Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Φεβρουαρίου 2017

Αρχοντικό διπλό στο Ηράκλειο με Μπόλονι! (2012)

Σαν σήμερα στις 11/2/2012, ο ΠΑΟΚ παίζοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, πέρασε νικηφόρα από το Γεντί Κουλέ με 0-2, χάρη σε γκολ του Γιάννου, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2011-2012...

Ο Δικέφαλος βρέθηκε και πάλι στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Διαβασμένος και πολύ συγκεντρωμένος παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο, αφήνοντας πίσω του το πολύ κακό παιχνίδι της περασμένης Κυριακής (ήττα από τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. 

Οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι, έπαιξαν πειθαρχημένα και έδειξαν από το 1ο λεπτό πως μπορούσαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους, αυτό το εξαιρετικό pasing game, που τσακίζει τον αντίπαλο, υποχρεώνοντάς τον σε ρόλο θεατή...

Η δύναμη της ομάδας ήταν η μεσαία γραμμή, καθώς Γκαρσία, Φωτάκης και Ίβιτς λειτούργησαν εξαιρετικά και κάλυψαν απόλυτα την απουσία του Λάζαρ. 

Ο ΟΦΗ στο πρώτο 45λεπτο, έμοιαζε να παρακολουθεί απλώς τον ΠΑΟΚ, μη μπορώντας να κοντράρει σε καμία περίπτωση τον αντίπαλό του, που έπαιξε στο διάστημα αυτό, ομολογουμένως καταπληκτικό παιχνίδι.

Το πρώτο γκολ ήρθε στο 24' με τον Γιάννου, που πήρε την απόκρουση του Βεζυρίδη μετά από σουτ του Φωτάκη (όμορφο στρώσιμο του Ίβιτς) και άνοιξε το σκορ. 

Λίγα λεπτά αργότερα στο 38' και πάλι ο Γιάννου, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, και έκανε το 0-2, απογειώνοντας τους πολλούς φίλους του Δικεφάλου που έδωσαν δυναμικό παρών στις κερκίδες. 
 
Ο σκόρερ πήρε την μπάλα από τον Σαλπιγγίδη σούταρε, και με τη βοήθεια της τύχης (η μπάλα κόντραρε στον Γεωργίου) και κατέληξε στα δίχτυα.

Ο ΠΑΟΚ εξαργύρωσε με τον καλύτερο τρόπο την καθολική του υπεροχή σε αυτό το πρώτο ημίχρονο και πήγε στα αποδυτήρια με το 2-0 υπέρ του, ενώ είχε την ευκαιρία να σημειώσει και άλλο γκολ με τους Σαλπιγγίδη, Λίνο (δεν τα πήγε καλά ούτε σήμερα ο Βραζιλιάνος) και να πάρει μεγαλύτερο προβάδισμα.

Στην επανάληψη η ομάδα μας έλεγξε το ρυθμό μέχρι το 65', αλλά λίγο η κούραση βασικών παικτών, λίγο η αναγκαστική αλλαγή του Ίβιτς, έδωσαν τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να "πάρουν" μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσουν με τον Παπουλή κυρίως. 

Ο εξαιρετικός σήμερα Κρέσιτς, είδε την μπάλα να σταματάει στα δοκάρια του δύο φορές (66' και 77'), ενώ ο Κροάτης έκανε την απόκρουση του αγώνα στο 81', όταν έδιωξε με τα ακροδάχτυλα κεφαλιά του Ταβλαρίδη!
Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Γαλανόπουλος, Μπούρμπος, Βάντο (65' Βερόν), Ταυλαρίδης, Γεωργίου, Κάλαϊτζιτς (72' Ζορμπάς), Λόπεζ, Παπουλής, Σίσιτς και Καπάνταης (46' Λόπεθ).

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Σνάουτσνερ, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Γκαρσία, Φωτάκης, Ίβιτς (69' Τσουκαλάς), Σαλπιγγίδης (82' Μπαλάφας), Λίνο (72' Νιμανί) και Γιάννου.
Ο Λάσλο Μπόλονι, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη, τόνισε τη σημασία της σημερινής νίκης, απέδωσε τα εύσημα στον Γιάννου και πλέον επέστησε την προσοχή του στον αγώνα που ακολουθούσε με την Ουντινέζε.

Τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:
"Σήμερα, με τους τρεις βαθμούς είμαστε ικανοποιημένοι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλοί, στο δεύτερο όχι και τόσο. Βρήκαμε λύσεις στα άκρα μας σκοράραμε δύο γκολ. 

