαιρίες μας. Με τέτοιους αντιπάλους δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες, και όσες είχαμε δεν τις κάναμε γκολ. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου που πάλεψε με αυτό τον τρόπο".

Ο αντίπαλος προπονητής μίλησε για λάθος θέση του επόπτη. Πέραν αυτού, ήταν το καλύτερο παιχνίδι του ΠΑΟΚ σε αμυντικό επίπεδο; Τι έχετε να πείτε για τη συνεργασία Κατσουρ – Ελ Τσάκο; 
"Κατ' αρχάς ήμουν πολύ μακριά για να ξέρω σχετικά με τη θέση του επόπτη.  Από εκεί και πέρα κάναμε ένα πολύ οργανωμένο παιχνίδι, όμως δεν νομίζω ότι πρέπει να επικεντρωθούμε μόνο στα δύο στόπερ. Ακόμα και η απόδοση των επιθετικών, επηρεάζει την απόδοση της άμυνας. Νομίζω πως στην περίοδο που βρίσκομαι στον ΠΑΟΚ ήταν ένα από τα πιο οργανωμένα παιχνίδια μας".

Μετά το σημερινό αποτέλεσμα, η αίσθηση που κυριαρχεί είναι πως οι ελπίδες περιορίζονται. Ποια είναι η αίσθησή σας; "Φυσικά είναι πολύ δύσκολο και το ξέρουμε. Αλλά πρέπει να συνεχίσουμε το παιχνίδι και θα προσπαθήσουμε ακόμα και έτσι να κάνουμε το παιχνίδι μας".

Η χρησιμοποίηση των Νίνη και Ολίσε ήταν τακτική επιλογή ή λόγω φόρμας των παικτών; "Στα τελευταία παιχνίδια φάνηκαν κάποια πράγματα. Ήταν όμως και τακτική καθώς ο Νίνης βοηθά σε κάποιους τομείς που δε βοηθά ο Λούκας. 
 
Θέλαμε να παίξουμε με παίκτες πιο αμυντικογενείς αλλά και ο Ολίσε θεωρήσαμε πως θα βρει κενούς χώρους να εκμεταλλευτεί. Τελικά καταφέραμε να χτίσουμε παιχνίδι από την αμυντική μας γραμμή οπότε δεν χρειάστηκε να τον ψάξουμε στον κενό χώρο".

Ήταν το πρώτο που ζήσατε γεμάτη την Τούμπα. Ανανεώθηκε το ραντεβού πλέον; Η ομάδα θα φέρει πίσω τον κόσμο; "Σίγουρα το ελπίζω. Οι οπαδοί δίνουν τόσο μεγάλη στήριξη στην ομάδα. Οφείλω να τους πω ευχαριστώ".

----------------------------------------------------------

Ο Αλβες Λίνο παραχώρησε δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα και τόνισε πως η ομάδα είχε καλή απόδοση αλλά ένα διαιτητικό λάθος διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Για το παιχνίδι: «Δεν το αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα γιατί είχαμε καλή απόδοση. Δε θέλαμε να αφήσουμε πολλές ευκαιρίες στο αντίπαλο, όπως και κάναμε αλλά με ένα λάθος του διαιτητή ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

Για τη ρεβάνς: «Τώρα πρέπει να σκοράρουμε στη ρεβάνς και νομίζω έχουμε ακόμη τις πιθανότητές μας, έχουμε λίγες πιθανότητες αλλά όχι τόσο λίγες για να παρατήσουμε το παιχνίδι εκεί. Έχουμε κάποιες πιθανότητες για να κερδίσουμε».
Ο Μιγκέλ Βίτορ που παρακολούθησε το παιχνίδι από τις εξέδρες της Τούμπας, μίλησε κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ελπίδες για την ανατροπή στη Λισσαβόνα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το παιχνίδι: «H ομάδα προσπάθησε να βάλει ένα γκολ αλλά δεν τα κατάφερε. Δεν απογοητευόμαστε γιατί πάντα υπάρχει ελπίδα για την ανατροπή. Πιστεύω ότι θα νικήσουμε στην Πορτογαλία».

