Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2017

Το "παστέλωμα" του Χοσάμ Χασάν! (1991)

Σαν σήμερα στις 6/1/1991, ο ΠΑΟΚ πέρασε από το Χαριλάου πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 0-1, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με το δίδυμο Τερζανίδη - Μιχαηλίδη στον πάγκο του, μπροστά σε 15.000 θεατές (13.827 τα εισιτήρια) πέτυχε το γκολ που του έδωσε τη νίκη, λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Μελέτης Βουτσαράς σφυρίξει τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, με πολύ ωραία γυριστή κεφαλιά του Ιμπραήμ Χασάν (αρχική photo)...
 
Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλός στο πρώτο 45λεπτο του παιχνιδιού, έπαιξε ζώνη στην άμυνα την ώρα που οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με μαν του μαν να σταματήσουν τους Μπορμπόκη, Τουρσουνίδη, Μαγκντί και Χασάν, ένα σύστημα που δεν αποδείχθηκε αρκετό για να γλιτώσουν την ήττα!

Αφού χάθηκαν καλές ευκαιρίες με τους Χασάν στο 8', 15' και 16', Σκαρτάδο στο 35', ήρθε στο 45' (και κάτι δευτερόλεπτα), ο Αιγύπτιος φορ του ΠΑΟΚ να πετύχει το γκολ που τελικά μας έδωσε τη νίκη! 
Ο Αλεξούλης σέντραρε, ο Χασάν ξεμαρκαρίστηκε από το ασφυκτικό μαν του μαν του Μουστακίδη και με έξυπνη γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καρκαμάνη!

Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν την καλύτερή τους στιγμή στο 61', όταν ο Γιουγκούδης βγήκε τετ α τετ με τον Γκιτσιούδη, αλλά ο τερματοφύλακάς μας απέκρουσε το σουτ.
 
Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λεοντιάδης, Καραγεωργίου, Γκιτσιούδης, Μητσιμπόνας. Το πέταλο της θύρας 1 του γηπέδου της συνοικίας, στέναξε εκείνη τη μέρα από τους 3.500 ΠΑΟΚτσήδες που έδωσαν δυναμικό παρόν, βοηθώντας τους παίκτες μας να φτάσουν στο διπλό!

Οι συνθέσεις:

Άρης: Καρκαμάνης, Μουστακίδης, Κολομητρούσης, Σαμόλης, Τσουρέλας, Κούης (46' Τεκιάρσκι), Γιουγκούδης, Μουρατίδης, Δημητριάδης, Οικονομίδης, Μπουγιουκλής (84' Ιβάν).

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τουρσουνίδης, Μαλιούφας, Μητσιμπόνας, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Μπορμπόκης (72' Λαγωνίδης), Σκαρτάδος (83' Πλίτσης), Χασάν, Μαγκντί, Λεοντιάδης. 

Δηλώσεις Τερζανίδη:

"Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη σημερινή μας νίκη, αναλάβαμε τον ΠΑΟΚ πριν από λίγες μέρες, δώσαμε εκτός έδρας δύο παιχνίδια (προηγήθηκε το διπλό στην Ξάνθη στις 30/12/1990) και ήταν και τα δύο νικηφόρα για εμάς. 

Παλιότερα πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον ΠΑΟΚ εντός του αγωνιστικού χώρου, τώρα τις προσφέρω και από τον πάγκο του. 

Είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών μου, ο αγώνας συνεχίζεται και πρέπει να φτάσουμε στην κορυφή. Μου αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και αυτό προσπαθώ να μεταδώσω στους παίκτες μου".



* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες). 

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4