Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

16 Δεκεμβρίου 2023

Η προϊστορία στην Τρίπολη ...

Η προϊστορία μας με τον προσεχή μας αντίπαλο, τον Αστέρα Τρίπολης, είναι σχετικά φτωχή, μιας και η πελοποννησιακή ομάδα ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία μόλις το 2007...

Έκτοτε είκοσι μεταξύ μας αγώνες έχουν διεξαχθεί στην Τρίπολη: έξι νίκες μας, τέσσερις ισοπαλίες, δέκα ήττες, με 21 γκολ υπέρ και 25 κατά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά κάποιων αγώνων που αξίζει να συγκρατήσουμε είναι:

- Η διαρκής παρουσία οπαδών του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη, ακόμη και την εποχή που η Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας απαγόρευσε την πώληση εισιτηρίων σε φιλάθλους - μη κατοίκους του Νομού Αρκαδίας.

- Η ιδιαίτερη προτίμηση που έχουν οι παίκτες μας να χαλούν τις όμορφες στιγμές που περνούν οι αράχνες στη συμβολή των δοκαριών της αντιπάλου ομάδας (μια φορά ο Κονσεϊσάο και μια ο Φωτάκης έχουν σκοράρει με βολίδες στο «Γ» του αντίπαλου τερματοφύλακα σ' αυτό το γήπεδο).

Η πρώτη εκτός έδρας αναμέτρησή μας με τους Αρκάδες πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος 2007-08, στις 2 Δεκεμβρίου 2007, και βρήκε νικητή τον Αστέρα με σκορ 2-0. 

Ο ΠΑΟΚ δεν είχε πετύχει νίκη εκτός έδρας (και μάλιστα τελείωσε το πρωτάθλημα με μόλις μία - αυτήν επί του Απόλλωνα Καλαμαριάς), και συνέχισε αυτό το κακό του σερί στην Τρίπολη. Ο κορυφαίος του αγώνα Φιλομένο πέτυχε το πρώτο γκολ στο 15' και ο Τσέζαρεκ έγραψε το τελικό 2-0.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, η παρουσία πλέον των χιλίων φιλάθλων μας, κάτι που ανάγκασε την τοπική ομάδα να παραχωρήσει (πέραν του γνωστού πετάλου) και ένα μέρος της κερκίδας των διαρκείας της για να χωρέσουν οι εκδρομείς.
ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Μελίσσης, Μαλεζάς, Μπαιάνο, Κωνσταντινίδης (58' Χριστοδουλόπουλος), Μπαλάφας, Χαραλάμπους, Ηλιάδης (25' Λάκης), Γεωργιάδης, Βαγγελής (76' Βρύζας), Σάλμον
2008-09. Στις 5 Απριλίου 2009 πήραμε τη ρεβάνς όταν και επικρατήσαμε στην Τρίπολη με σκορ 2-0. 

Παρά τις απουσίες των Μουσλίμοβιτς και Κοντρέρας, προηγηθήκαμε νωρίς (16') με τον Αναστασάκο, και κρατήσαμε το σκορ, παρά τις ευκαιρίες που έχασαν οι αντίπαλοί μας (μεταξύ αυτών κι ένα δοκάρι του Ζαϊρί). 

Στο τέλος, διευρύναμε τη νίκη μας με ένα φοβερό σουτ του Κονσεϊσάο στο «Γ» της εστίας του Αμπάρη.
Οι φίλαθλοι μας έκαναν και πάλι αισθητή την παρουσία τους, παρά την απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο για τους εκδρομείς.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Λίνο, Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Μπιζέρα, Πάμπλο Γκαρσία, Κοσεισάο, Αναστασάκος (88' Μπακαγιόκο), Βερόν (89' Πάμπλο Γκαρσία), Σορλέν, Μπαλάφας, Βιεϊρίνια (78' Ίβιτς)

2009-10. Στις 12 Σεπτεμβρίου 2009, το ματς έληξε ισόπαλο με 1-1. Ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε (και έχασε) αρκετές ευκαιρίες. Νωρίς αποχώρησε τραυματισμένος ο Βιτόλο με κάκωση συνδέσμου και αντικαταστάθηκε από τον Πάμπλο Γκαρσία.

Το σκορ άνοιξε με εντυπωσιακό σουτ ο Γιώργος Φωτάκης με την έναρξη της επανάληψης, αλλά ο Τσέζαρεκ εκμεταλλεύθηκε ένα απρόσεκτο γύρισμα του Τσιρίλο στο Χαλκιά και ισοφάρισε στο 62'. Παρά τις προσπάθειές μας, το σκορ δεν άλλαξε και αφήσαμε δύο πολύτιμους βαθμούς στην Τρίπολη.