Δεν μπορώ να ξεχάσω το τι έφταιξε και δεχθήκαμε κάποιες καταστάσεις μπροστά από την εστία μας και θεωρώ πως τα λάθη μας σήμερα έγιναν στο κέντρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι κερδίσαμε την ομάδα που βρίσκεται κάτω από εμάς και την αφήσαμε έξι βαθμούς πίσω. Είμαι περήφανος για το αποτέλεσμα και τους παίκτες μου, όμως γνωρίζω ότι το δύσκολο παιχνίδι θα είναι έναντι του Άρη. 

Αναφορικά με τα νέα πρόσωπα, για τον Σταφυλίδη -ο οποίος δεν παίζει για πρώτη φορά βασικός- θα πω ότι επιβεβαίωσε πως μπορεί και πρέπει να μας βοηθήσει. Πρέπει όμως να έχει αυτοσυγκράτηση, καθώς έκανε κάποια φάουλ σε δύσκολη ζώνη για την άμυνά μας. Αν αναλογιστούμε πως είναι μόνο 18 ετών, έχει χρόνο να μάθει πως να κοντρολάρει τον εαυτό του.

Για τον Γιάννου θα πω ότι έκανε το πρώτο ολοκληρωμένο παιχνίδι του. Έκανε καλό παιχνίδι τακτικά και ήταν εκεί που έπρεπε για να είναι το "9" της ομάδας. Σαφώς και είναι δύσκολο να βάζεις δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι. 

Για το καλό της ομάδας πρέπει να κάνω περισσότερη δουλειά στον τακτικό τομέα μαζί του. Ο Νιμανί δεν έκανε τόσο μεγάλο παιχνίδι. Κάποιες στιγμές ήταν παρών, κάποιες απών, αλλά είμαι χαρούμενος επειδή επέστρεψε σε ένα επίπεδο που μπορεί να παίξει. 

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο που ήρθε στο αεροδρόμιο και στο γήπεδο. Πλέον η σκέψη μας στρέφεται στον αγώνα με την Ουντινέζε, για τον οποίο ζητώ απόλυτη συγκέντρωση".

Για τον Ίβιτς, σημείωσε: "Ο Ίβιτς έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Συνήθως μέχρι το 60' πάει καλά και μετά κουράζεται. Σήμερα δεν κουράστηκε, αλλά δυστυχώς τον χάσαμε από τραυματισμό".

-------------------------------------------------------------

Ο σκόρερ των δύο τερμάτων του ΠΑΟΚ, Απόστολος Γιάννου, σε δηλώσεις του, τόνισε πως ήταν πολύ χαρούμενος που βοήθησε την ομάδα να πάρει τους τρεις πολύτιμους βαθμούς.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
"Είμαι πολύ χαρούμενος για τα δύο γκολ που πέτυχα και με τα οποία ήρθε η νίκη. Είμαι όμως πιο χαρούμενος για τους τρεις βαθμούς που χρειαζόμασταν, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό την περασμένη Κυριακή. Το σημερινό ήταν ένα παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει αυτού της Πέμπτης στην Ιταλία. Από την πλευρά μου, ήθελα να δείξω ότι μπορώ να βοηθήσω και ελπίζω να συνεχίσω έτσι. Χρειάζεται συνέχεια δουλειά από όλους μας".

--------------------------------------------------------------

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Στέλιος Μαλεζάς, στις δηλώσεις του, επεσήμανε πως η ομάδα μας έπαιξε εξαιρετικά στο πρώτο 45λεπτο, αλλά στην επανάληψη ήταν τυχερή που δε δέχτηκε κάποιο τέρμα, για να "μπει" ο ΟΦΗ στο ματς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:
 
Μιλώντας για την αναμέτρηση ανέφερε: "Σήμερα πήραμε ένα καλό αποτέλεσμα σε μία δυνατή έδρα. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι, στο δεύτερο ο ΟΦΗ έκανε κάποιες ευκαιρίες και ίσως να ήμασταν τυχεροί που δε δεχτήκαμε γκολ. Αυτό που μετράει τελικά είναι οι τρεις πόντοι".

