Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Δεκεμβρίου 2016

Τέσσερα γκολ με δίδυμο φωτιά! (1981)

Σαν σήμερα στις 23/12/1981 ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Παναχαϊκή στην Τούμπα, για την α' φάση του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1981-1982 και την κέρδισε με 4-1...

Στην 40η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1981-82 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο ΠΑΟΚ σε εκείνη τη διοργάνωση έφτασε ως τους "4", χάνοντας την πρόκριση στον τελικό από τον Παναθηναϊκό σε διπλά ματς (νίκη με 1-0 εντός ήττα με 2-0 στη Λεωφόρο, σε παιχνίδι - σφαγή χωρίς αναισθητικό)...

Σίγουρα από τις αναμετρήσεις που έγιναν για εκείνη τη διοργάνωση έμεινε στη μνήμη μας η εκκωφαντική εξάρα επί της ΑΕΚ για το πρώτο ματς του γ' γύρου (3/2/1982) ανάμεσα στις δύο ομάδες, με τρία γκολ του Φονιά!

Σαν σήμερα λοιπόν στις 23/12/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την Παναχαϊκή του Καραπατή, σε έναν λασπωμένο και γεμάτο λίμνες αγωνιστικό χώρο, εξ αιτίας της βροχής που έπεφτε ακατάπαυστα ώρες πριν το ματς, αλλά και κατά τη διάρκειά του! Στο όλο σκηνικό στην επανάληψη προστέθηκε και η .. ομίχλη!

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση από το πρώτο 20λεπτο, αλλά οι παίκτες μας δε σταμάτησαν να προσπαθούν σε όλο το υπόλοιπο ματς για να πετύχουν περισσότερα τέρματα, απέναντι σε έναν μαχητικό αντίπαλο! 

Ο Χάινς Χέερ είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει παίκτες σε καινούριες για αυτούς παίκτες, αλλά να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Πέλλιο μετά από πολύμηνη απουσία του!

Το σκορ άνοιξε στο 18', όταν ο τερματοφύλακας των Πατρινών Παπαδόπουλος, ανέτρεψε καθαρά τον μέχρι πριν λίγες εβδομάδες συμπαίκτη του, Γιάννη Ψαρρά και ο διαιτητής Κουναλάκης έδωσε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Κωστίκος. 

Δύο λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 20', ο Δημόπουλος, με δυνατό μακρινό σουτ έκανε το 2-0, βάζοντας βάσεις πρόκρισης για τον ΠΑΟΚ.

Στο 34' ο ίδιος με γυριστό σουτ από το ύψος του πέναλτι έγραψε το 3-0...

Το 4-0 έγινε στο 55' με δράστη τον Κωστίκο μετά από μπαλιά του Ιωσηφίδη. 

Η Παναχαίκή μείωσε στο 59' με τον Αποστολίδη, ενώ στο μισάωρο που απέμεινε έχασαν ευκαιρίες και οι δύο ομάδες για να σκοράρουν κι άλλα τέρματα... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Κωστίκος, Δημόπουλος, Αλαβάντας, Σίγγας, Γεωργόπουλος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αλαβάντας, Σίγγας (64' Πέλλιος), Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος, Γκουερίνο, Κωστίκος (Τριανταφυλλίδης). 

Παναχαϊκή: Παπαδόπουλος, Παπαλάμπρου, Αλεβιζόπουλος, Αποστολίδης, Νταλάκας, Σταματόπουλος (46' Τσάμπας), Σπανοσωτηρόπουλος, Σπεντζόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Χαρδαλιάς (30' Χατζόπουλος). 

Δηλώσεις Χέερ:
"Πετύχαμε νωρίς γκολ και παρόλο που είχαμε πάρει την πρόκριση οι παίκτες μου συνέχιζαν τις προσπάθειές τους. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω τον Αλαβάντα σε μια άλλη θέση (σέντερ μπακ) και τον Γκουερίνο προωθημένο φορ. Έδωσα μια θέση και στον Πέλλιο αν και οι συνθήκες ήταν άσχημες. Έβγαλα τα συμπεράσματά μου! Μου άρεσε η Παναχαϊκή".
* Στην παραπάνω photo διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ εκείνης της σεζόν:
 
Όρθιοι από τα αριστερά: Κούδας, Παντέλης, Κωστίκος, Γούναρης, Θ. Αποστολίδης, Σίγγας. Καθιστοί: Γεωργόπουλος, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Τριανταφυλλίδης.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4