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Τσιρίλο, Σαβίνι, Λίνο, Αραμπατζής, Ίβιτς (75' Φιλομένο), Φωτάκης, Βιτόλο (8' Πάμπλο Γκαρσία), Κονσεϊσάο (68' Κουτσιανικούλης), Μουσλίμοβιτς, Βιεϊρίνια
2010-11. Αν και έπαιζε με παίκτη παραπάνω από το 52΄, ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη στην Τρίπολη, αλλά κινδύνεψε πολύ σοβαρά να φύγει από την πρωτεύουσα της Αρκαδίας χαμένος (0-0 το τελικό σκορ)!

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Γκαρσία, Βιτόλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο, Βιεϊρίνια, Ίβιτς (69' Κουτσιανικούλης), Φιλομένο (51' Παπάζογλου)

2011-12. Aπογοητευτική εμφάνιση και ήττα για τον ΠΑΟΚ στην Τρίπολη με 1-0. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης η παρουσία του Λεονάρντο στο ντεμπούτο του με τη φανέλα του ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ (Μπόλονι): Χαλκιάς, Σνάουτνσερ, Λεονάρντο, Μαλεζάς, Τσιρίλο, Φωτάκης, Αρίας, Λάζαρ (69' Σπαντάσιο), Γεωργιάδης (58' Γιάννου), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (58' Παπάζογλου)

2012-13. Τραγική εμφάνιση του ΠΑΟΚ στην Τρίπολη και ήττα με 1-0 από τον Αστέρα, στα πλαίσια της 18ης αγωνιστικής της Super League...

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο, Αποστολόπουλος, Κατσουράνης, Κατσικάς, Κάτσε, Φωτάκης (74' Πέλκας), Σταφυλίδης (81' Ρομπέρ), Λόρενς (46' Βιβιάν), Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

2012-13 play offs (3η αγωνιστική), Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2. Μεγάλο διπλό για τον ΠΑΟΚ στα πλαίσια της 3η αγωνιστικής των play offs, που ΠΑΤΗΣΕ στο "Θ. Κολοκοτρώνης" τον Αστέρα Τρίπολης. Τελικό σκορ 1-2, με τους Αθανασιάδη - Κατσουράνη να βλέπουν δίχτυα...

Ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στο 77΄με τον Αθανασιάδη (προηγήθηκε σέντρα του Ρομπέρ) και διπλασίασε τα γκολ τρία λεπτά αργότερα με κεφαλιά του Κώστα Κατσουράνη. 

Η νίκη φαινόταν τελειωμένη υπόθεση, αλλά στο 88' ο Σίλντεφελντ (εξαιρετικός μέχρι εκεί το σημείο), έκανε την ηλιθιότητα της ζωής του, χτυπώντας εκτός φάσης τον Σανκαρέ! Αποβολή του Κροάτη και πέναλτι για τον Αστέρα. Το εκτέλεσε ο Περόνε και μείωσε...
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Έτο, Λίνο, Κατσουράνης, Σίλντεφελντ, Ρομπέρ, Λάζαρ, Κάτσε, Σαλπιγγίδης (65' Αθανασιάδης), Βούκιτς (74' Γεωργιάδης), Ολίσε (85' Λόρενς)
2013-14 (25η αγωνιστική), Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-1. Ο Δικέφαλος, έχασε στο "Θ. Κολοκοτρώνης" με 2-1 αν και προηγήθηκε 0-1. Δύο παιδικά λάθη στοίχισαν την ήττα...

Στο 60' ο ΠΑΟΚ με τον Στέφανο Αθανασιάδη πήρε προβάδισμα στο σκορ, με τον Κλάους να ευστοχεί με κεφαλιά και να αξιοποιεί τη σέντρα του Νάτχο με τον καλύτερο τρόπο! 

5 λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση με έναν πολύ φτηνό τρόπο. Ο Γκοϊάν εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνας και του Γλύκου και με αδύναμο σουτ στην κίνηση έκανε το 1-1. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο 78ο λεπτό, τραγικό λάθος του Μαντούρο και ο Χουάνμα κάνει σε κενή εστία το 2-1.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Μαντούρο, Ινσαουράλδε, Σπυρόπουλος, Νάτχο, Κάτσε, Λούκας (75' Λάζαρ), Ολίσε (81' Λίνο), Χούσεν (81' Κουλούρης), Αθανασιάδης.