Για την Μπενφίκα είπε: «Ήταν έκπληξη η ενδεκάδα που κατέβασε αφού συνήθως δεν παίζει έτσι».
Ο Χέντβιγκες Μαντούρο έκανε λόγο για έναν δυνατό και πειθαρχημένο ΠΑΟΚ, ο οποίος θα παλέψει για την πρόκριση στην Πορτογαλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
«Νομίζω ότι είδαμε σήμερα έναν δυνατό και πειθαρχημένο ΠΑΟΚ, παίξαμε απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Μπενφίκα, μία οργανωμένη ομάδα την οποία είδαμε στον αγωνιστικό χώρο, παρόλα αυτά εμείς είχαμε πρώτοι την ευκαιρία ν' ανοίξουμε το σκορ με τον Λάζαρ στο πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο ημίχρονο όμως η Μπενφίκα ήταν αυτή, η οποία σκόραρε».

Για τη ρεβάνς στην Πορτογαλία: «Πλέον το βάρος, η πίεση μετατίθεται σε μας, είμαστε εμείς οι οποίοι πρέπει να σκοράρουμε πλέον εκεί ούτως ώστε να μεταφέρουμε την πίεση και πάλι στην Μπενφίκα, ενδεχομένως να χρειάζεται να πάρουμε περισσότερα ρίσκα για να μπορούμε να' χουμε ελπίδες για κάτι περισσότερο».

Για τη μεταμόρφωση του ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης: «Έχει να κάνει με όλο το πακέτο, δηλαδή δεν έχει να κάνει μόνο με τον αντίπαλο, δεν έχει να κάνει μόνο με μας, έχει να κάνει σε σημαντικό βαθμό και με τον κόσμο, ήταν τέτοια η παρουσία του κόσμου σήμερα στο γήπεδο, την οποία την ένιωθε ο καθένας από εμάς που βρισκότανε στον αγωνιστικό χώρο.

Μας έδωσε πολύ μεγάλη δυναμική κι αυτό το πράγμα γενικότερα ως εικόνα θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε και να το συνεχίσουμε για την συνέχεια. 

Σαφώς και ο αντίπαλος, μία ομάδα που συμμετείχε πέρσι στον τελικό της συγκεκριμένης διοργάνωσης, του Γιουρόπα Λιγκ, έπαιξε κι αυτό τον δικό της ρόλο».
Ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησε για το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με την Μπενφίκα, όπου ο «Δικέφαλος του Βορρά» γνώρισε την ήττα με 1-0.

Ο Κλάους τόνισε ότι υπάρχει ακόμα ένα ημίχρονο και επεσήμανε ότι ο ΠΑΟΚ θα τα δώσει όλα στην Πορτογαλία.
«Πρώτα απ' όλα θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στην ομάδα, αλλά και στον κόσμο γι' αυτή τη στήριξη που είχαμε 90 λεπτά, εμείς προσωπικά ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα πάρα πολύ καλή, αλλά πιστεύω με την εικόνα του παιχνιδιού αν είχαμε λίγο περισσότερη τύχη ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό», είπε αρχικά και αναφέρθηκε στην ομάδα του:

«Αυτό που έπρεπε εμείς ήτανε να είναι όλες οι γραμμές κοντά, να μην αφήσουμε χώρους στην πλάτη μας για να, για μια κάθετη πάσα, πιστεύω ότι το κάναμε πάρα πολύ καλά σ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και την απόλυτη συγκέντρωση πιστεύω ότι την είχαμε, αλλά όπως είπα λίγο περισσότερη τύχη ίσως το σκορ να ήταν διαφορετικό».

Για την Μπενφίκα, είπε: «Εντάξει, είναι μια πάρα πολύ καλή ομάδα, πάρα πολύ δουλεμένη, με συγκεκριμένο πλάνο παιχνιδιού, αυτό που ήταν να κάνουμε εμείς όπως είπα πριν ήταν να μείνουμε συγκεντρωμένοι και κοντά οι γραμμές, πιστεύω το καταφέραμε, αλλά έτσι είναι η μπάλα, καταφέραμε, δεχθήκαμε ένα γκολ, το οποίο κατά τη γνώμη μου νομίζω ότι δεν... Είναι οφσάιντ, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία, συνεχίζουμε».

Για τον δεύτερο αγώνα, σχολίασε: «Τίποτα, έχουμε ακόμα ένα ημίχρονο, θα πάμε εμείς στη Λισαβόνα να τα δώσουμε όλα, πάλι συγκεντρωμένοι για να καταφέρουμε να πετύχουμε την πρόκριση».

Τέλος, για το εκτός έδρας σερί του ΠΑΟΚ, ανέφερε: «Σίγουρα μακάρι να συνεχιστεί και στο επόμενο παιχνίδι, να καταφέρουμε να 'χουμε περισσότερη τύχη κι ίσως το διατηρήσουμε».

Δείτε στα videos που ακολουθούν στιγμές από την κερκίδα με την Μπενφίκα ...


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4