Για το αν η προσοχή των παικτών ήταν στραμμένη στον αγώνα με την Ουντινέζε, σημείωσε: "Δεν ήταν το μυαλό μας εκεί. Μην ξεχνάτε ότι δεν παίζουμε μόνοι μας παίζουν και οι αντίπαλοι. Ο ΟΦΗ, με το 0-2 σε βάρος του, δεν είχε να χάσει τίποτα και βγήκε μπροστά στο δεύτερο ημίχρονο. Θα πρέπει να είμαστε καλοί σε όλο το παιχνίδι και όχι μόνο στο πρώτο ημίχρονο".

Τέλος για τους πολλούς τραυματισμούς που συνεχίζονται, είπε: "Δεν είμαι εγώ ο υπεύθυνος να μιλήσω για αυτό. Είναι καλό να μην το έχουμε στο μυαλό μας και να σκεφτόμαστε πάντα θετικά, για να μη μας συμβαίνει".

---------------------------------------------------------------

O Μπρούνο Τσιρίλο, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο ΠΑΟΚ έκανε ένα φανταστικό παιχνίδι και όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι για τη νίκη και την εμφάνιση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού:
Για το πώς είδε το παιχνίδι, είπε: "Είναι ένα πολύ καλό γήπεδο για κάθε παίκτη, αλλά πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ έκανε σήμερα φανταστικό παιχνίδι. Όλοι στην ομάδα είναι χαρούμενοι, γιατί πετύχαμε το στόχο μας και τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό με την Ουντινέζε την Πέμπτη. Όλοι θέλουμε να κάνουμε το καλύτερο".

Σε ερώτηση για το ματς στο Ούντινε, απάντησε: "Έρχεται ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να δώσουμε και πάλι όλοι όσοι παίξουνε το 100% των δυνατοτήτων μας. Η ομάδα είναι έτοιμη για αυτό το δύσκολο παιχνίδι. 
 
Όλοι θέλουμε να παίξουμε σε αυτό παιχνίδι, γιατί είναι πολύ σημαντικό για μας. Είναι σημαντικό να κάνουμε το δικό μας παιχνίδι στο ματς της Πέμπτης και θα δούμε πως θα εξελιχθεί".

---------------------------------------------------------------

Ο Μίροσλαβ Σνάουτσνερ, σε δηλώσεις του -στα ελληνικά- στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού, τόνισε ότι η άμυνα ήταν το κλειδί της νίκης του ΠΑΟΚ στην Κρήτη, ενώ ανέφερε πως η ομάδα θα πάει στο Ούντινε για κάτι καλό!

Αναλυτκά οι δηλώσεις του:
 
"Νικήσαμε σήμερα 2-0 σε μια δύσκολη έδρα. Πιστεύω ότι ήμασταν πάρα πολύ σοβαροί , στο πρώτο ημίχρονο παίξαμε πάρα πολύ καλά, βάλαμε τα δύο γκολ, ενώ ο ΟΦΗ σε αυτό το διάστημα δεν έκανε κάποια ευκαιρία. Νομίζω ότι το 2-0 είναι δίκαιο, είναι σημαντικοί για μας οι τρεις βαθμοί. Ο ΟΦΗ ήταν πίσω μας τρεις βαθμούς και τώρα είναι έξι. Είμαστε ευχαριστημένοι και βλέπουμε μπροστά".

Για τη σημασία της νίκης ο Σνάουτσνερ τόνισε: "Μετά από τη σημερινή νίκη γυρίσαμε πάλι στην τρίτη θέση. Έχουμε καλή ψυχολογία, που θα μας βοηθήσει στα ματς που έρχονται με Ουντινέζε - Άρη".

Σε ερώτηση για το ποια στοιχεία έδωσαν σήμερα τη νίκη είπε: "Η άμυνα. Ο προπονητής, στην προπόνηση μας είπε να παίξουμε σκληρή και καλή άμυνα και πιστεύω σήμερα ότι το πετύχαμε. Είχε βέβαια ο ΟΦΗ την ευκαιρία να σκοράρει στο δεύτερο ημίχρονο με το δοκάρι, γενικά πιστεύω όμως ότι ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο ματς".

Τέλος κάνοντας αναφορά στο παιχνίδι με την Ουντινέζε, υπογράμμισε: "Όλοι περιμένουμε αυτό το παιχνίδι. Θα είναι ένα πάρα πολύ ωραίο το ματς με την ιταλική ομάδα. Δεν έχουμε κάτι να χάσουμε, θα πάμε εκεί για να κάνουμε κάτι καλό. Δεν έχουμε χάσει ακόμα στο Europaleague και θέλουμε να συνεχίσουμε έτσι".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4