2013-14 (5η αγωνιστική play offs), Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0 με σκόρερ τον Καράσκο. H εικόνα της ομάδας δεν ήταν καλή σε ένα τόσο σημαντικό ματς και φυσικά τραγικές αποδείχτηκαν για ένα ακόμη παιχνίδι οι επιλογές του Γεωργιάδη, που δεν ξέρουμε τι όνειρο είδε και ξεκίνησε με αυτό το σχήμα, που φυσικά τον απογοήτευσε και αυτόν!

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Σπυρόπουλος (59' Λίνο), Κατσουράνης, Κατσικάς, Σκόνδρας, Κάτσε (66' Κουλούρης), Λάζαρ, Νάτχο, Μάρτενς (46' Σαλπιγγίδης), Στοχ, Αθανασιάδης. 

2014-15 (11η αγωνιστική),Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 3-0. Από τα πρώτα λεπτά στην Τρίπολη, ο καλύτερος στρατιώτης της ΚΕΔ, ο άνθρωπος των ειδικών αποστολών, Καλογερόπουλος, έχει ήδη αφήσει το στίγμα του!

Αφού έδωσε στο 7' ανύπαρκτο πέναλτι στους γηπεδούχους, στο 9' δεν δίνει το πεντακάθαρο κοντρόλ με το χέρι του Γιαννιώτα με αποτέλεσμα να γίνει το 1-0. 

Στο 30΄ο Σανκαρέ εκμεταλλεύτηκε ολιγωρία της άμυνάς μας και έκανε το 2-0 ενώ με τη λήξη του ημιχρόνου ο Ρατς πούλησε πολύ φτηνά την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Γιαννιώτας που έφυγε στον χώρο πλάσαρε τον Ιτάνζ και έκανε το 3-0.

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Σκόνδρας (59' Παπαδόπουλος), Βίτορ, Τζαβέλλας, Μαντούρο, Γκολάσα (40' Mακ), Τζανδάρης (69' Κίτσιου), Περέιρα, Σαλπιγγίδης, Κλάους.

2014-15 (6η αγωνιστική play offs), Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-0. Στο 77' ο ανύπαρκτος επιθετικά Αστέρας σκόραρε με τον Ιγκλέσιας που πήρε την μπάλα μετά από κακή απομάκρυνση της άμυνάς μας και με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή, άνοιξε το σκορ. 

 Τα λεπτά που ακολούθησαν ήταν διαδικαστικά και το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη σήμαινε την παρουσία των γηπεδούχων στους ομίλους του Europa League και τον ΠΑΟΚ να ξεκινάει τη σεζόν από τις 16 Ιουλίου!

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Τζιόλης (82' Πόζογλου), Κίτσιου, Μακ, Παπαδόπουλος (70' Περέιρα), Αθανασιάδης, Κουλούρης (59' Σαββίδης). 

2015-16 9η αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 2-1. Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε 0-1 στο ημίχρονο με τον Πέλκα στο 24', αλλά στο 49', ο Μπερτόλιο ισοφάρισε σε μια από τις ελάχιστες επιθέσεις των γηπεδούχων ως τότε στο ματς και με κεφαλιά του Σανκαρέ στο 81' πήραν προβάδισμα στο σκορ, σε μια φάση που ο Κόστα έχασε τον αμυντικό του Αστέρα...

Δείτε φάσεις από το παιχνίδι ΕΔΩ

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κόστα, Τζαβέλλας, Βίτορ, Λέοβατς (64' Σάμπο), Τζιόλης, Γκολάσα, Ροντρίγκες, Ζάιρο (46' Αθανασιάδης), Πέλκας, Μακ.

2016-17, 4η αγωνιστική, Αστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-2. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε γκολ του Κουλούρη στο 11' και στο 26', για να μειώσει ο Αστέρας στο με πέναλτι του Ιωαννίδη στο , ενώ οι γηπεδούχοι αγωνιζόταν από το 44' με 10, λόγω αποβολής του Μπέρτου.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Τζαβέλλας, Κρέσπο (46' Κίτσιου), Κάνιας, Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες (77' Μυστακίδης), Τζάλμα Κάμπος, Κουλούρης

Δείτε στιγμιότυπα από το παιχνίδι ΕΔΩ

2017-2018, 24η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 3-2. Στο 18' ο Κυριακόπουλος με συρτό σουτ έξω από τη μεγάλη μας περιοχή άνοιξε το σκορ για να έρθει στο 37' ο Κάμπος να ισοφαρίσει. 

Στο 52' οι γηπεδούχοι σημείωσαν το 2-1 με τον Τόνσο, στο 98' ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Πρίγιοβιτς ισοφαρίζοντας! 

Ένα λεπτό αργότερα ο Ιγκλέσιας σκόραρε το γκολ που έδωσε στον Αστέρα τη νίκη...
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (69' Αζεβέδο), Πέλκας, Κάμπος (83' Κουλούρης), Μακ (57' Μπίσεσβαρ), Πρίγιοβιτς.

