Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2017

Της άλλαξε τα ... φώτα, ανήμερα των Φώτων! (2007)


Σαν σήμερα στις 6/1/2007, ο ΠΑΟΚ με τον Μόμτσιλο Βούκοτιτς στον πάγκο, νίκησε την ΑΕΚ με 2-0, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2006-2007 ...



Το παιχνίδι έγινε στην Τούμπα μπροστά σε 17.000 θεατές (15.686 τα εισιτήρια) και μετά από ένα ισόπαλο πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ χτύπησε στην επανάληψη δις μέσα σε ένα οκτάλεπτο, για να επικρατήσει τελικά δικαιότατα με 2-0! 

Η ΑΕΚ πριν το ματς βρισκόταν στη 2η θέση μόλις τρεις βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και έδειχνε πως θα ήταν η ομάδα που θα διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά προσγειώθηκε ανώμαλα.
Μετά από ένα άχρωμο πρώτο ημίχρονο, το σκορ άνοιξε στο 65ο λεπτό με μια φωτοβολίδα του Αραμπατζή, που έστειλε την μπάλα με δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή της ΑΕΚ, να καρφωθεί στα δίχτυα του Χιώτη...
Οκτώ λεπτά αργότερα, ο Μάρτιν Μίετσελ με κοντινή καρφωτή κεφαλιά ψαράκι έκανε το τελικό 2-0, σε μια φάση στην οποία η ομάδα αναπτύχθηκε εξαιρετικά από τη δεξιά πλευρά, με τον Χαραλαμπίδη (Μπίδη) να κάνει όμορφη σέντρα και ο Πολωνός φορ να εκτελεί, τον ανήμπορο να αντιδράσει τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας! 

 Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν η ομάδα που έβγαζε περίσσιο πάθος στο παιχνίδι του και φαινόταν πως ήθελε τη νίκη πιο πολύ από τον υπερόπτη αντίπαλό του, σε μια Τούμπα που μπορεί να μη γέμισε, όσοι όμως ήμασταν εκεί, σίγουρα θυμόμαστε το εξαιρετικό 2ο μισό του παιχνιδιού και τις γκολάρες των Αραμπατζή - Μίετσελ... 
Στο 79ο λεπτό ο Τσαχειλίδης απέβαλε τον προπονητή της αθηναϊκής ομάδας Λορένσο Φερέρ, που εκείνη τη μέρα με τις διαμαρτυρίες του ήταν πιο γραφικός από τους γραφικούς... 

Ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είχε την ευκαιρία να πετύχει και άλλα γκολ, αλλά οι επιθετικοί μας δεν είχαν καθαρό μυαλό στην τελική ενέργεια!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φερνάντεζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν (86' Μαλεζάς), Ζαγοράκης (66' Γκονζάλεζ), Μπαλάφας, Μελίσσης, Ηλιάδης, Χαραλαμπίδης (90' Τόργκελε), Χαραλάμπους, Μίετσελ.

ΑΕΚ: Χιώτης, Τσιρίλο, Παουτάσσο, Τζιωρτζόπουλος, Λάκης (77' Καπετάνος), Λυμπερόπουλος, Δέλλας, Καμπάνταης (63' Κονέ), Τόζερ (63' Ίβιτς), Σέζαρ, Κυριακίδης.

Δηλώσεις Βούκοτιτς:

"Συγχαρητήρια στους παίκτες για τη νίκη και ιδιαίτερα στον Μπαρκαουάν που έπαιζε με πυρετό και τον Μίετσελ που δεν προπονήθηκε για 3-4 μέρες. Οι παίκτες είχαν ψυχή, ήταν πειθαρχημένοι και από πλευράς τακτικής ήταν το καλύτερό μας παιχνίδι. 

Ξεχνάμε πλέον την ΑΕΚ και προετοιμαζόμαστε για τον αγώνα με τον Ηρακλή και το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί. Αν παίζουμε έτσι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε αντίπαλο".

* Τη σεζόν 2006-2007, ο ΠΑΟΚ με πολλά προβλήματα στην πλάτη του, τερμάτισε στην 6η θέση έχοντας 45 βαθμούς, με τέρματα 32-29. Συνολικά μέτρησε 13 νίκες, 6 ισοπαλίες, 11 ήττες.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Ρουμάνο Ίλιε Ντουμιτρέσκου, ακολούθησε ο Σέρβος Μόμτσιλο Βούκοτιτς και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε ο Γιώργος Παράσχος, ο οποίος πήγε την ομάδα ως το τέλος της σεζόν...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4