2018-2019, 16η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 0-3. Ο Δικέφαλος χωρίς πλέον τον Πρίγιοβιτς στη σύνθεσή του, πήρε το διπλό και παρέμεινε στο +8 από τον δεύτερο Ολυμπιακό, αν και στο 19' ακυρώθηκε κακώς από τον βοηθό σαν οφ σάιντ το γκολ του Μπίσεσβαρ.

Τα γκολ της νίκης τα σημείωσαν οι Βιεϊρίνια στο 65', Μαουρίσιο στο 69' και Τριανταφυλλόπουλος με αυτογκόλ στο 92'.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Μαουρίσιο, Ζαμπά (77' Λημνιός), Πέλκας (71' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (86' Τόσκα), Άκπομ

2019-20, 6η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 1-2. Το σκορ άνοιξε στο 33' ο Σφιντέρσκι, για να γίνει το 0-2 στο 47' με αυτογκόλ του Ορτέγκα. Για τους γηπεδούχους μείωσε στο 58' ο Σουάρες.

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Ντόουγκλας, Μίσιτς, Λημνιός, Ελ Καντουρί (77' Πέλκας), Μπίσεσβαρ (67' Μαουρίσιο), Σφιντέρσκι (77' Άκπομ).

2020-21, 24η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 2-1. Η ομάδα ήταν καλή στο πρώτο 45λεπτο, είχε τις ευκαιρίες να σκοράρει, αλλά στο 37' ο Σίτο έκανε το 1-0 και στο 54' ο Φερνάντεθ διπλασίασε τα τέρματα των γηπεδούχων. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 85' με τον Ζϊβκοβιτς. Να σημειωθεί πως στο 21' ακυρώθηκε κακώς γκολ που σημείωσε ο Κρμέντσικ!

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Ροντρίγκο (63' Μπάμπα), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρας, Ελ Καντουρί (63' Καγκάβα), Ουάρντα (83' Σφιντερσκι), Μουργκ (46' Ζίβκοβιτς), Λάμπρου (46' Λάμπρου), Κρμέντσικ.

2020-21, 4η αγωνιστική των play offs, Aστέρας Τρίπολης - ΠΑΟΚ 1-1. Στο 56ο λεπτό ο Σφιντέρσκι με κεραυνό μετά από ωραία ανάπτυξη του ΠΑΟΚ και εξαιρετική μπαλιά του Ντόουγκλας έκανε το 0-1, όμως οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση στο 65ο λεπτό με τον Μουνάφο.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μπάμπα, Ντόουγκλας, Σβαμπ (76' Κρμέντσικ), Ουάρντα (83' Μουργκ), Ζίβκοβιτς, Τζόλης (58' Ελ Καντουρί), Σφιντέρσκι.

2021-2022, 2η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 0-1. Σκόρερ ο Αντρέ Βιεϊρίνια στο 27' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (ανατροπή του Μπίσεσβαρ από τον Κανελλόπουλο).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (Ροντρίγκο 52'), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Σβαμπ (Εσίτι 71'), Κούρτιτς, Μουργκ (Αουγκούστο 77'), Μπίσεσβαρ, Μιτρίτσα (Α.Ζίβκοβιτς 77'), Σφιντέρσκι (Άκπομ 77').


2022-2023, 22η αγωνιστική, Αστέρας - ΠΑΟΚ 2-2. Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος του αντιπάλου του και στερήθηκε τη νίκη εξαιτίας ΤΡΑΓΙΚΩΝ διαιτητικών αποφάσεων στο φινάλε της αναμέτρησης. Προηγηθήκαμε στο 6' με τον Νάσμπεργκ και στο 82' ο Μπράντον μετά από μπαλιά του Ράφα Σοάρες!

Στο 90' λεπτό ο Αστέρας μείωσε σε 2-1 με τον Σίτο, ο οποίος ήρθε σαν... τρέιλερ στο πίσω δοκάρι έπειτα από την πάσα του Κρεσπί και πλάσαρε εύστοχα από κοντά. Στο 94' Τασουλής έβγαλε πολύ σέντρα από τα αριστερά κι ο Ατιένθα με κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα, κάνοντας το 2-2. Στην αρχή της φάσης υπήρχε πεντακάθαρο οφ σάιντ που δεν καταλογίστηκε!!!

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Σάστρε (88' Κεντζιόρα), Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντόουγκλας (87' Φελίπε Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ, Αν. Ζίβκοβιτς (77' Τάισον), Κωνσταντέλιας (67' Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (67' Μπράντον).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4